STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT




November
2011-11-30, 23:59:00





Knäckebröd
2011-11-30, 20:38:58


2 dl solrosfrö
2 dl sesamfrö
2 dl dinkelmjöl
0,5 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2 dl varmt vatten


Att strö ovanpå:

0,5 dl linfrö
flingsalt


Blanda alla ingredienser och bred ut på bakplåtspapper.

Strö över linfrö och flingsalt. Grädda i 150 grader, 50 minuter.





And it's one life, and it's this life, and it's beautiful
2011-11-28, 23:38:37



Ett år med dig



And it's beautiful
2011-11-27, 22:09:15





Nya glasögon?
2011-11-26, 14:46:34


För tillfället tror jag nästan att jag har bestämt mig, men jag har bestämt mig innan också och ändå ändrat mig. Man får tre bågar till priset av en, så egentligen är det bara ett par som ska bort.

Vad tycker ni? Vilka är bäst/sämst?





Kokeshi
2011-11-20, 21:07:09


Hittade dessa underbara handgjorda japanska trädockor på Cervera häromdagen. Jag vill ha! Fastnade speciellt för flickan i blått på bilden, så söt! Något att önska sig i julklapp kanske?



Kokeshi-dockor är ett genuint hantverk från Japan. Kokeshi är traditionella, japanska, handgjorda dockor i trä tillverkade med stor noggrannhet. Dockorna började tillverkas i norra Japan på 1600-talet och hantverket har sedan dess gått i arv från generation till generation. Storlek, färger och mönster kan variera i och med att dockorna är handgjorda.

– lindform.se



All things Bright and Beautiful
2011-11-16, 21:21:46


Veckans skivor:

Fick hem All Else Is Folly med Mismates i går. Hittade den på Tradera för 50 spänn (inklusive frakt). Och i dag fick jag även hem All things Bright and Beautiful, som jag hittade på Ginza för 10 spänn, med samma band. Det är ju Anna Järvinens förrförra band. Har inte hört något än, men det kan väl inte vara helt fel när det är Anna?! Köpte även skivan med The xx, den är ju så bra!!




Heavy Storm
2011-11-16, 21:02:24


Tröttvecka hittills. Inte orkat göra så mycket mer än att jobba, tråkigt! I går var i alla fall mina föräldrar här och fikade, sen tog de med sig Leia hem. Lite tomt här nu utan mise.

I kväll har jag städat, vill ju ha lite fint inför finbesöket i morgon! Har även diskat massor för hand. Min diskmaskin har dött, eller vägrar att diska i alla fall. Så det var bara att plocka ut allt ur den fullproppade maskinen och ta fram diskborsten. Så nu är det väl slut på lyxen som man vant sig vid...

För övrigt har jag inhandlat årets första julklapp i dag! Och så tycker jag att låten Heavy Storm med First Aid Kit är värd en lyssning!




You could much rather push than pull
2011-11-12, 23:53:45


Detta blir inget bra inlägg om "Anna Skipper" kommer tillbaka och läser! :P

I går vid 18-tiden tog Frida och jag en sväng bort till Hemmakväll. Tror vi plockade på oss nästan 2 kilo godis! Dock använde vi lite av det till dumlekladdkakan som vi bakade när vi kom hem till mig. ;)

Så det blev kaffe och kaka med grädde och bär till Idol, sen godis, prat och mer musik. Detta varade tills klockan var ungefär 02.00, då vi både var ganska extremt trötta. Fint!

I dag vaknade jag med dunkande huvudvärk som har hållit i sig mer eller mindre hela dagen. Gick upp och fixade mig, somnade i soffan igen och vaknade vid 16.00. Lagade middag och sen kom Staffan förbi på en fika, trevligt!

Nu får det nog snart bli sängen. Hoppas man kan sova bort huvudvärken och tröttheten tills i morgon. God natt på er!


Filmjölk på klänning – konstverk?
(Frida råkade ju få blåbär på sin klänning. Läste att det skulle gå bort med filmjölk, men tveksamt resultat.)



Takes a lot of walking
2011-11-10, 21:35:30


I dag fick jag hem denna skiva – Takes a lot of walking med Granada. Beställde den i måndagskväll från ett ställe i Tyskland och i dag låg den i min postlåda, sjukt snabbt! Amazon var det enda ställe jag kunde hitta skivan på, men kostade bara ungefär 80 kronor (inklusive frakt). Det stod att den var begagnad, men den var ny och inplastad. Sjysst! :)




To Die For
2011-11-10, 21:22:20


Snart är ännu en arbetsvecka avklarad.

I måndags fick jag en elev på jobbet, Erzsebet, och hon har gått bredvid mig tills i dag. Mycket trevlig och duktig tjej! Annars tog jag det mest lugnt i måndags efter jobbet.

I tisdags kom Emilia hit en liten stund på kvällen. Fikade (som vanligt), pratade och såg på Top Model. Love you.

I går kom mina föräldrar hit med Leia eftersom jag ska passa henne medan de åker på weekendresa till London. Bjöd på lite middag och sen blev det citronfromage och kaffe till efterrätt. Mysigt att ha dem här! Och mysigt att ha Leia här i några dagar, finaste misen! Hon sov bredvid mig i natt och nu ligger hon bredvid mig i soffan. Men i morse påmindes jag om varför jag adopterade bort henne, när hon satt på golvet och tittade på mig och jag var tvungen att gå till jobbet och lämna henne ensam hela dagen. :/

I alla fall, hemmahelg väntar. I morgon får jag Frida-besök, vi tänkte gå bort till Hemmakväll och köpa något gott, sen se på Idol. Det blir fint! :)




Käsilaukut
2011-11-07, 21:13:34


Helgens fynd från Göteborg – en brun väska i skinn och en svart lite större väska. Jag hittade den bruna och Oskar hittade den svarta, och sen var det ju svårt att bestämma sig! Därför valde jag båda. Den bruna kommer nog bli min favorit, men den svarta är mer praktiskt om man vill ha mycket saker med sig. :)





Now the pale morning sings of forgotten things
2011-11-06, 22:57:33


Fin helg hos Oskar, som vanligt. Kollat på Idol, lyssnat på musik, sovit länge, gått i stan, varit i skivaffär och fikat... allmänt mys! Jag hoppas att det går snabbt tills vi ses igen, finaste!

För övrigt hade jag en ganska trevlig tågresa upp. Började prata med en tjej, Maria, och hennes pojkvän som var på väg till Kungsbacka. Det började med att vi bjöd varandra på fredagsgodis. Och sen kom en 11-årig jättesöt tjej, som satt framför, också in i samtalet. Så vi pratade om bland annat musik och katter och tiden gick lite snabbare. :)

Nu ska jag somna med framtidsdrömmar och planer i huvudet. God natt!





   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:



RSS 2.0