STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT




Kent - Jag är inte rädd för mörkret
2012-05-30, 07:16:00


Kent - Jag är inte rädd för mörkret
Releasedatum: 2012-04-25

Kent har funnits i mitt liv i många år - till och från, mer eller mindre. Jag minns faktiskt inte riktigt när jag började lyssna, men jag tror att det var runt tiden då Hagnesta Hill släpptes för 13 år sedan. Just Hagnesta Hill och albumet Isola, som kom dessförinnan, fick mycket av min kärlek då, och får det fortfarande.

Sedan dessa två skivor har Kent hunnit med ett antal till. Jag är inte rädd för mörkret är deras 12:e (inklusive EP:n) och innehåller 10 låtar och 45 minuters speltid. Jag lyssnade knappt på deras förra skiva En plats i solen och hade egentligen inga planer på att lyssna på denna heller, då jag tycker att de var mycket bättre förr. Men det känns som att de, efter att ha gått ett steg tillbaka med förra skivan, gått ett litet steg framåt igen.

Öppningslåten 999, som också är deras första singel, känns riktigt stark och blir större och mäktigare ju längre in i låten man kommer. Hänsyn som avslutar skivan är mer långsam med triphopbeats, inte en typisk avslutningslåt för Kent men den är bra. (Man kan ju undra varför inte 999 ligger sist, den hade passat perfekt där.) De åtta låtarna däremellan är både bra och mindre bra. Bland de bättre räknar jag Jag ser dig, Ruta 1 och Låt dom komma.

De flesta låtarna har bra melodier som verkligen fastnar och musiken i allmänt är bra. Det som får ett minus, ett ganska stort sådant, är texterna. Vad hände med de fina texterna som kändes välarbetade och genomtänkta? Bara titeln på skivan får mig att bli tveksam. Och jag kan inte ge låtar med texter som "åh baby var har du varit, vi har redan tänt på grillen" eller "jag är grym som en grekisk gud, bara grymt mycket fulare" toppbetyg. Dessutom tycker jag att det finns en del nödrim, eller meningar som inte riktigt passar till melodin men som är där bara för att det ska rimma. Jag ser hellre att det är bra texter än att de rimmar.

I övrigt tycker jag att det är en skiva som man mycket väl kan lyssna på. Som sagt, om man tänker bort en del av texterna är det bra låtar med bra melodier. Som avslut citerar jag 999: "Hur långt man än har kommit är det alltid längre kvar".





ESC-kväll
2012-05-26, 18:28:57


I dag har det varit fullt upp! Började dagen med en lite extra noggrann städning av lägenheten. Gick till affären, kom hem och bakade kanelbullar. Tycker det är tråkigt med deg som ska jäsa massa, vill hellre göra klart allt på en gång. Men jag hoppas att de blev så goda att det var värt det. ;) I går bakade jag knäckig rabarberpaj, ett nytt recept som jag hittade. Tyckte inte att den blev så knäckig, men den var rätt god i alla fall.

Annars har jag lyssnat igenom alla Lalehs skivor i dag. Lyssnade på Kents senaste också, vissa låtar är väl rätt okej.

Snart blir det Eurovision Song Contest-kväll med Martina! :)




Gothenburg
2012-05-24, 21:17:55


Jag vill göra något nytt i en ny stad.




Kahvi
2012-05-22, 22:51:18


Fika hos Martina i kväll! Mycket trevligt måste jag säga!

Satt ute på balkongen i värmen med kladdkaka, glass och jordgubbar. Snackade massa och kollade lite på semifinalen av Eurovision Song Contest. Tack söta du!




Kalmar/Öland
2012-05-20, 19:54:54


Helgen har spenderats i Kalmar och på Öland med Oskar och hans stora familj. Överraskade hans syster, som fyllt 40 år, med picknick i Nunnedalen på Öland och sedan restaurangbesök inne i Kalmar.

Allt som allt var vi nog 19 stycken: Göran, Catharina, Jessica, Magnus, Tilda, Ebba, August, Daniel, Jenny, John, Hannah, Karl, Johan, Emma, Felix, Mona, Rolf, Oskar och jag.

Öland är verkligen vackert! Hade säkert kunnat gå runt där med kameran i flera dagar utan att tröttna.




