STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT
Подарки
2014-07-31, 21:42:30


I måndags kom min älskling hem, äntligen!! Det var verkligen den finaste kvällen! ♥ 
 
Han hade med sig lite presenter från Ryssland också, en jättefin матрешка! I love it! Och lite souvenirer från städerna Курган och Екатеринбург där han varit! 
 
Denna vecka har det känts så stressigt på jobbet och jag har varit så sjukt trött. Känt mig lite ledsen, men när jag kom hem i kväll väntade mitt hjärta på mig med middagen serverad på bordet! Han hade gjort en riktigt god fiskgryta med ris till! Jag har det så bäst, känner mig så lycklig! Я тебя люблю!! 
 En dag
2014-07-27, 22:46:00


Söndag. Воскресенье. Och jag har haft hela helgen på mig men ändå bloggar jag i sista stund. Men det har varit en lite jobbig helg med trötthet, yrsel och tryck över bröstet (läkemedelsbiverkning). Jag hoppas att allt är bättre i morgon, blir lite orolig än om jag säkert inte behöver vara det.
 
Jag passar i alla fall Leia nu och vi har varit ute och solat. Leia höll sig som tur var i skuggan. Lyssnat på musik i iPoden med mina nya hörlurar, Sennheiser CX 400-II, kan rekommendera dem! Och i kväll tittade Emilia förbi en stund, mys! 
 
Lyssnar i stort sett bara på Ночные Снайперы nu - älskar det bandet och jag tycker att Диана Арбенина (Diana Arbenina) är så grym! ГонщикСтраха нетСветофорыБонни & КлайдАрмияПрекрасных днейАмели в адуГосударствоГуглАбсолютыТолиутротолиночьSmsПитерская och Д.р... I love! 
 
I morgon kommer mitt hjärta hem! Det känns som att han har varit borta i minst ett halvår och jag har nog aldrig längtat så mycket efter något i hela mitt liv. Det känns overkligt!
 
Nu ska jag försöka sova, hoppas det går trots att jag känner mig pirrig, nervös och orolig. God natt!
 Tankeläsning
2014-07-20, 22:41:00


Jag tog fram en bok igen som jag läst för ett tag sedan. Den heter "De TIO dummaste misstagen klyftiga personer gör" och är skriven av Arthur Freeman och Rose Dewolf. Det finns en hel del tänkvärt i den. 
 
Kapitlet som handlar om tankeläsning känns såå jag, och jag gissar att de flesta känner igen sig mer eller mindre. Jag måste ge er några utdrag från kapitlet som känns så klockrena.
 
 
Utdrag från sidan 80-81:
 
Rita kommer hem från arbetet före sin man, Tom. Hon skriver en lapp till honom där det står att hon åkt till snabbköpet för att handla och är tillbaka inom en timme. När hon kommer tillbaka, nertyngd av kassar, ser hon Toms bil på garageuppfarten, så hon utgår från att han är hemma. Under det att Rita kånkar in varorna i köket känner hon irritationen växa inom sig.
 
"Varför kommer han inte och hjälper till?" tänker hon. "Han vet att jag varit i affären. Han vet att jag arbetat hela dagen precis som han. Men vad rör det honom? Han bara sitter där i vardagsrummet och läser sin tidning, medan jag får slita. Han tänker aldrig på någon annan än sig själv."
 
Det här säger Rita bara till sig själv. Till Tom har hon inte sagt något alls. Hon har till exempel inte ropat på honom: "Raring, skulle du kunna ge mig ett handtag med kassarna?" Hon förväntar sig att Tom ska läsa hennes tankar. Hon räknar med att han, rent intuitivt, utan att hon frågar, ska förstå att hon vill ha hjälp. Och nu är hon arg för att Tom inte har motsvarat hennes outtalade förväntningar. Hon vill att Tom ska vara klärvoajant.
 
Därtill kommer att hon förutsätter att hon kan läsa hans tankar. Hon utgår från att Tom säger sig: "Jag vet att hon vill att jag ska komma och hjälpa till, men jag har ingen lust, så jag låtsas att jag inte hört henne."
 
Rita skulle kanske invända att det här inte alls handlar om tankeläsning. "Jag skrev ju en lapp om att jag var och handlade, och det betyder att jag har en massa kassar med mig hem. Han behöver inte vara tankeläsare för att inse att jag behöver hans hjälp. Naturligtvis är det så att han bara struntar i mig."
 
