STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT




Ensamheten
2009-11-29, 22:18:29


I helgen har jag varit hos min underbara familj! ♥

I fredags hade mamma och jag kvällen för oss själva, de andra var iväg på annat. Så då blev det smörgåstårta, julmust, choklad och mys framför TV:n! Sen var vi iväg och letade julklappar och fikade hos min morfar i lördags. På kvällen var jag i Staffanstorp och hälsade på Nina, Johan och Emma och sedan Tim. I dag har det inte hänt så mycket. Försökte återlära mig Månskenssonaten på piano. Man glömmer ju när man inte spelat på länge! :/ Men lyckades spela lite mer än 3 sidor av 4 så man ska nog kunna spela den flytande igen. Nu är jag hemma och ligger i min sköna säng. :)

And all that could have been. Jag är alltid så entusiastisk i början när jag ska lära mig något nytt, men sen dör det liksom ut. Det känns så tråkigt! Piano, fiol, sång, musikteori, japanska, teckenspråk... tänk om jag hade fortsatt, då hade jag ju varit så mycket bättre på det i dag! Nu har jag ju glömt det mesta i stället. Känns lite misslyckat. Så funderar jag på att börja med något igen men det känns sorgligt när man har blivit så mycket sämre. :P Och så känns det väl lite för mycket med allt jag vill lära mig. Hade velat fortsätta med musiken på något sätt. :/



Ensamheten, ensamheten
Hårt mot hårt mot ensamheten



Sekreterardag
2009-11-26, 21:48:17


Som ni kanske förstår av rubriken så har jag varit på sekretardag i Malmö i dag tillsammans med fyra andra från Akuten. Åkte från Kristianstad 06:30 och var hemma 17:45.

Under förmiddagen höll jag på att somna. :P Det var inte dåligt men inte superspännande heller. Det var först en norska, Beate Bjelke, som föreläste om hur man kunde bli mer effektiv. Sedan blev det lite IT-nyheter. Innan lunchen berättade en tjej, Sarah Lundbäck, om hur hon hade uppfyllt sin dröm att pyssla med musik. Hon sjöng tre låtar och alla som var där fick hennes skiva.

Eftermiddagen inleddes med att Martin Stjernquist, professor i gynekologi, pratade om klimakteriet. Det var helt okej, varade inte så länge. Dagen avslutades med den allra bästa föreläsningen - det var P-G Wettsjö som pratade om kommunikation. Han pratade i 1,5 timme men det kändes som kanske en kvart! Han var så rolig och man skrattade konstant under hela tiden han pratade! Det var nästan Johan Glans-nivå på det! Hade lugnt åkt dit bara för att höra på honom! Om ni får chansen någon gång så se honom!

Tänkte sova nu. Jag är så trött och det enda jag har kunnat tänka på och längtat efter hela veckan är att få sova! Svårt att bli gladare med när man är trött. Men tack och lov är det fredag i morgon! God natt!






The week so far
2009-11-25, 20:39:51


Orkar knappt skriva nu, har mjölksyra i armarna! :P Efter jobbet åkte Emilia och jag bort till Jysk. Som vanligt fick jag med mig hem lite mer än vad jag hade tänkt! Blev en bäddmadrass, påslakanset, större lakan till min nya stora säng, kuddar och ett nattduksbord som hör till sängstommen. Det var tungt!! Stackars Emilia fick hjälpa mig att släpa med allt på bussen och hem till mig. TACK!

Annars har veckan än så länge bestått av fika med Emilia och Sara. Fy vad jag skulle haft tråkigt utan er! ♥

Tror jag ska krypa ner i sängen snart, har längtat efter det sedan klockan ringde i morse. Är så extremt trött. God natt på er!





Din vän pessimisten
2009-11-23, 18:39:45


Helgen är över. Ny vecka. Inget direkt att se fram emot längre. Känns lite trist när man väntat så länge på något som bara blev ingenting. Känns tomt nu. :(

I helgen har jag åkt massa spårvagn, promenerat i slottsskogen, gått på stan, ätit på restaurang och träffat folk. Dock var Christian och jag rätt olika. Det var väldigt annorlunda IRL jämfört med MSN, telefonsamtal och Skype. Tråkigt när man har haft kontakt i flera månader. :/

För tillfället ser jag mest fram emot Emilias besök om en liten stund. Vi ska fika, snacka och se på Ullared. ;)


Om jag hade lite kraft kvar att ge dig
Om jag hade lite hjärta att dela med mig
Om jag hade lite kärlek så var den till dig



