STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT




Februari
2010-02-28, 23:59:00





Vår snart?
2010-02-28, 22:30:33


I dag har jag knappt hunnit känna att det är söndag. Ändå har jag inte haft något speciellt för mig. Gick upp, fixade till mig och åt frukost. Sen tog jag fram gitarren en liten stund och fiolen en lite längre stund. Efter det lurade Sara med mig ut till Näsby fält. Hon ville gå en sväng där. Jag var lite tveksam för det kändes som att det borde vara rätt slaskigt och lerigt där ute, men Sara trodde inte det. Efter två timmar var jag hemma igen och strumporna var genomvåta. ;) Men det var skönt, och det är alltid trevligt att träffa Sara! ♥

Sen har jag mest slappat i soffan. Råkade somna en stund i dag med, tredje dagen i rad nu som jag somnar i soffan mitt på dagen. :P Men den tid jag har varit vaken har jag redigerat bilder och pluggat lite på japanskan. Tim kom förbi nu i kväll och lämnade några skivor som var mina. (Hann vann dem till mig på Tradera när mitt internet inte ville fungera.) Så nu har min NIN-samling växt lite till! ^^

Dags att sova. Blir sista veckan på IVA nu. Sen till helgen blir det att besöka Malmö eller att få besök från Malmö. Får se vilket. Ser fram emot det i alla fall. :)

God natt kära läsare! :)




Look Sharp!
2010-02-28, 00:57:04


Time to sleep. Man hör massa människor som går omkring här utanför och skriker och det låter som att någon liveband är igång. Tur man inte har så svårt för att somna! ;)

Kollade på Melodifestivalen i kväll. Tyckte lugnt att Anna Bergendahl var bäst! Så det blir nog att man hejar på henne och Salem Al Fakir i finalen sen. :)

Blev lite uttråkad efter det. Orkade inte göra något men det kändes lite tidigt att lägga sig med. Så fick bara för mig att jag skulle lyssna på Roxette. :P De var mina stora idoler när jag var liten/yngre. Tyckte faktiskt att de var rätt bra nu när jag lyssnade, även om det inte är riktigt min typ av musik nu. Men de har gjort många bra låtar, i alla fall fram till och med Crash! Boom! Bang!. (Have a Nice Day är väl lite på gränsen, sen tycker jag att det har gått utför.) Dessutom har de ju gjort soloskivor och Gyllene Tider är sjyssta med! Så man måste ju säga att de är duktiga musiker. :)






Lördagsmys
2010-02-27, 19:11:42


Lördag kväll och jag sitter ensam hemma i soffan och lyssnar på hur det töar utanför. (Det droppar ner på rutorna, låter som att det regnar.) Mysigt!

I går slutade jag jobba klockan 12. Har haft sällskap måndag, tisdag och fredag av Hanna som läser till sekreterare. Jättetrevlig tjej och det har varit mycket roligare att jobba nu när hon har varit där. Hennes sambo kom och hämtade henne i går så jag fick se honom och hennes lilla dotter som är knappt 3 år. Såå söt! ^^

När jag kom hem somnade jag på soffan. Sov tills Sara ringde och väckte mig efter en och en halv timme. Sedan somnade jag igen och sov kanske en timme till. :P

På kvällen träffade jag Sara på Hemmakväll. Hyrde Flyga Drake och köpte lite godis. Sen promenerade vi hem till henne. Satte igång filmen och fikade med kanelbullar och sockerbullar som hon hade bakat, gott! Klockan 22 när filmen var slut var vi jättetrötta båda två. Sara höll på att missa slutet och jag somnade i soffan sen efter. :P Så jag tog en stadsbuss hem vid 23. Det var en mysig kväll i alla fall. Filmen var väl sådär, långsam. Inget jag vill se igen. (Lånade bilden nedan av Sara, she's the photografer!)