Men faktum är att det skulle kunna förhålla sig så att Tom varit så uppslukad av nyheterna att han helt enkelt inte hört henne komma och att han därför inte är medveten om att hon behöver hans hjälp just nu. Eller att Tom vid tidigare tillfällen erbjudit sig att hjälpa henne men att Rita då sagt: "Nejdå, det behövs inte. Sitt kvar och läs, du." Så han tror att han läser hennes tankar också den här gången och förväntar sig samma svar. 
 
En annan möjlighet är att Tom faktiskt inte sitter i rummet intill och läser tidningen, trots att bilen står där. Kanske har grannen bett honom om ett handtag. 
 
Om Rita hade ropat: "Nu är jag hemma, Tom. Kan du hjälpa mig med kassarna?" och han då hade svarat: "Nej, jag sitter hellre här med tidningen", då hade Ritas ilska varit befogad. 
 
Kontentan är att Rita inte kan veta vad Tom tänker om hon inte frågar honom. Och han kan inte veta vad hon tänker om hon inte talar om det för honom. Om man bara utgår från att det förhåller sig si eller så löper man risken att ha fel.
 
 
Utdrag från sidan 88:
 
Tankeläsning ställer till problem för oss när vi tror att vi kan läsa tankarna
- hos alla människor
- och träffa helt rätt
- hela tiden
 
när vi i själva verket endast kan gissa oss till tankarna
- hos en del människor
- bara på ett ungefär och
- långt från alltid.
 
 
Utdrag från sidan 92-93:
 
Tom tror att Rita är arg på honom. Hennes läppar är ett smalt streck. Kroppen är som en spänd fjäder och hennes vanliga muntra hejsan lyser med sin frånvaro. 
 
Toms första reaktion är skuldkänslor. "Hon är fortfarande sur på mig för att jag inte hjälpte till med kassarna i går." Hans nästa reaktion är ilska: "Hur skulle jag kunna veta att hon ville ha hjälp? Att hon alltid ska förstora upp allting."
 
Om Tom i stället för att hänge sig åt tankeläsning frågar Rita: "Är det något som är på tok?" kanske hon skulle svara: "Ja. Jag har haft det så stressigt hela dagen. Jag är helt slut och huvudet känns som om det håller på att gå i bitar."
 
Alltså, bara för att du korrekt kan avläsa sinnesstämningar är det inte säkert att du har gissat rätt ifråga om orsaken. Och även om du har gissat rätt tidigare gånger betyder det inte att du har rätt den här gången. Девять
2014-07-19, 23:58:00


Första jobbveckan efter semestern är över. Det har varit en ganska jobbig vecka, inte jobbmässigt, bara allmänt. Haft svårt att slappna av och att känna mening med saker, men i dag har det känts lite bättre. 
 
I veckan har jag varit ute och gått/sprungit en mil och kört ett hemmapass. Jag har promenerat med Inga bort till katterna som hon passade. Jag har träffat Sofia, äntligen! Vi åt finpizza, drack vin, pratade, lyssnade på musik och tog fram gitarren en liten stund. Och så bestämde vi ny träff nästa vecka för att musicera!  
 
I dag vaknade jag med en ordentlig huvudvärk. (Jag slarvade väl lite med att äta i går...) Så jag började dagen med två Treo och vila. Kände mig så trött och orkeslös, men bestämde mig för att gå bort till parken och sola lite. Efter en halvtimme var håret ungefär lika vått som om jag precis kommit ut ur duschen! Hemma igen la jag mig på soffan och sov en stund till. Sedan tog jag mig i kragen och fixade middag. Ett par glas vin blev det också. Har hittat ett nytt favoritvin - Pasqua Sanzeno.
 
I kväll fick jag spontanbesök av Inga, mysigt! Vi snackade en stund över (ännu) ett glas vin. Vissa människor förstår en så bra. Jag är verkligen  glad för mina underbara vänner - Inga, Emilia, Pernilla, Sofia och Åsa!  
 
 Прекрасных дней
2014-07-13, 21:23:00


Ja, då var det söndag och i morgon är det dags att börja jobba igen! Det känns lite tråkigt att semestern redan är slut, men jag får i alla fall träffa mina underbara arbetskamrater igen och lite rutiner är väl aldrig fel. 
 
