Ericsson Open, Båstad
2016-07-24, 20:29:00
I går var jag på Ericsson Open i Båstad och såg tjejernas semifinal! Tyvärr lämnade en av mina favoriter, Angelique Kerber, turneringen tidigare på grund av skada, men det var kul att vara där i alla fall. Vilken underbar dag! Har redan bestämt att jag ska dit nästa år igen!

Första matchen var mellan Laura Siegemund (Tyskland) och Julia Goerges (Tyskland). Det var en riktigt bra match, men i tredje set bestämde sig Georges för att dra sig ur på grund av skada. Således blev det 4-6, 6-3, 4-0 till Siegemund. Jag gillade henne, väldigt fin teknik!



Laura Siegemund



Julia Goerges
Andra matchen var mellan Kateřina Siniaková (Tjeckien) och Johanna Larsson (Sverige). Inte lika händelserik match och Larsson gjorde ganska många missar. Publikens stöd räckte inte till utan Siniaková tog hem matchen med 7-5, 6-1.



Kateřina Siniaková



Johanna Larsson
Sista matchen var en dubbel mellan Lenka Kuncikova (Tjeckien)/Karolina Stuchla (Tjeckien) och Andreea Mitu (Rumänien)/Alicja Rosolska (Polen). Matchen avslutades 6-2, 6-2 till Mitu/Rosolska.

Vänster: Lenka Kuncikova & Karolina Stuchla
Höger: Andreea Mitu & Alicja Rosolska
Mitu/Rosolska vann också dagens final i dubbel och Siegemund vann dagens final i singel. (Fick hennes fina autograf!)

Filmjölksbröd med frön
2016-07-06, 21:02:52
3,5 dl grahamsmjöl
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl rågsikt
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl rågsikt
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1,25 dl sirap
5 dl filmjölk
5 dl filmjölk
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap och fil.
Klä en brödform med bakplåtspapper och häll/kleta i smeten.
Grädda i 175 grader, 45 minuter. Lägg därefter aluminiumfolie ovanpå och grädda ytterligare 45 minuter.