I dag gick Sara och jag en sväng på stan. Ingen av oss hade något att göra så vi tyckte att det var en bra idé att fördriva tiden lite där. ;) Gjorde inte av med några pengar i dag i alla fall! Sen gick jag hem och fixade middag. Kände mig lite uttråkad så jag somnade på soffan igen. :P

Nu väntar Melodifestival och lite gott att äta! Blir nog en ensam-myskväll! :)





Purple once again
2010-02-25, 21:00:29


Vad tycks? Inga större förändringar men ändå. Me like purple! ♥


Före


Efter



Chokladkaka
2010-02-25, 18:46:57


1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 msk kakao
1 krm salt
1 dl kesella
1 dl vetemjöl



Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant. Sätt ugnen på 175 grader.

Rör ihop socker, sirap, ägg, kakao och salt. Tillsätt sedan kesella och mjöl och rör ihop till en jämn smet.

Häll smeten i formen och grädda i 25 minuter.

Pudra över lite florsocker och servera kakan med glass eller grädde.






Soffan <3
2010-02-25, 18:06:34


Nu har jag precis kommit hem från jobbet, släpat med mig täcket till soffan och placerat mig själv där! Underbart! Har längtat efter denna stund hela dagen! :)

Är rätt trött i dag. Jobbade elva timmar i går, och sen kom Per från Malmö hit på middag! Snackade en massa och såg på film (Closer ♥). Mysig men alldeles för kort kväll. Kom i säng rätt sent så det blev väl bara lite mer än fyra timmars sömn. Följde honom bort till centralen i morse där han tog tåget tjugo över sex, sen begav jag mig till jobbet.

Nu ska jag njuta av att vara hemma och ensam och att bara kunna slappa i soffan! Tänkte pyssla lite med bloggdesign! Och i morgon är det fredag och jag slutar redan klockan tolv - härligt härligt! ^^





Baker baker baking a cake
2010-02-23, 22:45:28


Ligger i sängen nu och borde sova. Men ska sova snaaart! Vill bara hinna med ett litet inlägg först.

Känner mig lite stressad. Känner att jag behöver mer tid, eller eventuellt färre saker att göra. Men i och för sig är det bättre det än att inte ha någonting alls att göra. I går pysslade jag hela kvällen. Började med att handla och släpa hem mat för 500 spänn. Sen röjde jag i skåpen, gick ner med sopor, städade lite, tog hand om disken, bakade en kaka och tvättade precis allt jag hade i tvättkorgen. Tog lite tid men det var skönt att få det gjort. :)

I kväll har jag varit på japanskakurs, lektion 3. Nice! Sen när den slutade vid klockan sju stod Emilia utanför och väntade på mig. Hon hängde med mig hem på kaffe och chokladkaka. Trevligt trevligt! :)

I morgon ska jag jobba elva timmar. Skulle egentligen jobbat länge på torsdag, men det var en som blivit sjuk. Det är dessutom sekreterarmöte och sen avdelningsmöte där jag ska skriva protokoll. I don't like it. Känns så svårt när man inte vet riktigt vad de snackar om, olika kanyler, nortonskalor och SPA-protokoll?! Men man får väl vara lite jobbig och fråga i efterhand. ;) På kvällen kommer Per hit, blir kul! Får väl fixa lite middag och så. :)

Nej, nu måste jag verkligen sova! God natt på er! ^^




Översten
2010-02-21, 00:26:59


Och då har man lämnat Malmö. Har haft jättetrevligt med Per. ;) I går kväll tog vi stadsbuss bort till Kronprinsen. Där åkte vi upp till 26:e våningen för att äta middag på Översten. Rätt fin utsikt och maten var god (fast dyr och det hade ju inte gjort något om det var lite mer). Efter det åkte vi tillbaka till Pers lägenhet. Det var kallt och regnigt och vi fick stå ute och vänta en del på stadsbussarna. Fick ta tre olika stadsbussar för att komma hem till honom! Men sen blev det mest slappande i soffan i alla fall.

I dag blev det lite segande på morgonen. Åt frukost. Sen åkte vi bort till Skivesset, måste vara flera år sedan jag var där senast! Fanns ju hur mycket vinylskivor som helst där! Hittade några med Roxette. De var ju mina stora idoler när jag var yngre så tyckte det kunde vara kul att ha (tänkte sätta upp en tavellist och placera lite skivor på den). Kostade bara 10-15 kr styck och de var i rätt bra skick. Var där tills klockan blev tre, då de körde ut oss för att de skulle stänga. :P Blev lite pizza och Entré sen.

