click tracking
     STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT



Kalla Fakta
2009-03-08, 21:22:53


Någon som såg Kalla Fakta nu i kväll? Tyckte att det var riktigt otäckt och väldigt tragiskt!

Det handlade om 41-åriga Mimmi. Hon hade man och två barn, eget företag och allting var bra. Men förra året började hon känna sig yr. Hon gjorde en MR och då upptäckte man att hon hade en ofarlig cysta i hjärnan. Läkarna ville operera bort den och sa att det var en rutinoperation. Det var väldigt sällsynt att någonting gick fel.

En ST-läkare (läkare som genomgår specialistutbildning) skulle utföra operationen. Hon kände sig osäker och ville att en överläkare skulle vara med. Men överläkaren tyckte att hon borde klara det själv. Så ST-läkaren fick börja själv men stötte på problem direkt. Hon skar på tre olika ställen. Hon ringde till överläkaren och bad om hjälp flera gånger men han gav endast lite instruktioner över telefon.

Efter åtta timmar var i alla fall operationen klar (det skulle tagit två timmar). Mimmi vaknade upp på kvällen och hennes man pratade med henne i en timme, sen tyckte hon att han skulle åka hem och ta hand om barnen.

Morgonen efter upptäckte man att Mimmi hade fått en inre blödning i hjärnan, och hon var tvungen att opereras igen. När hon vaknade upp efter den operationen kunde hon inte gå, prata eller äta själv. Sedan augusti förra året vårdas hon på en rehabavdelning där familjen kan komma och hälsa på. Sammanlagt har hon blivit opererad nio gånger.

Det känns ju hemskt att det kan gå till så här! Ibland blir man riktigt rädd för sjukvården! Om överläkaren hade varit mer vid operationen hade hon kanske varit precis som vanligt i dag, det är ju inte säkert men mycket möjligt. Jag vet andra fall där det har tagit så lång tid från att patienten fått sin diagnos till behandling har påbörjats. Varför tar det sån tid?! Och jag läser en bok just nu som handlar om en tjej. Hon kände att något var fel när hon glömde bort saker och sånt, men läkarna skickade hem henne hela tiden och sa att det inte var något. Sedan kom de på att hon hade en ofarlig cysta i hjärnan, och till slut visade det sig att det var en malign hjärntumör. Det känns så läskigt! :(



(Bilder från tv4.se)




Elin

Usch, sånt är hemskt! :(

2009-03-08, 23:08:03
URL: http://distinguish.blogg.se/
Britt-Helene

Hej Emma! Det är verkligen tragiska händelser. Jag kan tala om för dig varför det ser ut som det gör inom sjukvården och i hela världen med för den delen. Allting handlar om makt och pengar. Trist:(

Som tur är så går det allra mesta bra inom sjukvården trots allt. Bätte rik och frisk än fattig och sjuk. Kramar från mamma.

2009-03-09, 14:18:06
Emilia

Hej!



Jag såg det! Det var så hemskt. Jag kände mig väldigt illa till mods när jag såg det!



Kram

2009-03-11, 09:40:14
URL: http://encephalon.blogg.se/




Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Bloggadress:


Kommentar:

Trackback


   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:



RSS 2.0