STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT




Maj
2010-05-31, 18:23:55





Black Tooth Grin
2010-05-30, 22:02:12


I går var jag ju på Black Tooth Grin på O'Learys. Träffade Emilia och Angela där men satt mest med Angela och hennes vänner. Det var rätt sjysst musik men annars var det inte särskilt roligt faktiskt. Kände mig mest som en outsider. Stannade ett par timmar bara.

I dag vaknade jag inte förrän 10.45. Fastnade vid datorn ett tag, sedan tog jag tag i städningen. Under tiden lyssnade jag på Blue Sky Noise med Circa Survive. (Surprise!) Överväldigande bra! ;)

Bakade lite kladdkaksmuffins sen eftersom Emilia tänkte komma och hälsa på närmare kvällen. (Emma+Emilia=fika) Så det blev fika i vanlig ordning med lite TV-tittande och snack. Som vanligt började vi prata om framtiden och jobb och bostad och om annat roligt man skulle kunna göra i stället för att sitta och skriva diktat dag ut och dag in. ;)

Grafisk design skulle kanske vara något? Hade varit kul att kunna arbeta mer självständigt och lite friare kanske. Har varit inne på kurator, barnmorska, tolk, behandlingsassistent och hotellreceptionist genom tiderna. Men grafisk designer. Jag gillar ju att pyssla med bilder och text. Well, I don't know.

Anyway, tack för en trevlig fikastund sweetie! <3

Denna veckan har jag verkligen varit dödstrött. Hoppas nästa blir bättre gällande den saken. Det är väl dags att sova.




Adelaïs
2010-05-29, 22:35:40


Denna dagen började med en sväng på stan. Det var inte så soligt och varmt som jag hade hoppats, men det regnade inte hela tiden i alla fall. Letade efter presenter till tre personer som fyller år inom kort. Tror jag fick ihop rätt bra saker. Till mig själv blev det bara ett 15 x 15 cm stort kort med Miss Tigri, tavlan heter Adelaïs. Tycker att den är superfin, min nya favorit! :)

Var jättetrött sen så jag somnade i soffan och sov ett par timmar. Skönt, fast jag vet inte om det hjälpte så mycket. :P Sen pysslade jag med presentinslagning ett tag.

Nu har jag fixat i ordning mig lite i alla fall och tagit på mig min Circa Survive-tröja som jag fått av Ted. Tänkte gå bort till O'Learys om en stund för i kväll är det Black Tooth Grin. Har aldrig varit på det men det verkar populärt. Det spelas väl lite hårdrocksmusik och så. :)




Through The Desert Alone
2010-05-28, 21:58:47


Sov nio timmar natten som gick, ändå är jag helt slut nu. Denna vecka har varit den segaste ever! Tog plats i soffan så fort jag kom hem vid halv fem, sen har jag inte lämnat den. Har bara ingen ork eller lust att göra någonting. Hade ju tänkt ha lite myskväll för mig själv nu när det är fredag och allt, men egentligen vill jag mest bara gå och lägga mig i sängen och sova. Såå tråkigt!

Men ska nog försöka hålla mig vaken en liten stund till i alla fall, ta lite daimglass och kanske se på Tyra Banks Show. Bli lite gladare? Jaa, vi får väl se. I morgon när jag vaknar hoppas jag i alla fall på sol och värme (känns inte så troligt just nu men ändå) för då tänkte jag ta en sväng på stan!


Cause you were my ally once
You were my confidante

I need somebody close

to be close to

forever




I Felt Free
2010-05-27, 20:46:34


Nothing new to say
Nothing to report cause the future happened yesterday


Det känns faktiskt lite så. Jag är bara trött trött trött... och stressad inombords. Jag känner mig nog stressad för det mesta. Tycker inte att jag hinner med allt som ska göras eller som jag vill göra. Det är väl inte så mycket egentligen men ändå. Jag borde inte gnälla men jobbet känns så himla segt just nu. Eftermiddagarna känns som en evighet! Sitter och skriver i stort sett hela dagarna. Så tycker man att man har varit duktig och skrivit massor, men under tiden har läkarna hunnit diktera lika mycket nytt. Det är väl så det ska vara men det känns enformigt. Längtar bara därifrån. I dag var jag så trött att jag knappt kunde hålla ögonen öppna. Men det är i alla fall fredag i morgon.