Därefter blev vi upphämtade av mina föräldrar som hade varit i stan och tänkte åka hem. Hämtade mina grejer hos Per och sen hängde jag med dem till Sjöbo. Kollat lite på Melodifestivalen i kväll, det var väl ungefär lika dåliga låtar som vanligt.

Antar att det blir sängen snart. God natt på er! :)




Malmö
2010-02-19, 18:48:04


Då var man i Malmö! Kunde gå lite tidigare från jobbet så jag hann med tåget 16:23. Det var helt fullproppat dock så fick stå upp en stund. Hann med några powernaps i alla fall sen när jag fick sittplats. ;) Sen blev det stadsbuss ut till Kirseberg och Per. Och nu blir det stadsbuss in till stan igen. Ska se om det finns något bord ledigt på Översten, har aldrig varit där så det kunde ju varit kul. :)



Helgen väntar!
2010-02-19, 11:00:33


Fredag igen och jag är trött! Blivit lite för lite sömn de senaste nätterna. Peter var hos mig i går och satt och spelade gitarr och sjöng tills klockan var nästan tolv. Kanske inte så lyckat när man ska upp strax efter fem, men det var kul i alla fall! ^^

Sitter på Intensiven just nu och har ingenting att göra. (Undrar om detta är det lugnaste stället på sjukhuset..?) Kan gå flera timmar utan att man har något att göra. Samtidigt kan man få fullt upp helt plötsligt med, men oftast är det lugnt. Ska in på Dagoperation om en timme och vara där i eftermiddag.

Sen i kväll bär det av till Malmö. Tänkte hälsa på Per. Blir väl middag och sen får vi se vad som händer. Inte planerat så mycket men det blir säkert trevligt! Får se om man kan sova en timme på tåget och bli lite piggare. :)

Efter besöket där tänkte jag bege mig vidare hem till familjen. Ska bli såå mysigt! Umgås lite med finaste systern och föräldrarna och gosa med Leia! ♥




こんばんは。
2010-02-16, 19:58:40


Har just kommit hem från min andra lektion i japanska. Kul kul! ^^ Det är ganska mycket med uttal nu i början, men känner att det kan behövas! Jag är så dålig på att härma ljud och så, men tror det går hyfsat bra. Men jag är bättre på grammatik och skriftliga saker. (Jag är mer teoretisk än praktisk.) Och som vanligt är jag rätt hied, vill lära mig allting nu meddetsamma!

Vi skulle träna på hiragana tills nästa vecka men kan det hyfsat redan så jag tänkte öva mer på katakana i stället. Kan inte riktigt alla tecken där än. (Det är samma grej men katakana används till utländska ord.)

Well, det är lite klurigt, men det är väl bara att öva vidare! :)





Alla hjärtans dag
2010-02-14, 18:43:08


Söndag. Man har nästan alltid samma känsla denna veckodag. Tycker att det känns mer som helg fredag kväll och lördag. Söndagen är mest en extra dag innan arbetsveckan sätter igång igen.

I går kväll var jag i alla fall hemma hos Christian och Pernilla. Det blev fika med kladdkaka och chips och ostbågar. :) Spelade lite 10 000 och kollade på Melodifestivalen. Som vanligt var det mest kassa låtar, Andreas Johnsson var okej och han gick ju också vidare till finalen. Trevlig kväll i alla fall även om jag var extremt trött och höll på att somna i deras soffa. :P

I morse när jag vaknade hade jag jätteont i huvudet och lite i halsen med. Tror jag är på väg att bli förkyld. *suck* Men men, hellre det än maginfluensa! ;) Så jag gick upp och fixade mig, sen la jag mig i soffan och sov/vilade ett tag till. Fick sms från Peter, en kille som jag skrivit med ett tag som bor här i stan. Han ville ut och fika med mig, så jag träffade honom en liten stund. Verkade sjysst!

