STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT




November
2010-11-30, 21:46:49






Gloves
2010-11-29, 21:10:38


Jag har letat efter torg-tumvantar ett tag nu, men inte hittat några som jag gillat eller som passat. Men nu fick jag de perfekta vantarna! Dessa har Nina stickat till mig, gulligt! Tack så mycket!





Oskar
2010-11-28, 23:00:00


I dag tog jag en sväng till Malmö. Där träffade jag Oskar, en kille som jag skrivit med. Han är från Göteborg men hade varit på konsert i Malmö. Vi tog en fika och snackade, det var trevligt! :)




Deftones på KB-hallen
2010-11-28, 22:44:23


Nu är tredje och sista konserten i november över! I går var nämligen jag, Ted och Tim på KB-hallen i Danmark och såg Coheed and Cambria och Deftones!

Vid 12-tiden tog jag bussen till Lund. Där blev jag upphämtad av Tim och Ted. Köpte med oss sushi som vi åt hemma hos Tim. Några timmar senare tog vi bilen till Svågertorp, sen tåget över till Köpenhamn och därifrån fick det bli en taxi ut mot Frederiksberg. Fick stå ute och vänta en stund på att dörrarna skulle öppnas, fy vad kallt det var! Men 19.30 blev vi i alla fall insläppta och tog plats längst fram vid scenen.

Efter lite mer än en timmes väntan kom Coheed and Cambria in på scenen som var förband. Det är ett av Teds favoritband med så det var kul att just de var förband. De var helt okej, men tyckte inte att de kändes så samspelta. Kändes som att de stod och spelade lite var för sig, men det lät ju ändå bra! Det var lite tråkigt ljus också och emellanåt blev man bländad av lampor från scenen. Men det var kul att se dem också i alla fall. :)

Vid 22.00 började Deftones spela! Riktigt bra! Vilken energi sångaren har, for runt på scenen som en galning. :P De spelade 23 låtar. Jag är speciellt glad över att de spelade Birthmark, When Girls Telephone Boys och Risk. :)

Efter tredje låten hoppade Chino, sångaren, ut bland publiken i mitten. Där började han sjunga Elite. Sen kom han bort till oss också som stod lite längre till vänster, så vi fick tafsa på Chino alla tre, Tim, Ted och jag. :P Jag lyckades även få med mig ett plektrum hem som gitarristen kastade ut. :D

De spelade i nästan två timmar, så det var slut strax innan 00.00. Så då begav vi oss ut i kylan och försökte få tag på en taxi tillbaka till centralen, vilket inte var det lättaste! Där var många bilar men ingen ledig. Efter 30-40 minuter lyckades vi äntligen i alla fall, då var vi nästan sist kvar. Men hann med 01-tåget i alla fall och var hemma hos Tim strax efter 02.00. :)


Låtlista
Rocket skates
Around the fur
My own summer (shove it)
Be quiet and drive (far away)
Elite
Knife party
Digital bath
Diamond eyes
CMND/CTRL
Risk
Beauty school
Xerces
Prince
You've seen the butcher
Sextape
When girls telephone boys
Minerva
Passenger
Change (in the house of flies)

Extranummer
Birthmark
Engine no. 9
Root
7 words



Coheed and Cambria



Deftones




Coheed and Cambria - Here we are juggernaut


Deftones - Be quiet and drive (far away)


Deftones - Birthmark



Apartment Story
2010-11-25, 22:52:46


Jag vet att jag blivit dålig på att blogga igen. Känner väl inte att det händer sådär jättemycket. Snart är det i alla fall helg igen och det lär bli ett inlägg efter konserten med Deftones på lördag! :)

Denna veckan har gått lika fort som vanligt. I måndags träffade jag Emilia direkt efter jobbet. Vi gick bort till Ko-san och köpte sushi, såå gott! Sen blev det en kopp kaffe och Top Model till det!

I går var jag och tränade, crosstrainer alltså! Jag tycker att träna är ungefär som att städa. :P Det är liksom tråkigt när man gör det, men sen efteråt känns det bra! ;) Men jag hoppas på att man kan komma igång på riktigt så att man nästan börjar längta efter det i stället för att bäva inför det! I morgon ska i alla fall Marie och jag börja helgen med ett pass till. :)

I kväll gick jag bort till Emilia i snön. (Tyckte faktiskt bättre om regnet, det var så mysigt. Detta är nog det första året som jag verkligen har gillat hösten!) Hon har fått en så mysig lägenhet! Där blev det fika med kaffe och nybakade muffins, mys! Det är alltid mys att träffa Emilia!

Men man får väl sova nu. Det får bli denna bilden på mig i dag som jag tog på skoj med iPhonen hos min morfar i söndags. Hade ingen mer passande bild för detta inlägg. ;) God natt!


