STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT




Kaffekalas - bilder
2012-10-31, 20:09:00


Nu kommer lite fler bilder från mitt kaffekalas i måndags!
 
Det bjöds på kaffe och te och sju sorters kakor - kanelbullar, muffins med äpple/morot, drömrulltårta, kärleksmums (som Ida-Maria bakat), chokladbollar, kolakakor och kanelbågar. Så det fikades och pratades och var väldigt trevligt.
 
Mina gäster var ju så gulliga med och gav mig choklad och blommor och allt när de kom. Det hade jag verkligen inte förväntat mig. Ni är för söta!
 



Kaffekalas
2012-10-29, 22:25:00


I kväll har jag haft kaffekalas! Vi blev åtta stycken + två söta bebisar.
 
Tack så mycket för en trevlig kväll Ida-Maria, Kristina, Karin, Christina, Christel, Anna-Karin och Annelie!
 
(Fler bilder kommer i morgon! Nu måste jag verkligen sova, speciellt med tanke på att jag inte somnade förrän klockan två natten som gick. God natt på er!)
 



Baker baker baking a cake
2012-10-29, 00:00:00


Ja, ni kanske förstår vad jag har pysslat med i helgen! I morgon ska jag nämligen ha lite kaffekalas för mina kära arbetskamrater. Så i går bakade jag fem sorters kakor och i dag fick det bli att städa och duka!
 
I går kväll följde jag med Christian till hans syster. Blev bjuden på middag där och sen blev det fika och mys till Så mycket bättre. (Miss Li var ju lugnt bäst!) Himla trevligt!
 
I dag fick jag besök av Pernilla och Theo! Det var länge sedan vi sågs så vi hade mycket att ta igen! Och fint att få se pojken med, han var ju bara en dag gammal när jag såg honom sist.
 
Och en annan höjdpunkt denna veckan var torsdagskvällen med Sofia! Hon tog med sig sin fiol och vi spelade och pratade musik hela kvällen, helt underbart! Jag behöver mer musik och musicerande i mitt liv! Det är då jag lever som mest!
 
Nu är det hög tid att sova. Jag borde sova på kvällen i stället för några timmar i soffan mitt på dagen. Men nu fick det bli så. God natt på er!
 
PS. Tack alla som gillar Wonderviews på Facebook och som tittar in! Jag blir så glad!
 



Fyra trappor upp
2012-10-26, 22:53:00


I början av nästa år lämnar jag min tvåa på Norr för en etta på Östermalm! Denna ligger fyra trappor upp och har snedtak och fina vita fönster. Den kändes som min direkt när jag kom in i den.
 
Det är alltså en etta på 39 kvadratmeter med ett riktigt, ganska stort kök. Huset är byggt 1929, så det är lite blandat gammaldags och modern stil. Tvättmaskin och torktumlare finns i lägenheten med, rätt skönt. Och 2 500 kr lägre hyra än vad jag har nu, tänk vad mycket pengar man kan spara och lägga på annat än att bara bo!
 
Tror att jag kommer trivas där, i min nya lilla lya!



L'Oréal Paris Féria
2012-10-26, 22:35:00


Just nu är min röda hårfärg borta. Tänkte att jag skulle ha lite omväxling och färgade det brunt, blev lite mörkare än vad jag hade tänkt dock. Så nu får jag vänta några veckor tills det har ljusnat lite, sen blir det nog någon slags röd färg igen, kanske lite mer orange-röd. Jag gillar rött.
 
Och det verkar vara några fler än jag som gillar rött i alla fall. Häromdagen blev jag stoppad på gatan av en tjej som ville veta vad det var för färg jag hade och var jag hade köpt den. Kul!
 
Så om någon mer undrar har jag använt: L'Oréal Paris Féria by Préférence 7.60 Intensiv Ljusröd.
 



Rosina Wachtmeister
2012-10-21, 19:23:00


Rosina Wachtmeisters katter är ju såå söta! Jag vill ha en hel samling! Verkar dock vara lite svårt att få tag på dem nuförtiden. Kan inte hitta den jag fick i födelsedagspresent på internet, så jag vet inte vad den heter. Men nästa gång hade jag nog helst velat ha Aurora. Men alla är söta på sitt sätt.
 
 



The pale morning sings of forgotten things
2012-10-21, 00:30:52


 



Rugosa
2012-10-21, 00:27:22


 



Lördagslyx
2012-10-21, 00:09:36


Vaknade upp i soffan i morse. Var så trött i går kväll att jag somnade där och sen blev det att jag sov där hela natten. Gick ut på fotorunda, det var lite dimmigt men så vackert! Så det blev lite höstbilder. Efter det gick jag till affären och handlade lite, bland annat till middagen. Det blev ryggbiff med ugnsrostade morötter och vinsås - sjukt gott! Annars har det mest blivit redigering av bilder i dag, och fika och film i kväll.
 