Och nu är jag hemma igen. Tänkte plugga lite på japanskan. Blir lätt att man fastnar framför datorn, men får försöka lägga den åt sidan en stund. :P

Ha en skön söndagskväll!



Restaurangbesök och bio
2010-02-13, 18:29:21


Helg igen vilket är underbart! Dock är jag nästan tröttare nu än vanligt.

I går hade jag nämligen stämt träff med en kille som heter Per. Mötte honom vid centralen tjugo i fem. Gick först runt en liten stund, sen blev det middag på Kristianstadrestaurangen. Därefter gick vi bort till biografen och såg Farsan. Den var faktiskt rätt bra. Han hängde med mig hem sen och vi snackade en massa, fikade och kollade på TV. Egentligen var det tänkt att han skulle åkt hem på kvällen, men eftersom det var lite snöoväder ute och vi hade trevligt så stannade han tills i dag. Var uppe rätt länge i går så i dag är man trött och har mest slappat i soffan framför en massa Kvarteret Skatan (♥).

Kändes väldigt lyckat faktiskt. Man vet ju aldrig hur det blir första gången man träffar någon. Men han var väldigt trevlig och det var lätt att prata med honom. Tror att han tyckte detsamma. :)

Nu ska jag snart bege mig bort till Christian och Pernilla. Ska se på Melodifestivalen. ;)

Ha en skön kväll! ^^




おやすみなさい。
2010-02-10, 22:11:40


Blir ett litet kort inlägg. Är rätt trött nu när jag är på IVA och måste gå upp strax innan halv sex igen.

I går var det första lektionen i japanska! Men jag var så klantig att jag kom för sent! :( Satt hemma i soffan och väntade på att jag skulle iväg. Var helt inställd på att jag skulle vara där halv sju, men när klockan är tjugo i sex bara går det upp för mig att det är halv sex det börjar och inte halv sju! Så jag rusade hemifrån och sprang hela vägen dit (inte för att det är så långt men ändå)! :P Pinsamt när det var första lektionen med! :P Okurete sumimasen! Men annars kändes det rätt bra. Det var fem andra där, fyra killar och en tjej. Läraren, Noriko, verkade bra. Ska plugga massa nu! :)

I dag träffade jag Emilia direkt efter jobbet. Vi gick först runt på stan och provade en massa glasögon! Sen köpte vi med oss pizza hem till mig. Såg lite på TV, snackade och kollade några avsnitt Salad Fingers på datorn. ^^ Mycket trevlig kväll! Men det var ju väntat, det går inte att ha tråkigt med Emilia! ;)

Nu borde jag sova! Ska jobba sju till sex i morgon, elva timmar! Usch! Men jag får försöka tänka på fredagen, då slutar jag redan klockan tolv. :)

おやすみなさい。





Kungen är död
2010-02-07, 22:58:25


I dag har söndagsångesten verkligen varit dubbel, minst!!! Har fyra veckor framför mig nu som jag ska vara på IVA. (Ordinarie sekreteraren ska på semester.) Så där kommer jag få sitta alldeles ensam. *snyft* :P

Och nu har jag ju nästan vant mig vid att börja åtta i stället för sju. Det har verkligen känts skillnad, var alltid halvdöd innan men de senaste veckorna har jag varit hyfsat pigg. Men jag får väl försöka tänka på att det bara är fyra veckor! Sen blir det skönt att komma tillbaka till Gyn igen!

Annars har det varit en lugn dag i dag. Var ute en sväng i förmiddags, sen slappade jag i soffan några timmar. Pernilla kom hit vid sjutiden. Lärde henne 10 000, ett tärningsspel. Lärde mig det själv för några veckor sedan och nu lär jag ut det till alla jag träffar. Verkar vara lite beroendeframkallande. ;)

För övrigt tycker jag att Hagnesta Hill är en underbar skiva. ♥


Nu när kungen är död
och hans drottning är fri
går jag före i kön
återuppfinner mitt liv



We're in this together
2010-02-06, 20:42:33


Okej, nu får jag väl berätta vad som fanns i paketen! ;) Skulle ju skrivit det i går men jag vet inte var all tid tog vägen. Vann några vinylskivor med The Cure på Tradera. (Tänkte att jag skulle sätta upp en tavellist och låta dessa vackra skivor pryda min lägenhet.) Det var trevligt för det var så bra skick på dem, och de var inte så superdyra heller.


