STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT




Året 2009
2009-12-31, 17:00:03


Då var nästan år 2009 slut, 7 timmar kvar. I det stora hela tycker jag inte att det har varit ett bra år direkt. Kanske till och med det tråkigaste året hittills. Många förändringar. Men det har väl hänt en del roliga saker med. Nu väntar i alla fall nyårsfest och sedan hoppas jag på ett bättre 2010! :)


















27 december
2009-12-27, 22:47:11


Semestern är slut, delvis i alla fall. 9 dagars ledighet är förbi. Det har gått snabbt men ändå känns det som att det är ett tag sedan jag jobbade och det känns som att det var hyfsat länge sedan jag åkte ner till familjen i snöstorm. Nu blir det jobb i två dagar, sen 5 dagars ledighet till! (Lyckades byta bort mitt pass på onsdag mot nästa onsdag.)

I dag blev jag hemkörd av familjen. Vi åt middag här och mina föräldrar hjälpte mig att fixa en massa grejer. Tyckte synd om dem att de fick jobba hela kvällen. Dumt när man är 0 % händig. Men fick upp en hylla i förrådet och pappa sågade till mitt badrumsskåp så att det går ända in till väggen nu. Fick även frostade rutor på dörrarna till min franska balkong, så nu blev det lite mysigare med mindre insyn och lite mindre utsikt. Min fina Miss Tigri-tavla som jag fick i julklapp hamnade ovanför sängen med, blev riktigt fint! Tack så mycket för hjälpen!

Känns lite tomt och ensamt nu. Man tänker mycket mer när man är hemma och själv. Men ja, nu borde jag ju faktiskt inte ligga och grubbla utan sova! ;) Ska upp vid fem i morgon så det är väl hög tid. Sweet dreams! ^^



Christmas Eve is over
2009-12-25, 22:41:09


Julafton är över och snart juldagen med. Det var en trevlig dag i går i alla fall. Inledde dagen med ett avsnitt Lost tillsammans med Elin. :P Tog en promenad i den smältande snön. Sedan var det dags för Kalle Anka, det är så tråkigt men man måste ju se det! ;) Därefter var det dags att byta om och fixa till sig. Såhär såg jag och min syster ut:



På kvällen var vi var hos min faster. Vi var 14 stycken med mitt lilla kusinbarn Sofia, 4 månader. :) Det bjöds på glögg, julmat och gröt. En stund därefter kom tomten och delade ut julklappar! Jag fick en liten resväska, en stor Miss Tigri-tavla, sängöverkast, DVD med Johan Glans (World Tour of Skåne), en kofta, choklad, en söt burk med te och lite annat smått. :) Tack så mycket! När tomten hade gått spelade vi ett julklappsspel och sedan blev det fika.



Ska se på Death Sentence med min pappa nu! :)



Julafton
2009-12-24, 16:11:27


Ja... då var det julafton! Ibland önskar man nästan att man var liten igen, då var det så pirrigt och speciellt med julafton. Men det är klart trevligt nu också. :)

Har precis kollat lite på Kalle Anka och fikat med lussekatter och pepparkakor. Och nu bär det av till Klamby där halva släkten ska samlas. Blir julmat och julklappsutdelning och så som vanligt. :)

Ha en underbar julaftonskväll kära läsare! :)



Shopping på Tradera
2009-12-23, 00:35:03


Har fyndat lite på Tradera, både i går och i dag! :)

I går vann jag Nine Inch Nails And All That Could Have Been (limited edition, 2-CD) med underbara Still (som jag i och för sig redan har :P). Den är väl inte helt vanlig och brukar inte vara såå billig, men jag vann den för 83 kr! Det var till och med nyskick. 

I dag råkade jag bjuda på Nine Inch Nails Ghosts på vinyl också. :P Fick den för 155 kr, ny och inplastad! (På Hotstuff kostar den 499 kr.)

Ser fram emot leverans! :)




VinterNoll9
2009-12-23, 00:13:01


Jag kan inte fatta att det just har blivit lillejulafton! Jag tror nästan fortfarande att det är november! ;) Kan man inte bara sakta ner tiden lite nu?!