För övrigt är I Felt Free med Circa Survive en underbar låt! Hela Blue Sky Noise är underbar! Lyssnar sönder den, kan inte låta bli! I just love it! ♥




Origami
2010-05-25, 21:59:09


I dag var det sista lektionen på japanskakursen, i alla fall för den här terminen. Fick lära oss lite talspråk och sedan blev det pysselstund med kalligrafi och origami! Känns som att man har lärt sig mycket men det behövs lite ledig tid nu så att man hinner plugga på allt, alla verb, adjektiv, adverb och partiklar. :)

おやすみ なさい。




Close Your Eyes To See
2010-05-23, 19:09:09


Denna söndag sitter jag på bussen på väg hem. Tycker att det har varit ganska många söndagar nu som man har åkt hem antingen från Malmö eller Sjöbo. Men jag gillar att hålla mig sysselsatt och åka runt och träffa folk. Nästa helg kanske jag håller mig hemma i alla fall. :)

I går åkte jag till Staffanstorp för att hälsa på Tim. Var hos honom en stund, sedan körde vi bort till Nina, Johan och Emma och fick fika. Så vi satt ute i den härliga sommarvärmen och åt blåbärspaj med glass! Det var några månader sedan jag var där senast. Emma hade blivit så stor! Svante (katten) hade också blivit stor och lång och supergosig. ;)



Efter besöket där tog vi bussen in till Lund. Gick till Wasabi och åt sushi. Sen gick vi runt en sväng i stan innan vi tog bussen tillbaka igen. Hemma hos Tim igen satte vi igång Natural Born Killers. Rätt roligt gjord, helt crazy, men ingen favoritfilm annars. Tog bussen hem till Sjöbo vid tolv då jag var extremt trött! Trevlig dag i alla fall och riktigt härligt med solen och värmen! :)




Legend
2010-05-21, 23:54:52


Kort inlägg för jag är såå trött nu. (Har i alla fall återfått min kamera så lite bilder blir det!)

Slutade ett par timmar tidigare från jobbet i dag. Tog bussen till Sjöbo vid 15.30. Det ösregnade och åskade (så var det så härligt väder i går!). Väl framme fick jag god middag, lyxigt att komma till dukat bord! ;)

Sen körde Elin och jag ner till Ystad för att gå på Österports musikprograms examenskonsert. Där var knappt någon alls som man kände, tråkigt. Börjar känna mig gammal. Tänk när man gick första året på gymnasiet, då tyckte man att treorna var jättegamla. Nu kändes de rätt unga. :P Hade hoppats på att få träffa mina gamla lärare men det var bara Collmo som var där. Sa hej till honom i alla fall.

Vi var hemma igen strax innan 22.00 och då hade mamma gjort rabarberpaj! Supergott! :D


Vy från bussen, middag, Ystad teater, Elin och jag, examenskonsert, Elin i bilen och rabarberpaj...


Jag och syster ♥



Summer?
2010-05-20, 23:18:15


Vilket underbart sommarväder det har varit i dag! Jag missade ju det mesta av det men när jag kom ut från jobbet vid halv fem slog värmen mot mig! Emilia och jag hade bestämt oss för att träna i dag, men i och med att det var så fint väder tyckte vi att det passade lite bättre att ta en fika! :P Supermys!

Sen ringde Sara och frågade om jag ville komma på middag så jag cyklade bort till henne. Där blev det kyckling, hårfärgning, glasögonprovning och massa snack. Extremt trevligt! ;)

Således kan man väl säga att jag har världens finaste, goaste, sötaste, snällaste och mest underbara vänner! I like you sooo much! Can't say it enough! ♥ ♥ ♥





The Longest Mile
2010-05-17, 22:39:52


This is love! Me and my iPod! ♥

Jag älskar att sitta på bussen, på tåget eller att promenera runt och lyssna på musik i min iPod. Det måste vara något av det bästa som finns. It makes me feel happy! Music makes me feel happy! :)

Just nu är det mest Blue Sky Noise med Circa Survive som gäller! Helt underbar skiva!! ♥




Hypnos
2010-05-16, 20:29:01


Sitter på tåget nu på väg hem. Åkte till Malmö i fredags kväll för att hälsa på Per. Där blev det ännu en filmkväll med Lydia, Lydia och Mathias. Såg först på Ju-on, soo scary! (Vet inte om Per försöker demonstrera filmen på bilden här nedanför? :P) Efter den såg vi Hypnos, en spansk film. Jag gillade den! Och även denna gången avslutades kvällen med två avsnitt Kvarteret Skatan, det är så bäst! Supertrevlig kväll! :)

I går följde jag med till en födelsedagsfest som Per var bjuden på. Träffade Lisa och Ida där, två bekanta från gymnasiet. Väldigt stillsam fest, stannade inte så jättelänge.

