STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT




Natalie
2014-01-27, 18:24:00


I fredags kväll föddes denna lilla tjej - Annika och Adams underbara dotter Natalie! Jag fick äran att fotografera henne i dag. Så galet söt! Grattis till er! 
 



Keep Moving
2014-01-26, 21:46:00


Dags för ett söndagsinlägg. Det har varit en fin vecka, underbar helg. Sedan i höstas har helgerna varit så mycket mer värdefulla för mig. 
 
I fredags kväll blev det god middag - schnitzel med ost och bacon, potatis och brun sås. Efter det blev det tennisträning i 1,5 timme. Resten av kvällen slappade vi med lite vin och film (Meet the Fockers). 
 
I lördags kollade vi lite sportaffärer i Härlöv. Jag köpte inget dock, jag har ju redan beställt massa från TennisPoint. Paketen borde komma i veckan, jag längtar! Hoppas bara att allting ska passa. Efter vi varit iväg blev vi sugna på smörgåstårta, så det var bara att inhandla alla ingredienser och börja lägga ihop den. Det blir ju inte riktigt lika gott när den inte har stått till sig ett tag, men det fick gå. (Det blev i alla fall mycket över så vi har festat på den i dag också.) På kvällen blev det lite vin och gott igen samt film (Scarface). 
 
I dag kollade jag lite på finalmatchen för killarna i Australian Open, Stanislas Wawrinka mot Rafael Nadal. Jag hejade lite på Nadal men Wawrinka tog hem det, jag tror mycket på grund av att Nadal var skadad. I går var det finalmatch för tjejerna, jag hejade på Dominika Cibulkova men Na Li vann.
 
Klockan 17.00 spelade jag tennis med Denis och hans syster Julia. Hon spelar egentligen badminton men har provat lite tennis också. Kul att träffa henne, riktigt go tjej. Efter det blev det att vila en timme, sen var det dags för min riktigt träning, lektion 3. Roligt! 
 
Nu är det skönt att bara slappa i soffan en stund innan läggdags. Nästa veckas höjdpunkter är posten, två viktiga födelsedagar och mer tennisträning. Jag ska även fotografera lite till barnmorsketidningen Jordemodern. Fick det i uppdrag av en på jobbet, kul men lite nervöst. Hoppas ni läsare har haft en lika bra vecka som jag! 
 
 



Grannyra i stan
2014-01-19, 22:44:00


I dag var Postkodlotteriets "grannyra" här i stan för andra gången. Klockan 16.00 var det uppträde på Lilla torg med Daniel Lindström och Elin Bergman från Idol, och sedan skulle 100 miljoner kronor delas ut. Jag passade på att ta med mig kameran dit och fotografera lite. Och så fick man se hur en TV-inspelning går till på samma gång. Men det var så himla kallt att stå still i ett par timmar. Jag kände inte mina fötter, och knappt resten av kroppen heller, när jag gick därifrån. 
 
Klockan 19.00 var det tennisträning. De andra två tjejerna vågade inte köra dit på grund av vädret, så jag fick privatlektion - riktigt lyxigt! Det blev att öva forehand, backhand och lite serve i slutet. Fick många tips och också beröm för att jag hade bra teknik, jag blev så glad! 
 
Ännu en underbar helg alltså med kamera, tennis och min älskling! Hoppas ni har haft en lika fin helg! 
 



Snö
2014-01-18, 17:40:00


Då kom snön ändå. För mig hade det räckt att det var lite kallt och friskt, men en vinter utan snö finns väl inte. Jag fick i alla fall lust att ta med kameran ut på en promenad, det var så länge sedan! Det kändes fint. 
 
Annars har det nog inte hänt så mycket i veckan. Umgåtts med Emilia och Denis. Kollat en del på Australian Open som är igång nu, Novak Djokovic är ju så grym! Har även sett några matcher med Maria Sharapova och Ana Ivanovic.
 
I går kväll spelade jag själv tennis. Jag tycker inte att jag lär mig tillräckligt fort, men det går ju framåt. Det är väl bara att ha tålamod och öva. Så i kväll blir det en ny omgång, och sen är det riktig träning i morgon. Roligt!
 
I'm such a lucky girl  
 
 



Жаркое
2014-01-12, 17:51:00


Underbar helg! Den började med god middag och vin hos mitt hjärta. Han bjöd på Жаркое med oxfilé, lyxigt! Sedan blev det citronpaj och film hos mig.
 
I går spelade vi tennis i 1,5 timme. På kvällen var Emilia, Nicole, Sofia och Denis här på middag, har inte träffat tjejerna på så länge. Avrundade kvällen med en sväng till Harrys. Tack för en supertrevlig kväll kära ni!
 