Sleep in our clothes and wait for winter to leave



LeBlanc
2010-11-22, 22:22:00





Dylan LeBlanc på KB
2010-11-21, 22:32:22


I går var det konsert nummer 2 denna månad - Dylan LeBlanc på KB i Malmö. :)

Var där med Elin. Vi kom dit vid 19.15 och då var det inga andra där! Det fanns bord framför scenen och eftersom vi var först valde vi såklart bordet längst fram i mitten. ;) En timme senare hade det kommit dit ett hundratal människor till och Dylan kom in på scenen. Det var bara han och gitarren i 1,5 timme. Han är verkligen duktig och han verkade så söt och trevlig med! ^^

Efteråt stod han och skrev autografer och man kunde snacka lite med honom. Så han skrev "thank you" och sitt namn på min biljett (ångrar såå att jag inte tog med skivan så att han kunde signerat den) och så fick Elin ta ett kort på honom och mig, haha! :P




Emma Hartley



Watching You Well
2010-11-14, 22:21:29


Måste bara visa mina nyinköpta saker! ^^

Tröjan köpte jag på KB-hallen i torsdags när The National spelade. Sen hittade jag de här söta salt- och pepparkaren som liknar cupcakes när Emilia och jag gick på Ströget! Kunde inte låta bli att köpa dem! Och i dag när jag var på IKEA hittade jag dessa fina ljuslyktor som passade perfekt till mitt vardagsrum! Jag är såå nöjd! ;)




Köpenhamn
2010-11-13, 10:58:12


Här kommer lite fler bilder från Köpenhamn! :)




The National på KB-hallen
2010-11-12, 21:09:44


Då har man varit i Danmark en vända! Emilia och jag tog 11.23-tåget i går och var framme i Köpenhamn två timmar senare. Checkade in på hotellet och lämnade av våra grejer, sen gick vi en sväng på Ströget, åt middag och så. Gick tillbaka till hotellet där vi råkade somna båda två! Som tur var vaknade jag strax innan 18 och då var det nästan dags att bege sig mot KB-hallen! Tog en taxi dit och var på plats framme vid scenen 19.30. Vi stod längst fram lite till vänster. :)

20.00 började förbandet spela, Phosphorescent. Typ sömnmedel!

Sen kom The National in vid 21.15! Heeelt annan klass! De öppnade lite stillsamt med Runaway. Sen spelade  de Anyone's Ghost, Mistaken For Strangers, Bloodbuzz Ohio, Brainy, Slow Show, Squalor Victoria, Afraid of Everyone, Available, Cardinal Song, Conversation 16, Apartment Story, Sorrow, Abel, Daughters of the Soho Riots, England och  Fake Empire. Efter det gick de av scenen men kom tillbaka igen och körde fyra låtar till - All the Wine, Mr November, Terrible Love och avslutningsvis Vanderlyle Crybaby Geeks. Sista låten körde de helt akustiskt, inget inkopplat och inte ens mikrofon till sången, och så stod alla framme vid scenkanten och lät publiken sjunga med. Tyckte att de hade riktigt bra publikkontakt och två gånger hoppade sångaren ut till publiken, den ena gången tog han en riktigt lång runda bort till läktaren på andra sidan lokalen. :P Tyckte att de var så fint klädda och proffsiga! ^^ 

Jag är speciellt glad över att de spelade Available, Daughters of the Soho Riots, Slow Show och Sorrow. Men svårt att välja ut, allt var bra! :D

Klockan 23.00 var i alla fall konserten slut, så då var det mest att försöka ta sig till garderoben och sen ut, vilket inte var det lättaste. Men efter en stund kom vi i alla fall ut i ösregnet och lyckades få tag på en taxi som kunde ta oss tillbaka till hotellet.

I morse blev det hotellfrukost (det som Emilia sett mest fram emot :P). Dock var den inte riktigt så god som vi hade hoppats på. Äppeljuice som smakade honung, sega bullar och jättetjock yoghurt. Men wienerbrödet och kaffet var helt okej. ;) Packade ihop våra grejer igen och tog tåget tillbaka till Sverige 10.43. :)


Låtlista
Runaway
Anyone's ghost
Mistaken for strangers
Bloodbuzz Ohio
Brainy
Slow show
Squalor Victoria
Afraid of everyone
Available
Cardinal song
Conversation 16
Apartment story
Sorrow
Abel
Daughters of the Soho riots
England
Fake empire

Extranummer
All the wine
Mr November
Terrible love
Vanderlyle crybaby geeks




Sorrow



Broken/Fixed
2010-11-10, 21:18:01


Detta halsband har min söta arbetskamrat Marie gjort till mig! Hon går på silversmide och gör diverse smycken där, så jag beställde detta med BROKEN på ena sidan och FIXED på andra. Svårt att fota, men man ser väl ungefär i alla fall. :)




Broken
2010-11-09, 17:31:20


...but one step closer to be fixed?



Klipp?
2010-11-02, 19:04:15


Klippte av en del hår i dag! Det känns kort och konstigt!

Vet inte vad jag tycker, men jag vänjer mig nog... hoppas jag!




Mr November
2010-11-01, 22:30:53


Woho, jag är glad och pepp i kväll! Ser ut som att november kommer bli en riktigt nice månad! :D

Inte lång tid kvar nu till The National spelar på KB-hallen i Köpenhamn! Så i kväll bokade Emilia och jag hotell så att vi kan övernatta där efter konserten (och äta hotellfrukost dagen efter)!

Och i kväll när jag går in på KB-hallens hemsida, då ser jag att Deftones ska spela där den 27 november!! Ett av mina absoluta favoritband! Att jag har missat detta!! Skrev till Ted direkt (som tydligen också hade missat det) och han verkade bli lika glad som jag så det blev att köpa biljetter dit direkt! Supernice!!! :D

Avslutade dessutom kvällen med att köpa en biljett till Dylan LeBlanc på KB i Malmö den 20 november. Han är ju så söt och duktig! ^^

11 november - The National
20 november - Dylan LeBlanc
27 november - Deftones





   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:



RSS 2.0