STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT
Changeling
2009-03-31, 22:06:15


Vad dagarna går snabbt nuförtiden! Jag tycker att det är ännu värre än vanligt! I morgon är det onsdag igen och halvvägs till helgen.

I lördagskväll var ju Sara här. Gick ut en sväng när det var Earth Hour, märkte dock ingen skillnad jämfört med vanligt, men jag hade släckt ner lägenheten i alla fall! Sen såg vi på Changeling. Den var rätt bra och det var trevligt att ha Sara här. :) I söndags gjorde jag ingenting. Lyckades att pricka in en promenad precis när det haglade och regnade bara. :P

I kväll har jag varit på afrodans - det var svettigt värre! Så nu efteråt känns det rätt skönt.

Hoppas ni har haft en skön kväll med kära läsare. God natt! :)Fossil Fuel
2009-03-28, 18:09:41


Ja, då var det lördag och misen och jag är ensamma hemma. Fast inte så länge till för snart kommer Sara hit på filmkväll!

Annars har jag städat lägenheten i dag och varit och handlat lite. Sen satte jag mig i soffan med datorn och tänkte ändra headern lite i Photoshop, men det blev inte riktigt som jag ville så jag får nog vänta och se om syrran kan undervisa mig lite sen! ;)

Förresten så verkar det som att B&J:s Fossil Fuel ska försvinna! Hur kan de ta bort den godaste sorten?! :( Mycket dåligt tycker jag! Vilken är er favorit?

Nu ska jag sätta igång med kladdkakebak! Ha en skön lördagskväll! :)Watchmen
2009-03-28, 00:50:28


Då var man hemma från bion! Tim ville se Watchmen så vi var och såg den. Den började klockan 21 och varade i 2 timmar och 40 minuter. Vi satt i en liten biosalong på rad 5, vilket var längst bak. :)

Tim tyckte att filmen var bra men jag förstod inte så mycket av den. Tyckte inte om hur den var filmad heller. Kändes mest som att det var en massa slagsmål och hoppande hit och dit. Nej, ingen film för mig!
A Stroke of Luck
2009-03-20, 18:21:37


Ännu en fredag är här! :)

Denna veckan har varit fullbokad! Har hunnit med jobb, tre träningspass (styrketräning, afrodans och step) och en teckenspråkslektion.

I dag slutade jag tidigt så jag tog bussen till Sjöbo där min fina syster hämtade mig! Tänkte stanna här hela helgen. I kväll blir det film och chokladtårta som Elin bakat och i morgon ska vi till Malmö och kolla in det nya köpcentrat Entré! Blir kul!

Har fastnat helt för en låt nu, A Stroke of Luck med Garbage. Lyssnade lite på dem för några år sedan, och nu efter jag fick veta att det är sångerskan från Garbage som är med i Sarah Conor Cronicles började jag lyssna lite igen.

Nu väntar en god middag! :)Melodifestivalen 2009
2009-03-14, 23:20:46


Då var Melodifestivalen 2009 över! Jag tyckte inte att rätt låt vann! Jag hejade på Emilia men jag hade räknat ut redan innan att hon inte skulle vinna. Tyckte att den grekiska Alla var bra (men jag tycker inte att en grekisk låt hör hemma i Sveriges melodifestival). Annars var Sarah Dawn Finer rätt bra och Alcazars låt skulle det nog kunna gå bra för. Men men. Vad tyckte ni då om vinnarlåten och festivalen i övrigt?
Kalla Fakta
2009-03-08, 21:22:53


Någon som såg Kalla Fakta nu i kväll? Tyckte att det var riktigt otäckt och väldigt tragiskt!

Det handlade om 41-åriga Mimmi. Hon hade man och två barn, eget företag och allting var bra. Men förra året började hon känna sig yr. Hon gjorde en MR och då upptäckte man att hon hade en ofarlig cysta i hjärnan. Läkarna ville operera bort den och sa att det var en rutinoperation. Det var väldigt sällsynt att någonting gick fel.

En ST-läkare (läkare som genomgår specialistutbildning) skulle utföra operationen. Hon kände sig osäker och ville att en överläkare skulle vara med. Men överläkaren tyckte att hon borde klara det själv. Så ST-läkaren fick börja själv men stötte på problem direkt. Hon skar på tre olika ställen. Hon ringde till överläkaren och bad om hjälp flera gånger men han gav endast lite instruktioner över telefon.

Efter åtta timmar var i alla fall operationen klar (det skulle tagit två timmar). Mimmi vaknade upp på kvällen och hennes man pratade med henne i en timme, sen tyckte hon att han skulle åka hem och ta hand om barnen.

Morgonen efter upptäckte man att Mimmi hade fått en inre blödning i hjärnan, och hon var tvungen att opereras igen. När hon vaknade upp efter den operationen kunde hon inte gå, prata eller äta själv. Sedan augusti förra året vårdas hon på en rehabavdelning där familjen kan komma och hälsa på. Sammanlagt har hon blivit opererad nio gånger.

Det känns ju hemskt att det kan gå till så här! Ibland blir man riktigt rädd för sjukvården! Om överläkaren hade varit mer vid operationen hade hon kanske varit precis som vanligt i dag, det är ju inte säkert men mycket möjligt. Jag vet andra fall där det har tagit så lång tid från att patienten fått sin diagnos till behandling har påbörjats. Varför tar det sån tid?! Och jag läser en bok just nu som handlar om en tjej. Hon kände att något var fel när hon glömde bort saker och sånt, men läkarna skickade hem henne hela tiden och sa att det inte var något. Sedan kom de på att hon hade en ofarlig cysta i hjärnan, och till slut visade det sig att det var en malign hjärntumör. Det känns så läskigt! :((Bilder från tv4.se)Alien
2009-03-02, 17:20:20Sometimes I feel like an alien...
   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:RSS 2.0