I dag fick jag ett ryck och städade ugnen, kylen och frysen, tvättade några maskiner och fixade fint. Skönt! Nu har jag slappat en stund, sen klockan sju är det dags för tennisträning! Första lektionen på nybörjarkursen i dag. Det är jag och tre tjejer till i gruppen. Jag är nervös! 
 
Kameran har fått vila ett tag nu, men man blir ju inte så inspirerad av detta gråa, tråkiga väder. Därför bjuder jag på en söt Leia-bild så länge! 
 
 



Året 2013
2014-01-08, 22:13:00


Tiden bara rusar iväg, det har blivit nytt år och jag har inte ens hunnit göra en sammanfattning av 2013. Det känns ju ändå rätt trevligt att summera året på något sätt. Så här kommer det bästa från förra året: 
 
 
Mina underbara vänner - vad skulle jag gjort utan er?! Sofia, Emilia, Pernilla, Christoffer och alla andra underbara människor man träffat på genom åren. Käraste Gabriella och finaste paret Annika och Adam.
 
I love you all! 
 
 
 
Årets konserter - det har blivit en del. Och jag älskar att fotografera band och artister.
 
- Miss Li och Magnus Uggla på Sommarrock i Svedala med Pernilla
- Miriam Bryant på Helsingborgsfestivalen med Sofia
Bo Kaspers Orkester och Maia Hirasawa på Malmöfestivalen
Anna Järvinen på Kulturnatten i Lund med Elin och föräldrar
- The National på Forum i Köpenhamn med Emilia
- Chelsea Wolfe på KB18 i Köpenhamn med Christoffer, Sofia och Hans
- Emil Jensen på Konserthuset i Kristianstad med Frida
 
 
 
Årets bästa saker - min nya kamera (Canon EOS 5D Mark III), min nya dator (MacBook Pro) och mitt fina tennisracket (HEAD YouTek Graphene Instinct S).
 
 
 
Årets bästa träff - Denis! Jag som spanat och letat lite överallt, och plötsligt bara dyker han upp på mitt kontor.
Han gör mig glad. 
 
 
 
Årets nya intresse - tennis! Hängde med Denis till tennishallen för att testa, sen var jag fast! Jag trodde inte att det fanns någon sorts träning eller sport som kunde kännas rolig, men jag hade fel. Nu ska jag börja kurs och öva öva öva! Så mycket med teknik, det är en utmaning men det känns kul. 

 
 
Övrigt 2013
 
Flyttade till ny lägenhet i januari, min mysiga takvåning. Jag trivs så bra, plus att jag fick ganska mycket lägre hyra. Jag slipper diska för hand och jag slipper tvättstuga. Det enda är att jag får vardagsmotionera fyra trappor upp. Men det är väl egentligen också ett plus. 
 
Jag hade en fin sommarsemester, åkte till Göteborg med Christoffer. Sov på hotell fyra nätter och hittade på massa kul, älskar ju Göteborg! Riktigt trevligt.  
 
Första halvan av året var inte den bästa tiden i mitt liv, men andra halvan var rätt underbar! 



Back to business
2014-01-06, 23:13:00


Då var det 'back to business' igen. Har i och för sig jobbat tre dagar förra veckan, men det känns som att man har varit ledig mycket. Och för en gångs skull har jag verkligen gillat det! Det är lite skillnad när man inte är själv. 
 
Det har blivit ett nytt år sedan sist. Nyårsafton spenderades i Malmö med några vänner till D. Det var inte så planerat men det var i alla fall kul att träffa dem och rysk champagne blev det! 
 
I fredagskväll blev det tennisträning. Sen i lördags kom min älskade syster hit. Vi gick en sväng på stan, lagade mat och sedan fick hon prova på att spela tennis med D och mig. Har också träffat Pernilla och Theo, det var på tiden! Och lagat riktigt lyxig middag - oxfilé med hasselbackspotatis och sås Madeleine (med massor av grejer i, bland annat rödvin och konjak). Och till det blev det ugnsrostade morötter och broccoli, så gott! 
 
I dag blev det tennisträning igen, det känns som att man blir beroende! Efter vi hade spelat var där några äldre killar som frågade om D ville vara med och spela dubbel, vilket han ville, så jag fick ta domarplatsen och titta på. Det tog nästan två timmar, men det var kul och D var grym!
 
Dags att sova men jag tror att det kommer ett inlägg till snart. God natt på er!
 




   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:



RSS 2.0