I dag blev det snabbfika med Lydia och Mathias. Sedan blev jag upphämtad av mina föräldrar för att hänga med på släktkalas, min mammas moster fyllde 85 år i går. Så där blev det mat och fika. Blev körd av mina kusiner till centralen sen, men det blev så stressigt att jag glömde en av mina käraste ägodelar där - min kamera! :( Så nu får det väl bli lite tråkiga inlägg utan bilder eller med gamla bilder ett litet tag framöver. Suck!

Snart hemma nu! Hoppas ni har haft en lika skön och rolig helg som jag! :)




Get Out
2010-05-13, 22:12:20


Nu är jag hemma igen efter en vända i Malmö! I går var jag först och klippte mig, sedan tog jag tåget 14.50. Åkte ut till Västra hamnen där Lydia mötte mig. Vi gick bort till hennes skola där det fanns en liten fotostudio. Så hon fotade mig där i ungefär en timme vilket resulterade i ungefär 240 bilder, kul! :)

På kvällen samlades ett gäng (Lydia, Lydia, Mathias, Simon och jag) hos Per för att se på film! Såg först på Död Snö, en norsk skräckkomedi med zombies. Den var rätt bra faktiskt! Sedan såg vi på den första The Grudge, originalet såklart. Rundade av med ett avsnitt Kvarteret Skatan.

I dag hade jag egentligen tänkt åka hem tidigt, men det var grillning i parken så det blev att vi gick dit. Där träffade vi ungefär samma människor som i går plus sex stycken till. Satt där ett tag, trevligt men kallt! Tog tåget hem sen i alla fall och var hemma strax innan 19.00.

Nu är jag rätt trött så jag får väl försöka stänga av datorn snart. Men bara jobb i morgon i alla fall, sen helg! :)

Här kommer lite bilder från dagens grillning:



Och från studion:

Fotograf: Lydia Nordström



Fairy cake
2010-05-11, 17:11:08


Har inte så mycket nytt att skriva om egentligen. Hade en trevlig kväll i går. Först Sara hit och bakade muffins med mig och lite senare kom Emilia också. Så det blev fika till Top Model och Svenska Hollywoodfruar. Nice!

I dag är jag trött. Blir japanskakurs nu och sen hoppas jag på att komma i säng hyfsat tidigt. :)




Frozen Creek
2010-05-10, 17:13:49


I dag har jag jobbat halv dag! Ska jobba halvtid denna veckan sen blir det som vanligt.

Riktig TV-dag i dag:
15.00 Tyra Banks Show
16.00 Top Model
17.00 Unga Mödrar
18.00 Dr Phil
19.00 Vem Vet Mest
20.00 Top Model
21.00 Svenska Hollywoodfruar

Tror inte att jag ska se riktigt allt i alla fall. ;)

I kväll kommer mina underbara vänner Emilia och Sara hit! Blir fika och så! Nice! :D




With every second slipping by
2010-05-08, 23:03:34


I dag blev det en sväng in till Malmö med föräldrarna, som vanligt en lördag när man är i Sjöbo. ;) Kollade lite affärer först och jag hittade jättefina sandaler! Det var perfekt brun färg på dem och de var dessutom rätt billiga. (De ser nästan svarta ut på den vänstra bilden, den högra stämmer bättre.) Sedan blev det fika hos morfar med kaffe och äppelkaka.



För övrigt har jag haft A Drowning med How to Destroy Angels i huvudet hela dagen. Riktigt bra låt! Man kan höra att det är Trent som ligger bakom den. Han gör en aldrig besviken! :)

Please... anyone
I don't think I can save myself
I'm drowning here



Pictures
2010-05-07, 20:45:38


Fredag kväll. Händer inte så mycket här. Kollar på TV och slappar i soffan.