Vecka 4 har bestått av:
- frisörbesök (är så nöjd!)
- mys med Emilia, Pernilla och Inga
- sol och värme
- fotografering och redigering
- besök hos morfar och föräldrar
- förlovningsmiddag för syster
Ночные Снайперы
 
 
Jag känner mig riktigt nöjd med den sista semesterveckan och vädret har ju varit underbart! Det har verkligen känts som sommar! Jag har hunnit pyssla lite för mig själv och fixat med bilder. Jag har också försökt plugga lite ryska och anmält mig till höstens kvällskurs. Tycker att det är ett så fint språk! Jag vill lära mig NU.
 
I dag var jag på förlovningsmiddag för min syster och Stoffe hemma hos hans föräldrar, och våra föräldrar var såklart också med. Riktigt festligt och trevligt! Tack Gunbritt och Jan! 
 
Känner mig så trött nu så jag tror att jag ska krypa ner i sängen. Bjuder på en bild av charmtrollet Theo i dag.
 
Sist men inte minst vill jag bara skicka lite kärlek till min familj och mina vänner! I love you! ♥
 
Не ищу
2014-07-10, 00:40:00


Två semesterdagar kvar. Jag förstår inte hur det redan kan ha gått fyra veckor! Men jag längtar efter min kärlek så det är rätt okej ändå att tiden går. Känns som att han har varit borta i en evighet.
 
Denna veckan händer det inte så mycket, det blir mest återhämtning efter förra veckan. Men jag har äntligen fått fixat till mitt hår lite, jag är glad! (Mycket trevlig frisör också som jag gått i parallellklass med på högstadiet i Sjöbo.) Och så köpte jag hem lite vin som jag tänkte lyxa till det med. Och så blir det en del musik. Och så träffar jag ju faktiskt lite vänner och är ute i det fina vädret också. Och försöker få in lite ryska i huvudet (jag ger nästan upp när jag tittar i grammatikboken!).
 
Jag har upptäckt en ny riktigt bra skiva - SMS med Ночные Снайперы. Vill bara lyssna på den hela tiden! Låtar som SMSГонщикБумерангомСтраха нет och Не ищу - I love!  
 Кошка
2014-07-07, 10:01:05

Müsli
2014-07-06, 19:38:00


1 liter havregryn
4 dl rågflingor
2 dl solroskärnor
0,5 dl kokosflingor
0,5 dl linfrön
1 msk kanel
1 dl flytande honung
2 msk olja
1-2 äpplen
 
 
Blanda alla ingredienser i angiven ordning. Skär äpplena i små bitar och blanda i. 
 
Bred ut müslin på en plåt och rosta i ugnen på 200 grader, 15 minuter. 
 
 Leia och grodan
2014-07-06, 15:10:00


Jag kan inte förstå att tre veckor av semestern har gått, redan! 
 
Vecka 3 har bestått av:
- 5,3 km löprunda i skogen med pappa
- sjukdom och läkarbesök
- tennis på TV (Wimbledon)
- träff med Åsa och Inga
 
 
Denna veckan började med trötthet, mer än vanligt. Men på måndagskvällen tog jag och min älskade pappa en löprunda i skogen ändå. Efter det blev jag sjuk. Kände mig helt orkeslös, febrig och hade ont i huvud, nacke och hals. Vet inte om det var en vanlig förkylning, i så fall tog den väldigt hårt. Nu i slutet av veckan har jag i alla fall orkat ta mig hem till min egna lägenhet och fått träffa Åsa och Inga en stund också. 
 
Saknar mig hjärta, det är så tomt i min lägenhet. Men ska roa mig med att kolla på finalen mellan Djokovic och Federer nu. Jag vill att båda ska vinna, det blir svårt. 
 -140
2014-07-01, 12:30:00


Inne på tredje semesterveckan, tiden går snabbt! Skulle önska att det blev lite mer sommarväder igen bara. 
 
Vecka 2 har bestått av:
- 4 timmar tennis
- träff med Pernilla och Theo
- jordgubbar
- ett hjärta i Екатеринбург
- besök hos familj
- en lördag i Malmö
 
 
Har varit sjukt trött och orkeslös i helgen och i början av denna veckan. Kanske beror det på att jag inte får träffa mitt hjärta på en månad nu, och så verkar det som att jag blivit förkyld också. Men jag är hemma hos mina älskade föräldrar just nu som tar väl hand om mig. :)
 
Tänkte att jag skulle bli lite piggare snart i alla fall, har ju roliga träffar inplanerade nu i slutet av veckan! Och måste få komma till tennisbanan snart, jag längtar!  
 
 
   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:RSS 2.0