Underbart med semester i alla fall! Ligger i sängen med datorn halva natten, sover till 9-10 på morgonen, fikar, spelar Betapet med mamma, ser på Lost med Elin, äter kolor, spelar piano, tar promenader i snön med iPoden... bara massa slappande med andra ord! :)

I morgon ska jag se om jag kan återlära mig Erik Saties Trois Gymnopedie och Beethovens Pianosonat nr 14 i C#-moll (Månskenssonaten). Annars har jag spelat lite på Emigrantvisa och Ghosts 36 i dag. :) Det är kul, men man märker att man har tappat en hel del. :/ Men man får väl passa på att träna nu när man har tillgång till piano. :)





Christmas red
2009-12-21, 00:57:01


I går fick jag för mig att jag skulle ändra bloggdesignen igen. Började med det på kvällen och sen låg jag i sängen och pysslade med det ända tills klockan var halv fem! :P Fortsatte i dag och har hållit på hela dagen. :P

Blev lite rött faktiskt, kan väl passa nu när det är jul! Det är väl inte hundra klart än, men hyfsat! Alltid lite småsaker att pyssla med. :) Vad tycks? :)



Före


Efter



White Sunday
2009-12-21, 00:36:11


Julledigheten är här! Känns verkligen underbart! Tiden kommer väl gå hur snabbt som helst bara, men ska försöka hinna njuta så mycket som möjligt, sova lite längre på morgnarna och bara slappa. :)

Åkte hem till familjen i fredags. Det var massa snack om snökaos men jag fattade inte riktigt vad de menade, det var lite småsnöigt i Kristianstad bara. Men när jag närmade mig Hörby och Sjöbo så fattade jag. :P Och det har bara fortsatt att snöa hela helgen så nu är det väl ungefär en halv meter snö ute.

I går var vi i alla fall iväg i stan (Malmö). Var på Jägersro center, Mobilia och IKEA. Köpte lite småsaker bara, men det var kul! Hälsade även på min morfar och mammas moster.

I dag var Elin och jag ute en sväng i snön och fotograferade. Elin tog massa bilder på mig. Vet inte om jag får lägga in någon på henne så det får väl bli lite egobilder då. :P






Torsdagsmyskväll
2009-12-17, 23:20:18


Kändes som ett bra tema det här med myskvällar. :P Blev en sådan även i dag! Åter igen fika och Bonde Söker Fru med Emilia. ;) Mycket trevligt! Jag har så underbara vänner! ♥ Ja, jag vet, jag är lite tjatig. :P Tycker bara inte att det är en självklarhet. It makes me happy! :)

En annan rolig grej i dag var en vännerförfrågan på Facebook! När jag var liten var jag med famijen på semester i Tyskland. Där träffade jag en tjej som hette Denise. Vi började brevväxla efter det. Jag var kanske 9 år då. Nu var det kanske 10 år sedan vi skrev senast. Jag skickade ett brev till henne för någon månad sedan igen, tyckte att det kunde vara kul att ta upp kontakten igen. Fick inget svar på det så jag tänkte att hon antingen inte fått brevet eller att hon inte ville ha kontakt. Men i dag då så hade jag fått en vännerförfrågan på Facebook från henne! Blev rätt överraskad! Har letat efter henne där innan utan att hitta henne. Hon hade precis blivit medlem nu. Så jag skrev till henne och fick svar tillbaka. Riktigt kul! :)

Dags att sova. Kommer vara halvdöd på jobbet i morgon också, men det är ju i alla fall fredag då! Ser verkligen fram emot lite sovmorgon på lördag!! God natt!



Onsdagsmyskväll
2009-12-16, 22:53:46


Precis kommit hem från en kväll på Östermalm. ;) Varit hos Emilia några timmar och denna gången bjöd hon på nybakta muffins med kräm på, lite som kärleksmums. Supergott! Varje gång jag kommer har hon varit i farten och bakat något gott! ;) Som vanligt blev det även en massa snack och TV-tittande (bönderna skulle ju välja partner i dag). Tack för en trevlig kväll!

Annars har jag varit extremt trött i dag. Har mest suttit och skrivit, haft hand om larmet. Önskar att klockan var två timmar mindre, kommer vara helt slut i morgon med. Får väl lägga ifrån mig datorn nu i alla fall så jag hinner sova några timmar. :P Snart ska jag i alla fall vara långledig, 9 dagar! :D





Tisdagsmyskväll
2009-12-15, 21:53:03


Börjar faktiskt bli rätt trött nu, innan klockan är tio! Men har annars varit ovanligt pigg i dag. Varit på Akuten i luckan där det var fullt upp! Stod och skrev in patienter i stort sett hela tiden. Höll på med samma anteckning i tre och en halv timme! :P Men dagen gick fort i alla fall! Slutade vid tre då jag gick till stan och mötte Sara. Blev en snabb shoppingrunda, sen var vi bara här hemma hos mig och slappade, åt en massa knäck och såg på film. :)



Bjuder på en bild bara för att jag är så snygg! :P



Pysseldag
2009-12-13, 02:37:34


Får bli ett kort inlägg med mest bilder i dag (eller natt rättare sagt).

