click tracking
     STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT



The National på KB-hallen
2010-11-12, 21:09:44


Då har man varit i Danmark en vända! Emilia och jag tog 11.23-tåget i går och var framme i Köpenhamn två timmar senare. Checkade in på hotellet och lämnade av våra grejer, sen gick vi en sväng på Ströget, åt middag och så. Gick tillbaka till hotellet där vi råkade somna båda två! Som tur var vaknade jag strax innan 18 och då var det nästan dags att bege sig mot KB-hallen! Tog en taxi dit och var på plats framme vid scenen 19.30. Vi stod längst fram lite till vänster. :)

20.00 började förbandet spela, Phosphorescent. Typ sömnmedel!

Sen kom The National in vid 21.15! Heeelt annan klass! De öppnade lite stillsamt med Runaway. Sen spelade  de Anyone's Ghost, Mistaken For Strangers, Bloodbuzz Ohio, Brainy, Slow Show, Squalor Victoria, Afraid of Everyone, Available, Cardinal Song, Conversation 16, Apartment Story, Sorrow, Abel, Daughters of the Soho Riots, England och  Fake Empire. Efter det gick de av scenen men kom tillbaka igen och körde fyra låtar till - All the Wine, Mr November, Terrible Love och avslutningsvis Vanderlyle Crybaby Geeks. Sista låten körde de helt akustiskt, inget inkopplat och inte ens mikrofon till sången, och så stod alla framme vid scenkanten och lät publiken sjunga med. Tyckte att de hade riktigt bra publikkontakt och två gånger hoppade sångaren ut till publiken, den ena gången tog han en riktigt lång runda bort till läktaren på andra sidan lokalen. :P Tyckte att de var så fint klädda och proffsiga! ^^ 

Jag är speciellt glad över att de spelade Available, Daughters of the Soho Riots, Slow Show och Sorrow. Men svårt att välja ut, allt var bra! :D

Klockan 23.00 var i alla fall konserten slut, så då var det mest att försöka ta sig till garderoben och sen ut, vilket inte var det lättaste. Men efter en stund kom vi i alla fall ut i ösregnet och lyckades få tag på en taxi som kunde ta oss tillbaka till hotellet.

I morse blev det hotellfrukost (det som Emilia sett mest fram emot :P). Dock var den inte riktigt så god som vi hade hoppats på. Äppeljuice som smakade honung, sega bullar och jättetjock yoghurt. Men wienerbrödet och kaffet var helt okej. ;) Packade ihop våra grejer igen och tog tåget tillbaka till Sverige 10.43. :)


Låtlista
Runaway
Anyone's ghost
Mistaken for strangers
Bloodbuzz Ohio
Brainy
Slow show
Squalor Victoria
Afraid of everyone
Available
Cardinal song
Conversation 16
Apartment story
Sorrow
Abel
Daughters of the Soho riots
England
Fake empire

Extranummer
All the wine
Mr November
Terrible love
Vanderlyle crybaby geeks




Sorrow




Tim Larsson

Låter som ni hade det riktigt trevligt! Vad kul! :D

2010-11-13, 03:05:28




Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Bloggadress:


Kommentar:

Trackback


   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:



RSS 2.0