Flower garden
2012-05-17, 12:09:38





Hjärta
2012-05-15, 21:50:32


Man blir ju så glad av alla fina, underbara och omtänksamma människor som finns runt omkring. På sistone tycker jag att jag har stött på väldigt många sådana. Och det behövs inte så mycket egentligen, men det betyder mycket.





Kattklänning
2012-05-15, 21:35:34


På begäran lägger jag nu upp en bild även på kattklänningen som jag köpte i helgen. Det blev bara en bit av den, men ändå! Dock måste jag säga att den är väldigt mycket finare på, så om ni vill se hela får ni se den på mig någon dag!

Just nu är soffan skönare än någonsin. Lång dag på jobbet och i kväll tvätt och hårfärgning. Tyckte inte att håret blev tillräckligt rött sist jag färgade, så nu valde jag flaming copper. Jag tror att det blev ganska flaming faktiskt, men vi får väl se när det torkat.

Har även varit borta hos mina supertrevliga och snälla grannar och hämtat tillbaka min mat. Har fått frysen fixad nu, fick ingen ny som jag hade hoppats på, men den fungerar i alla fall.

Det här måste vara det mest intressanta inlägget på länge, eller? Hoppas ni har en skön tisdagskväll i alla fall mina kära läsare! :)




Svart och turkos
2012-05-12, 22:42:21


Har besök av min fina syster och katt i helgen!

I dag gick vi en sväng på stan i det blåsiga och regniga vädret. Jag har inte köpt så mycket kläder på sistone, så i dag unnade jag mig faktiskt lite! Hittade en jättefin svart klänning med guldknappar och ett tillhörande brunt skärp, dock var skärpet alldeles för stort så jag letade upp ett eget, som var mycket finare dessutom. Det blev även en turkos tröja med lite kortare ärmar. På rean hittade jag en mörkblå klänning med katter på (den kom inte med på bild). Och sist men inte minst blev det en vit lykta för blockljus.

Efter all shopping gick vi till Nostalgia Coffeehouse och åt varsin baguette innan vi begav oss hemåt igen.

I kväll har vi ätit lyxmiddag med pepparbiff och fikat med chokladbollar. Nu blir det fortsatt pysselmys i soffan!




Hey what's going on
2012-05-12, 20:03:00





Hold on
2012-05-08, 19:37:47





A story that's never been told
2012-05-07, 22:51:05





Better life
2012-05-06, 21:08:44


Denna helg har jag haft Oskar här! Vi har mest tagit det lugnt och ätit massa gott hela tiden.

I fredags var det först jobb som vanligt. Men sen när jag kom hem lagade vi pepparbiff med potatisbullar, ugnsrostade morötter och min enkla men extremt goda sås till. Kändes riktigt lyxigt!

Såsen: Fräs schalottenlök och morot i en klick margarin. Häll i lite mjöl för att göra en bottenredning. Tillsätt vispgrädde, soja, oxfond med rödvin och balsamvinäger. Salta, peppra och häll i lite rörsocker. Avrunda eventuellt med en klick smör. Sila bort lök och morot innan servering.

I går bakade jag muffins med äpple och kanel. Gick en liten sväng på stan, sen tog vi med oss fika bort till parken och picknickade där en stund. När vi kom hem igen märkte vi att min frys höll på att ge upp. Tur att man har så snälla grannar som Annika och Adam som ville låna ut lite frysplats. Hade ju inte känts så kul att behöva slänga allt. Så nu hoppas jag på att man kan få det fixat snabbt.

Annars har vi mest kollat på massa avsnitt Gynekologen i Askim, gillar den serien!

Hoppas ni har haft en fin helg mina kära läsare!




Besök också
2012-05-01, 01:45:00


Denna Valborgsmässoafton har jag spenderat i soffan med bloggpyssel. Riktigt skönt måste jag säga!

Jag fick för mig att jag skulle göra en ny kategori, Besök också. Jag har ju redan länkar till några av mina andra sidor i sidan av bloggen, men jag kände att jag ville göra något mer av det. Och jag ville dessutom länka till några bloggar som jag tycker är värda ett besök. Så klicka gärna in på den nya kategorin och kolla! :)





   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:



RSS 2.0