Fick även det som jag beställt från CDON, vilket var den här Kent-boxen Röd. Har funderat på att köpa den ett tag. Har redan CD:n men ville ha vinylskivan med. Dock blev det en besvikelse. De hade pressat ner boxen i kartongen och vinylskivefodralet var bockat i ena hörnet och rispat på ett ställe. (Dessutom var det inte det vanliga LP-formatet.) Så jag ska skicka tillbaka den. (Skönt, 500 kr mindre!)

Men hade även vunnit en annan auktion på Tradera - halo 15, We're in this together, med Nine Inch Nails. Den finns i tre delar och detta är del 1. De brukar vara rätt dyra på Ebay, men jag fick den ganska billigt. :)


I övrigt så mötte jag Åsa (som var min bästa kompis på högstadiet och gymnasiet) vid resecentrum i går kväll. Vi gick bort till Hemmakväll och köpte godis och sen blev det lite fika hemma hos mig. Spelade Geni och snackade. Trevligt! Fick denna söta växt av henne, thanks again! ^^



I dag kom Sara hit med en chokladkaka! :) Vi hade bestämt innan att vi inte skulle gå på stan denna gången eftersom vi båda har handlat på rätt bra på sistone. :P Men jag kände mig sååå seeeg och behövde gå ut för att få lite frisk luft. (Gissa vart vi hamnade!) Dock köpte jag mest sånt jag behövde och hade planerat att köpa inom en snar framtid. Mysig eftermiddag med finaste Sara! ♥

Nu ska jag bara slappa för mig själv. Blir väl lite TV och pyssel vid datorn. Kanske jag startar Voddler och kollar om där är något att se på. (Provade det för första gången i går! Verkar rätt sjysst!)

Jag önskar er en skön kväll kära läsare! ^^



Julafton?
2010-02-04, 23:29:20


I dag när jag kom hem från min vistelse i Sjöbo väntade denna roliga pakethög på mig! (Fick i och för sig hämta de två största paketen själv på Domus men ändå.) Kändes nästan som julafton... och samtidigt kände jag lite smått hur ångesten steg - har jag verkligen köpt allt detta?!?

Det är farligt att ha för mycket tid över till Tradera och CDON.



För övrigt har väl jag och familjen tillfrisknat lite men inte helt. Jag känner fortfarande lite i magen och är rätt trött. Mamma är väldigt hes och trött. Pappa är nog okej igen, och Elin är fortfarande frisk! Kändes lite konstigt att åka hem nu när man varit där nästan en vecka, men skönt också att komma hem till sin egna lägenhet. :)

I dag kom min söta fina syster hem med ett par skor till mig! ♥ Hon köpte likadana till sig själv i går, och då blev jag ju lite förtjust i dem. ;) Hon hittade dem på Åhléns för 700 kr. Innan jag blev sjuk i lördags hann jag dessutom med att köpa ett par jeansleggings på Unos Kläder, det var rea så de kostade bara 150 kr, billigt! :)



Nu är jag extremt trött så vad som fanns i min lilla pakethög får ni se i morgon, det får bli en liten cliffhanger! :P God natt på er! :)



Sickness
2010-02-01, 12:32:39


Tack för kommentarerna till förra inlägget! :)

Kanske det känns något lite bättre i dag, men orkar inte vara uppe direkt. Känns fortfarande i magen och jag är så trött och matt. Sovit en och en halv timme i soffan precis.

Pappa är ju fortfarande förkyld med sedan en vecka tillbaka. Och mamma var på vårdcentralen i dag och fick konstaterat lunginflammation. Läskigt! Hon hade ju det hösten 2008 och fick ligga på Intensiven i en vecka. Denna gången blev hon i alla fall hemskickad igen med starkaste Kåvepeninen. Men känns otäckt.

Nu ska jag försöka tvinga i mig lite mat. Hörs! :)




   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:



RSS 2.0