Har skannat in lite gamla pappersfoton, de flesta från högstadietiden. Som man såg ut! Hemskt!! Lägger i alla fall upp några av bilderna. Förutom mig själv är det mest Elin, Annika, Åsa, Pernilla och Jessica som är med.

Ha en skön kväll! :)




Sötis
2010-05-07, 16:24:26





Imaginary Enemy
2010-05-04, 01:15:51


Har precis kollat på Paranormal Activity så jag är lite smått rädd och paranoid nu. :P Började se den för ett par veckor sedan när jag var sjuk men orkade inte se klart den då, så i kväll fick jag filmsällskap av Emilia. Den var väl bra, men inte så läskig som jag trodde att den skulle vara ändå. Tyckte inte att det hände så jättemycket, men den kan väl vara okej att se en gång i allla fall.

Innan filmen kollade vi på Vem vet mest, Top Model och vårt favoritprogram (tack vare Maria Montazami) Svenska Hollywoodfruar! ;) Blev även en hel del snack i reklampauserna, mest om musik och musicerande. :) Och söta Emilia hade med sig rulltårta och gott! Mysig kväll! ♥



I går kom Per hit vid 16-tiden. Vi gick en sväng i parken i det fina vädret och fotade som galningar. ;) Skönt att komma ut och se hur grönt allting är! Maj är nog en av mina absoluta favoritmånader; Det börjar bli varmt, grönt, blommigt och man har hela sommaren framför sig. :)

Efter den lilla promenaden lagade vi middag, baconinlindad kycklingfilé, gott! Sen var vi rätt trötta båda två så vi slappade bara i soffan framför TV:n resten av kvällen.



Nu ska jag försöka sova. Tänkte att jag skulle blogga först bara för att tänka på något annat än filmen. Egentligen borde jag inte kolla på skräckfilmer. ;)



Admiration
2010-05-03, 17:28:18


Har börjat följa lite fler TV-program nu när jag varit hemma. Klockan 15.00 är det ju Tyra Banks Show, det är faktiskt rätt bra. Tyra kan väl vara lite over the top ibland, men tycker att hon är bra på att intervjua och hon är rätt rolig. Därefter är det Top Model (säsong 11 har visats nu). Jag gillar Paulina Porizkova som sitter i juryn. Fastnade för henne när hon var med i Sommarkväll med Anne Lundberg i somras, så söt, rolig och trevlig! Och sen klockan 18.00 är det ju Dr Phil i vanlig ordning. ^^



The Top
2010-05-03, 13:47:57






All My Dreams
2010-05-01, 15:20:05


And all that could have been...

Bara känner att det är så mycket jag vill göra som jag inte gör, eller som jag inte kan göra. Mitt liv är väl ganska bra egentligen; Jag har en fin lägenhet, jag har ett jobb, en underbar familj och fina vänner. Jag är verkligen glad för det, men jag har ju också drömmarna som aldrig kommer att bli förverkligade känns det som. Jag är snart 25 och gör ingenting åt det. Och det värsta av allt är ju de drömmar som jag tror är omöjliga att uppfylla.

Jag har alltid velat sjunga, det är det jag vill mest av allt. Men om man inte har någon bra sångröst, då är det väl rätt kört?! Känns som att jag blir sämre och sämre för varje år som går. Det är när jag får hålla på med musik, speciellt sång, som jag verkligen lever. Det är då jag känner mig upprymd. Så... måste jag bara acceptera att jag inte föddes med den där sångrösten and get over it?

Jag skulle vilja bli bra på fiol också. Jag har ju en jättefin fiol men har helt lagt ner spelandet. Var finns tiden, orken och lusten? Det hänger väl mest på det sistnämnda egentligen. Men jag behöver lektioner, få spela med andra, få inspiration och motivationen tillbaka. Nu blir det ju bara jag i min ensamhet.

Saknar gymnasietiden... Om det hade varit nu hade jag uppskattat det hundra gånger mer än vad jag gjorde då (och då menar jag inte att jag inte uppskattade det mycket då för det gjorde jag). Alla sång-, piano- och ensemblelektioner, ljudteknik och gehörs- och musiklära... känns som att jag bara glömmer bort mer och mer av allt jag kunde och var bra på. It breaks my heart!






   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:



RSS 2.0