Only
2009-11-22, 22:41:27


I'm becoming less defined as days go by
fading away and well you might say I'm losing focus
Kind of drifting to the abstract in terms of how I see myself
Sometimes I think I can see right through myself

Less concerned about fitting into the world
You're world that is
cause it doesn't really matter anymore
None of this really matters anymore

And yes I am alone, then again I always was
as far back as I can tell I think maybe it's because
because you were never really real to begin with
I just made you up to hurt myself

There is no you, there is only me



Ännu mer resfeber
2009-11-19, 16:29:12


Nu är jag hemma efter en jobbdag på Dagoperation. Precis när jag skulle öppna dörren till trapphuset blev det strömavbrott! Så det var nästan kolsvart i korridoren här, och inne i lägenheten med! Men det gick över rätt snabbt, efter 10 minuter så var ljuset tillbaka igen. Tur!

Nu ska jag snart bege mig ut igen! 16:50 går tåget till Hässleholm, sedan är det byte där till X2000 som går hela vägen till Göteborg! Usch, jag har resfeber nu! :P



Resfeber
2009-11-18, 19:32:25


Tänkte att jag skulle passa på att skriva ett kort inlägg här innan internet lägger av igen. I några dagar har det nästan slutat fungera helt på kvällen, lite irriterande!

Men har inte så mycket nytt att komma med. ;) Jobbat på Akuten nu denna veckan. Har skrivit, skrivit och skrivit. Rätt sega dagar. I måndags var Emilia här och vi fikade lite och snackade mycket. :P Mycket trevligt, som vanligt med Emilia! :)

I morgon blir det Dagoperation, sen är jag ju ledig tre dagar. Ska bli såå underbart! Åker upp till Göteborg i morgon direkt efter jobbet, första gången jag åker X2000. ;) Hade ju inte gjort något om det var lite bättre väder då än vad det är nu. Ösregn och lite halvt storm. Mysigt när man är inne men man vill ju helst inte bege sig ut.

Tror jag ska ta lite fika nu snart till Bonde Söker Fru! ;) Mys!

Ha en skön kväll kära läsare! :)



Vi Mot Världen
2009-11-17, 06:50:39


I en film ser jag regnet falla upp mot dig
och jag ler för att du blir min räddning



No daylight
2009-11-11, 22:22:46


Jag skulle ju inte alls blogga nu, jag skulle sova, men ja, bara kort. :P

Vad mörkt det har blivit nu; Mörkt när man går till jobbet och mörkt när man går hem från jobbet. Rätt trist. Fast liiite mysigt med, speciellt när man sitter inne och och pysslar och det är helt svart ute, och gärna lite regn med. :)

Lång arbetsdag i dag, 06:45 till 18:00. Men det kändes helt okej. Vi var bara tre stycken på Dagoperation vilket jag tycker är väldigt skönt! Det är så lugnt (även om man har mer att göra än när man är full styrka). Alltid trevligt att jobba med Erica med, det är ju ett stort plus bara det! Och det sista (men inte minsta) pluset är att man slipper den jäkla radion med Rix från morgon till kväll! :P

För övrigt känner jag mig rätt glad! :D

Men okej, nu = sova! ;) God natt alla!





Sick
2009-11-08, 17:48:42


Jaa... denna helgen blev ju inte riktigt som man tänkt sig. Såg fram emot en härlig sovmorgon i går men i stället vaknade jag med illamående halv fem. Maginfluensa, tjoho! Vad sjuk man kan bli så plötsligt! Låg i sängen till tre-fyra på eftermiddagen då jag lyckades ta mig bort till soffan. Så fort jag gick upp blev jag bara ännu mer illamående, yr och kallsvettig. Låg och slumrade hela dagen. Fick såklart ställa in den planerade festen. Var tänkt att min syster och några till skulle komma, och vi skulle ätit tacos och gått ut. Men det får bli en annan gång.

I dag är jag i alla fall bättre men har i stort sett bara vilat. Tror jag ska spela lite Final Fantasy X nu.

Annars undrar man ju hur det har gått med tjejen som jag skrev om i förra inlägget. Verkar som att det var hennes före detta kurdiske pojkvän som hade misshandlat henne. Otäckt! :/

Hoppas ni har haft en bra helg! :)



Tear out the pages with all the bad news
2009-11-07, 00:36:17


Ligger i sängen nu. Tänkte sova alldeles snart. Ska bli så underbart med sovmorgon i morgon! :)

I dag har jag varit på Akuten. Emilia hade samma pass som mig, alltid roligare då! ;) Dock fick vi ett stort traumalarm vid lunchtid som inte var så roligt. En 19-årig tjej som hade blivit svårt misshandlad. Hon hittades ute på Näsby fält med skador i ansikte och huvud. Hon togs till NIVA i Lund sen för operation. Riktigt otäckt! Har tänkt på det hela tiden sen. Undrar hur det går, verkade ju inte alls bra. :/

Känns ju inte så viktigt med andra grejer nu när man tänker på det. Det är så läskigt hur livet kan förändras på bara några sekunder...