Började min lördag lite lugnt med frukost. Sedan satte jag igång med att städa och därefter röja i klädkammare och förråd i 6-7 timmar! (Varför har man så mycket grejer?!) Blev riktigt fint, speciellt i klädkammaren! :) Efter det höll jag på att ge efter för soffan men började julpynta lite i stället. ;) Har inte så mycket julsaker men det jag hade plockade jag fram. Bakade lite negerbollar efter det!



Under tiden jag gjorde negerbollarna hade jag knäcksmet på spisen! Det stod att det skulle bli ungefär 50 stycken men det blev väl mer 75 i alla fall. Dock märkte jag sen att den skulle varit på spisen lite längre! Ska vara lite mer noggrann med det där kultestet nästa gång.

Vid 22-tiden kom Sara hit och stannade ett par timmar. Trevligt som alltid! Kollade på Idolfinalen och fikade. Nu = sovdags! :)




Eventful day
2009-12-10, 22:14:48


Denna dag började med PANIK! Vaknade i morse och tyckte att det kändes som att jag hade sovit länge. Jag tittar på klockan och då är den 07:45! Hmm... skulle inte jag varit på Akuten 07:30..?! Jo!!! Måste ha råkat stänga av alarmet på något sätt. Stressade som tusan och var på jobbet 08:15, ombytt och klar. (Då hann jag ändå tvätta till håret, sätta på mascara och ta ett glas oboy!)

Hade i alla fall skrivplats i dag. Såg att gyn-mappen (min favorit) låg kvar så då tänkte jag "yes, den tar jag!". Ångrade mig sen när jag upptäckte att det var danske Frank som hade dikterat! :P Annars gick dagen rätt snabbt. Jobbade över en och en halv timme till och med, hade ju trots allt haft "sovmorgon".

Nu i kväll har jag varit ute och gått med Sara! Vet inte hur länge vi var ute, säkert en och en halv timme! Skönt var det och jag hade ju trevligt sällskap! Köpte med mig lite nuggets på vägen hem, tyckte att jag kunde vara värd det. ;)

Så nu ligger man i sängen igen. Borde väl sova, klockan ringer ju 04:30 i morgon. Ska dock snooza i en halvtimme! ;) Hoppas ni har haft en lika spännande och händelserik dag som jag! :P God natt! :)





Lite julstämning?
2009-12-08, 20:35:28


Tänkte egentligen inte skriva så mycket i dag, det får bli lite mer bilder i stället. :) I kväll var jag på Eko med Pernilla och köpte en guldig julkon! Tyckte det blev supermysigt! Annars har jag inte julpyntat så mycket än. Tänkte nog försöka få lite mer julstämning till helgen genom att pynta och göra knäck! :)



Annars gick helgen lika snabbt som vanligt. I lördags var Elin, jag, Sara och Frida ute på stan och shoppade i nästan 6 timmar. :P Sen var det fest här på kvällen! Emilia och vi fyra (som jag nyss nämnde) åt tacos och roade oss med lite Geni-spelande. Sen kom Philip och tre kompisar till honom lite senare, så det blev en rätt livad fest! ;) Avslutade kvällen på Banken.

På söndagen tog Elin och jag en sväng till på stan, trötta och sega! ;) Hittade en fin svart klänning och en affisch med Kent, 50 x 70 cm, för bara 25 spänn! Köpte en vit ram till den i dag, blev riktigt fint! :)






---
2009-12-06, 21:23:55


Sextusen utegransljus mot ensamheten


Nothing more to say right now.
I need to sleep.



Bortglömd fiol
2009-12-04, 17:46:50


Det är FREDAG igen! Lovely! Slutade dessutom 11:45 i dag, riktigt lyxigt! :)

I går plockade jag fram min fina fiol! ♥ Började spela hösten 2004 på min fasters gamla fiol och sen köpte jag en egen fiol våren 2005. Har tagit någon enstaka lektion men har mest spelat för mig själv. Spelade lite folkmusik på folkhögskola ett år men det var inte så seriöst. Nu har jag i alla fall knappt spelat alls på några år. Hade velat återuppta det, det är rätt kul när man väl kommer igång. Men skulle vara ännu roligare om man tog lektioner, fick nya låtar och lärde sig nya saker.



Annars sitter jag mest och väntar på att systern ska komma! Vi ska ha lite myskväll med Idol. Sen i morgon blir det party! :)





   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:



RSS 2.0