I morgon blir det träff med Sofia, vi ska nog musicera lite, kul! God natt!
 



Rosehips
2012-10-20, 23:20:00


 



Ladder and living
2012-10-20, 23:00:00





Wonderviews
2012-10-16, 21:42:49


Det kanske är dags att presentera mitt lilla projekt som jag har pysslat med ett tag. (Klicka på bilden nedan!)
 
Välkomna på besök! 
 
 



Pearls for girls and other stuff
2012-10-14, 21:51:00


Snart sovdags, men först en resumé av helgen som har spenderats hos min fina familj.
 
I fredags när jag kom dit hade mamma lagat en av mina favoriträtter - skomakarlåda! Mycket gott! I går blev pappa (som fyller år i morgon) och jag (som fyllde år i måndags) firade. Så först blev det sång och presenter till mig och sedan till pappa. Fick ett par Dr Martens som jag ska ha nu i vinter, ett jättefint halsband och en Rosina Wachtmeister-katt av mina föräldrar. Av min älskade syster fick jag söta uggle-örhängen och ett par converse (som hon ska köpa till mig i USA). Så fint alltihop! På kvällen hade mamma och Elin en överraskning till oss i form av restaurangbesök. Så det blev god mat även i går - vitlöksspäckad oxfilé med pommes frites och rödvinssås/bearnaisesås.
 
I dag har det varit en lugn dag. Varit och fikat hos min faster Margaretha och träffat min kusins söta dotter Sofia.
 
Hoppas ni har haft en bra helg. God natt!
 



27 år
2012-10-08, 23:09:00


Nu är snart födelsedagen slut, men vad fin den har varit! Har fått så mycket gratulationer - IRL, genom SMS, telefonsamtal och på Facebook.
 
Mina kära arbetskamrater sjöng för mig och jag fick present - två röda skålar och ett fint kort. I gengäld bjöd jag hela plan 5 på kakkalas. I kväll kom min faster Lena med familj hit och hon hade bakat tårta till mig. Så det blev ännu ett kakkalas, trevligt och gott!
 
Tack så mycket alla som har förgyllt min 27-årsdag, love you!
 



Helg med film, sömn och kakbak
2012-10-07, 23:51:00


Nu är helgen slut och snart är jag 27 år i stället för 26. Tiden går så fort!
 
Det har varit en lugn hemma-helg. Försökt att hålla mig lite sysselsatt för att inte tänka allt för mycket, så i fredags kollade jag på Wicker Park med Christian och i går Jag har älskat dig så länge med Frida. Förstnämnda väldigt bra, sistnämnda rätt tråkig.
 
I dag har jag sovit bort halva dagen. Gick upp vid 11.00, åt frukost och somnade sedan i soffan igen. Vaknade igen när klockan var närmare 16.00. Bakade hallongrottor, rulltårta, kladdkaksmuffins och två plåtar knäckebröd. Gick ut för att få lite frisk luft. Avslutade sedan kvällen med fika och Dr Phil.
 
Nu borde jag väl sova igen så att jag orkar upp i morgon. I veckan blir det bland annat lägenhetsvisningar och träff med Ida-Maria. Det ska i alla fall bli fint! God natt på er!
 



Askan är den bästa jorden
2012-10-01, 20:38:00


det är först när man ger upp som det blir nått nytt
när man släpper taget tar man steget
jag vet hur ont det gör när hoppet dör
men askan är den bästa jorden
och även fast du inte tror det
du kommer födas och dö, födas igen
så länge du hör musiken
 
markus krunegård
 



Måndagen avklarad
2012-10-01, 20:26:49


Äntligen hemma och i soffan! Inte för att dagen har varit långsam, men ändå. Tiden har nästan i stället gått för snabbt, jag hinner inte med allt på jobbet när det föds så många bebisar. Dessutom har jag varit iväg på lite annat i dag som till exempel tandläkarbesök. Var inte så sugen på att gå ner i källaren och träna i dag, men jag tog mig i kragen och gjorde det ändå! Och det var faktiskt rätt skönt när jag väl var där. 
 
Kom hem och skulle göra min smoothie, men kanske var bären lite för kalla så min fina vita blender som jag köpte i somras dog. Hej då goda frukostsmoothie med yoghurt, jordgubbar, hallon, blåbär, havrekli och linfrön...
 
I kväll blev det även hej då till den tråkiga utväxten i håret, nu är det glansigt rött igen!
 
Nu blir det myspyssel i soffan resten av kvällen. till er!
 




   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:



RSS 2.0