STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT




Januari
2011-01-31, 23:07:39





Lång Väg
2011-01-30, 21:02:15


Trots en extra dags ledighet är helgen redan slut, gick alldeles för fort. :/

I torsdags kväll kom finaste Oskar hit. Tog därför semester på fredagen så att vi skulle hinna umgås lite mer. Så det blev massa sena kvällar och sega morgnar. ;)

I torsdags var vi ute på nattpromenad på spången. Mysigt men kallt och långt! :P I fredags var jag och tränade med Marie medan Oskar träffade en kompis. Sen blev det matlagning och film och en stor skål med godis. I går var vi en sväng på stan och sen blev det bio. Såg Svinalängorna som var rätt bra. I dag var vi på lägenhetsvisning. Har funderat lite på att skaffa mindre lägenhet med lägre hyra, men nja, jag vet inte om jag vill flytta härifrån ändå.

Fick min (Oskars) bok Vakentimmar signerad också. Inte bara med ett namn utan en jättefin dikt, vackert! <3




Tack.
2011-01-23, 22:27:27


En sak till. När jag kom hem nu i kväll så hämtade jag upp posten från i fredags och gick igenom den. Och där mitt bland reklamblad och annat tråkigt hittar jag ett brev – ett handskrivet jättefint brev! Inte så ofta det händer, blev glad.

Tack fina du! ♥


Vad som stod i brevet kan ni får vara nyfikna på :P



Söndag i Malmö
2011-01-23, 22:12:53


Hemma igen efter en helg hos familjen.

Kände mig sådär pirrigt glad i fredags! Det var så mysigt och trevligt att vara på jobbet med alla fina människor. Allting kändes bara så bra. Och sen tog jag bussen hem till familjen direkt när jag slutat och var framme vid 18-tiden. Som vanligt blev det middag och mys framför TV:n och så. Har hunnit med en hel del gos med Leia också, hon är världens finaste! Saknar henne nu!

I dag blev det som vanligt en tur in till Malmö och till Burlöv Center. Hittade ett fint påslakanset som jag bara var tvungen att köpa. :P Och så blev det ett par träningsbyxor till och en träningströja, kan ju behövas nu när man blivit så flitig på gymmet! :)



Efter shoppingen körde vi som vanligt till min morfar. Åt pizza först, sen blev det fika med kaffe och chokladmuffins. Min morfar behövde en del hjälp med sin dator också så vi var väl där i några timmar. Sen tog jag tåget hem vid 18.30. Trots att det har varit en trevlig och mysig helg så är det så himla skönt när man låser upp sin egen dörr och kommer in i sin egen lägenhet!




Medan Vi Sov
2011-01-20, 22:02:23


Har varit en härlig torsdag. Började med basal kroppskännedom hos sjukgymnasten. Tror det var fjärde gången i dag, fick lite nya övningar och saker att tänka på och så. Sen blev det arbete. Sen lunchpromenad med Marie i det fina vädret. Sen mer arbete. Sen 1,5 timmes träning med Marie och Patrik. Jag har blivit helt inne på att träna, tredje dagen i rad nu! Mycket roligare sedan Patrik visade mig massa styrketräningsövningar! Och kul när man tränar ihop och blir peppad massa! :D

Men nu är jag extremt trött så tänkte sova. Får se om jag kan bättra mig med uppdateringarna snart. ;)

God natt på er!



Dina Händer Är Fulla Av Blommor
2011-01-19, 20:06:46


[ingenting]
Dina händer är fulla av blommor

så minns jag dig som en person
som aldrig gjort mig besviken
och jag minns hur du ser på mig
och håller om mig så lätt du kan

dina händer är fulla av blommor
dina ögon är fulla av liv

läser ditt brev, du skriver att du blivit så trött
kanske inte orkar mer
så jag ringer dig, du säger att du känner dig tom
älskling, kan du inte se?

dina händer är fulla av blommor
dina ögon är fulla av liv

snälla ring mig när allt jag vet och trodde på
har rasat samman
snälla ring mig, kom ta min hand
lägg det på mig så lätt du kan

dina händer är fulla av blommor
dina ögon är fulla av liv
dina läppar är fyllda av sånger
dina dagar är fyllda tid



En av de vackraste låtarna ever!



