click tracking
     STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT



Hålkaka
2012-08-19, 15:21:00


50 g smör
5 dl mjölk
13-14 dl rågsikt
1 påse torrjäst
2 tsk salt
2-3 msk ljus sirap
 
 
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm det till 45°C.
 
Blanda övriga ingredienser. Häll smöret och mjölken i bunken tillsamman med de torra ingredienserna och arbeta samman till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt i 30 minuter.
 
Knåda degen, så att luftblåsorna pressas ur, på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Forma dem till runda bollar. Kavla ut dem till platta, runda kakor som är ca 1,5 cm tjocka.
 
Ta ut ett hål i mitten av kakorna. Nagga med en gaffel. Låt dem jäsa övertäckta på en bakpappersklädd plåt i 30 minuter.
 
Grädda kakorna i 225°C, 13-15 minuter.
 
 
 
Jag skippade hålet i mitten på de som jag bakade i dag. Väldigt gott med aprikosmarmelad på!








Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Bloggadress:


Kommentar:

Trackback


   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:



RSS 2.0