Bilder från Kristianstadbladet



New haircut
2009-11-05, 16:04:28


I dag var jag extremt trött när jag vaknade! Ville bara ligga kvar i sängen och lyssna på regnet. 06:45 var jag i alla fall på jobbet, och sen gick det hur snabbt som helst till klockan blev 11:45, då jag slutade! :)

Eftermiddagen har spenderats på stan! Var och klippte mig först, resultatet kan ni se här nedan! (Ser kanske lite lustig ut på översta bilden, men ja, whatever! :P) Det blev kanske inte så jättestor skillnad men lite uppklippt och så. Klippte bara topparna denna gången, sist blev det ju så himla kort! Men nu känns det bra! Annars hittade jag inget kul på stan direkt. Köpte bara någon småsak som jag ska skicka till Emma (Tims systerdotter) när hon fyller 5 år om ett par veckor. :)

Nej, nu ska jag hämta ner tvätten och sen blir det fiskgratäng! Och efter det ska jag gå bort till Emilia. Tror vi ska kolla på Unga Mödrar (eller Unga Idioter som man också skulle kunna kalla det). :P






Vad tycks? ;)



Not So Pretty Now
2009-11-04, 21:45:41


Åh, skönt att ligga i sängen nu! Man hör regnet lite emellanåt. Mysigt! :)

Det har varit rätt mycket i dag. Var på Akuten och stod i kassan. På morgonen kom det två patienter med ambulans som fått hjärtstillestånd (det gick inte så bra för någon av dem), ett stort traumalarm och ett litet traumalarm. Dessutom kändes det som att det vällde in patienter den vanliga vägen med. Jag var ju inte sysslolös i alla fall!

Efter jobbet cyklade jag bort till Maxi och handlade alldeles för mycket, lite för mycket för cykel i alla fall. :P Men det gick! Sen var jag duktig och städade med. ;) Strax innan 19:00 mötte jag Sara och vi tog en promenad i regnet och blåsten. Det var faktiskt skönt trots vädret. :)

Har också köpt tågbiljetter nu till Göteborg. Ska åka dit den 19 november för att träffa Christian, en kille jag har skrivit med ett tag. Ska bli kul. :)

Dags att sova snart. Ska upp klockan 5:00, men slutar i alla fall redan 11:45, underbart! God natt! :D



Back to purple
2009-11-02, 21:32:51


Ny vecka. I dag har jag varit inne på IVA. Det var lite mer att göra där än vanligt. En del patienter som kommit och gått under helgen och full beläggning i dag. Men det gick bra. :)

Slutade halv fyra i dag så då cyklade jag hem i regnet. Sen har jag bara varit onyttig och slappat i soffan. Annars har jag faktiskt varit ovanligt pigg i dag. Jag brukar alltid vara mer eller mindre trött, men i dag har jag nästan kunnat säga att jag har varit pigg. :P

I alla fall så har jag nu ändrat bloggdesignen lite som ni kanske har märkt. ;) Back to purple! Blev det bättre? Känns kanske lite dystert, men det är mycket möjligt att jag ändrar om ett tag igen. ;)





Sunday always comes too late
2009-11-01, 22:12:50


Veckan har nått sitt slut. Jag förstår inte hur tiden kan gå så snabbt! Det har dessutom blivit november. Men jag klagar inte, snart är det helg igen! ;)

Denna helgen har spenderats med familjen. ♥ Har blivit lite bortskämd med goda middagar (speciellt min mammas då, men filèfrossan var helt okej med :P) och fika! Fick ju träffa Leia med, hon är så gosig och finast! I dag färgade jag håret chokladbrunt. Dock var det redan rätt mörkt så det var väl mest utväxten som försvann. Och lite piano har jag också också hunnit med, blir ju inte så ofta. Så sammanfattningsvis har det varit en bra helg. :)

För övrigt har jag pysslat lite med ny bloggdesign igen. :P Det är inte så stora förändringar, men det kommer bli en lite annorlunda header och färg. Ville lägga upp det nu men det var alldeles för segt. Antagligen får ni se i morgon. :)

Dags att sova. Känner inte alls för det men ska ju upp halv sex så. I morgon blir det IVA, all by myself. God natt kära läsare! :)




   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:



RSS 2.0