All things are well
2011-01-13, 22:12:49


Inte bloggat på länge nu ju. Har haft ganska fullt upp med att jobba, träna, städa, handla, tvätta, färga hår och pyssla här hemma. Och nu är det torsdag. Har haft en bra vecka so far. Trivs så himla bra på jobbet och mina arbetskamrater är så underbara och gör en alltid glad! ^^

I dag efter jobbet var jag och tränade. Körde först en halvtimme på crosstrainern och efter det blev det lite styrketräning. Hade det riktigt lyxigt med Patrik som personlig tränare. ;) Bänkpress får bli nya favoriten, riktigt kul men fy vad tungt! Mina armar är fortfarande skakiga! :P Men det är skoj när man känner att det går framåt, går både lättare och snabbare på crosstrainern för varje gång. Så blev superglad och superpepp efter dagens träning! :D

Så glad som jag har varit de senaste veckorna har jag inte varit på... jag vet inte hur länge. Känns bara som att allt flyter på och jag trivs med livet och mig själv. Känner mig förändrad. Jag är så glad att jag tog tag i det här. Jag är så glad över att kunna vara glad! :)



so worry not
all things are well
we'll be alright
we have our looks and perfume on



Atonement
2011-01-09, 22:27:30


Försoning bygger på den engelska författaren Ian McEwans fantastiska roman Atonement från 2001. Det är en berättelse som tar fasta på vad som vi uppfattar som verkligt och sant, hur människor främjar sig mot det orättfärdiga och falska genom att skapa alternativa sanningar. I dessa världar av halvsanning, hur ska vi då ha modet att värka fram det sanna och riktiga?

Försoning utspelas i England 1935 och 13-åriga Briony kommer från en välbeställd familj. Hon har en livlig fantasi och tillbringar sin tid med att skriva små historier och pjäser. En dag blir hon vittne till en händelse som får hennes fantasi i gungning. Denna händelse blir bara början på en kedja med obehagliga saker som förändrar familjens liv för evigt.

Såg denna film i fredags med Emilia och Caroline. Tyckte att den var bra och vacker! Gillade början av den och slutet var helt perfekt (enligt mig i alla fall). Dock ganska seg i mitten, hade inte gjort något om man kortade ner den lite där. Men helt klart sevärd! :)




Nattsamtal IRL
2011-01-06, 22:38:51


Hemma igen efter en impulsresa till Mölndal. Blev att jag köpte tågbiljetter i går eftermiddag och åkte hemifrån några timmar senare. Dock blev det den drygaste tågresa jag varit med om! Åkte hemifrån 17.30 och skulle varit framme i Göteborg strax innan 20.00. I stället var jag framme 21.45 efter över en timmes väntan i Hässleholm och massor av stopp på vägen. Oskar var i alla fall snäll och mötte mig där, sen åkte vi tillsammans vidare hem till honom.

På kvällen blev det japansk film och sen nattsamtal tills klockan var nästan 06.30. Det var fint. I dag blev det mest en massa slappande innan vi begav oss in till Göteborg igen. Hann med en snabbmiddag på Burger King innan mitt tåg gick vid 17.57. Hemåt gick resan som på räls i alla fall. :P Det enda var en kvarts försening med sista tåget, men jag var hemma vid 21.00 i alla fall!

Nu är jag trött men har i alla fall haft ett väldigt trevligt dygn. Fredag och jobb i morgon, sen ska jag sova ut! ^^




La Cienega Just Smiled
2011-01-02, 23:04:35


Nu har man varit ledig i tre dagar, men det har känts som mer än så. Har bara varit hemma, röjt och städat så nu är min lägenhet finare än någonsin! :) Förutom det har det blivit mycket musik, slappande i soffan och lite promenader. Dock har det blivit glashalt nu sedan det började töa och sen blev kallt igen. Hade varit lättare att ta sig fram med skridskor känns det som. :P

Jag har dessutom tagit fram penna och block igen och försökt komma in i dikt-tänket. Tror att jag lyckades lite, vilket känns väldigt kul. Jag gillar att skapa, tyckte om att skriva förut. :)

Måste bara säga också att The National är såå underbara! ;) Älskar dem, deras texter, musik, sången och allt! Speciellt Ada, Green Gloves och Available, men det är inte lätt att välja ut vilka som är bäst. ;) Ryan Adams är också väldigt bra, fastnat för La Cienega Just Smiled. Musik är verkligen bäst, när man är glad, ledsen, arg eller vad som helst - den finns alltid där och får en att känna sig extra glad, mer förstådd eller mindre ensam. ♥






   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:



RSS 2.0