STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT
Tre dagars helg
2015-03-30, 20:21:00


Tillbaka på jobbet efter fyra dagar därifrån. I torsdags var jag på sekreterardag här i stan. Rätt skönt att göra något annat en dag, bara få sitta och lyssna på föreläsningar.
 
I fredags tog jag semester! Jag skulle kanske ha pluggat lite inför högskoleprovet, men det gjorde jag inte. I stället åkte Denis och jag till Yngsjö och tittade på tennisbanor, en jättefin och en mindre fin. Tog några bilder vid havet också. I fredags var det också 1,5 år sedan vi träffades! 
 
I lördags skrev jag högskoleprov hela dagen, från 08.30 till 16.15. Det bestod av tre mattepass och två språkpass (ett av mattepassen var bara utprövning inför nästa år). Det var ganska klurigt, jag minns ju inget av ekvationer, algebra, vinklar och sådant. Jag svarade i alla fall rätt på mer än hälften av frågorna, får se vad det blir i högskoleprovpoäng om några veckor. 
 
Annars har vi tittat mycket på tennis, det är Miami Open just nu. Mycket eget spel har det inte blivit och inte någon annan sorts motion heller. Har haft så ont i mitt ben men nu är det bättre, så i morgon ska det spelas! 
 Don't stop believing
2015-03-15, 22:51:00


En till vecka har nått sitt slut. Varit trött och förkyld igen, säkert efter grillningen förra söndagen. Så det blev tennis i måndags, sedan vila från träning tills i går när vi var i Osby. Pluggat lite ryska och träffat Emilia och Sofia istället. I går kollade vi på melodifestivalen, tyckte att Mariette var klart bäst!
 
I dag har jag hälsat på mina älskade föräldrar och Selma (katten). Pappa och jag sprang en halv mil i skogen (inte så fort men ändå) och det kändes som den lättaste gången hittills. Давай! 
 Internationella kvinnodagen
2015-03-08, 21:10:00


Vilken underbar dag det har varit i dag! Vaknade strax efter åtta, gick upp och gjorde smoothie och kollade lite på tennis. Blev själv en stund, sedan kom mitt hjärta tillbaka med en bukett tulpaner.  
 
Internationella kvinnodagen är ju en mycket större högtid i Ryssland än här.

 
 
Det var soligt och varmt ute, så vi bestämde oss för att slå till med årets första grillning. Gick till affären och införskaffade lite saker som behövdes, sedan begav vi oss till parken. Mysigt! Vi gick sedan hem och och jag somnade på sängen en stund, var så trött. Men det kändes lite bättre efter det och vi tog med oss kamerorna till parkeringen högst upp på gallerian. Har inte varit där uppe innan, men det är alltid trevligt med utsiktsplatser. 
 
På tal om utsiktsplatser så saknar jag verkligen Göteborg, att gå upp vid Masthuggskyrkan och se ut över hela staden. Hade lätt tackat ja till att bo där, Göteborg har fastnat i mitt hjärta.

Vi kom hem igen vid halv fem. Packade väskan, åkte till tennisklubben och spelade en timme. Det kändes lite bättre i dag. Spelade i fredags och i går också, och i morgon är det lektion. Jag behöver spela minst varannan dag känns det som, för att inte komma av mig. Hade gärna spelat varje dag, verkligen älskar tennis! ♥

Jag har varit inne i en bra period nu, känt mig piggare och inte haft så mycket huvudvärk. Denna helgen har det dock varit som vanligt, känt mig trött, seg och haft ont i huvudet. Om jag bara hade kunnat låta bli att bita ihop tänderna om nätterna! Tror att mycket beror på det, men jag hoppas att det bara var en svacka över helgen. 
 Весна
2015-03-03, 22:15:00


Jag är inne i en bra period nu, känner mig mycket piggare! I två veckor innan längtade jag bara efter att få sova hela tiden, men nu känner jag mig mycket mer utvilad när klockan ringer på morgonen och jag har lite energi kvar till kvällen också. Underbart!
 
I går fick jag en ny erfarenhet. Bytte om från personal till patient och gjorde en MR (magnetkameraundersökning). Mitt lukt- och smaksinne har varit knäppt i ett halvår nu så min läkare skickade mig på en MR av hjärna och hypofys. Jag var mest rädd för nålen i armen, och jag höll på att svimma efter den var satt, men efter lite vila var det okej. Blev så väl omhändertagen där av röntgensjuksköterskan, han var verkligen bäst. Sedan fick jag åka in i tunneln och ligga helt stilla i 30-45 minuter medan det väsnades och skakade. Jag är så glad att jag är frisk och inte behöver gå igenom massa undersökningar för att jag är sjuk! För jag får ju ändå räkna mig som frisk än om mina sinnen är konstiga. Mina problem har i alla fall blivit bättre och förhoppningsvis försvinner de helt med tiden. 
 
Om två veckor var det exakt ett år sedan bilden nedan togs. Jag blir lite inspirerad till att gå ut med kameran när jag kollar igenom mina gamla bilder. Jag har knappt ens hållit i kameran de senaste månaderna, eller kanske det senaste halvåret. Men jag tror att det kommer kännas roligare nu när det börjar bli vår och finare väder. 
 Плюс один
2015-03-01, 13:09:31


Jag kan inte minnas när jag senast vaknade upp en lördag utan huvudvärk och utan att känna mig trött och seg, men i går hände det faktiskt! Kanske lite därför träningen gick så bra? Tränaren tyckte att det var bästa gången hittills, blir så glad! 
 
Förutom 3,5 timme tennis denna vecka har jag också fått in 2 x 3,5 km löpning och 3 x 10 minuter "ab workout". Det får man väl vara nöjd med. Det sämsta är att jag redan har fått lite ont i benhinnorna, vill inte att något ska stoppa mig nu när jag kommit igång! 
 
I går kollade vi på finalmacth mellan Federer och Djokovic, svårt när man vill att båda ska vinna men jag hejade aningen mer på Federar och han tog också hem det. Efter det kollade vi på en rysk film, Плюс один, lite småtrevlig. 
 
Nu är det söndag igen och den är ganska oplanerad. Vi får väl se vad som händer. 
 
   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:RSS 2.0