STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT
BLÄCK
2012-04-29, 21:35:21


Att förändra sig för att bli den man är.

Jag var på konstutställning med Frida i dag. Först såg vi Ernest Coles fotografier som handlade om apartheid och hur de svartas vardag såg ut under den tiden. Han ville att övriga världen skulle reagera på situationen i Sydafrika. Väldigt tänkvärda och hemska bilder av en skicklig fotograf.

Sedan såg vi ett bildspel som handlade om tatueringar, Bläck - tatueringar hud smärta. Detta bildspel innehöll fotografier av Björn Abelin och en röst som berättade om tatueringar och om människorna som var med. Jag är själv inte så förtjust i tatueringar, men det var intressant.

I bildspelet sa hon att man förändrar sig för att bli den man är. Just den raden fastnade i mitt huvud. Jag tänkte på min piercing (som jag dock blev av med ganska fort igen). Kanske jag ville ha den för att jag skulle känna mig mer som jag? Även om det bara var ett litet smycke.

Och på tal om piercingen. Tänk att ett litet smycke kan väcka så mycket känslor hos folk. Jag fick mest höra "vad har du gjort?!" och att det var fult och äckligt. Några enstaka tyckte att det var okej och till och med fint.

Om man inte känner att ens inre stämmer överens med ens yttre kanske man inte kan trivas med sig själv till hundra procent. Men om man ändrar sitt utseende kanske man måste utstå elaka ord. Varför kan inte alla bara få vara som de vill? Så länge det inte skadar någon annan spelar det väl ingen roll? Man får gärna ha sina åsikter och man behöver inte gilla allt, men man kan väl vara sjysst för det? Sen har jag väl mina fördomar, men jag försöker att vara öppen och jag skulle aldrig vara taskig mot någon bara för att den inte ser ut på ett sätt som tilltalar mig.
Converse
2012-04-25, 14:53:21


Jag har faktiskt aldrig ägt ett par Converse, men i går fick jag dessa av min underbara syster! Hon köpte dem i London när hon var där. Såå fina! Jag har världens bästa syster!
Short story
2012-04-24, 14:31:37


Piercade mig i lördags i Göteborg. Fick en labret och det var ju fint till en början. Men natten till i går blev läppen väldigt svullen, och natten till i dag blev den VÄLDIGT SVULLEN. Kunde inte ens gå till jobbet i dag, kunde knappt prata.

Gick bort till en studio här i stan, hon hade aldrig sett något liknande. Hon trodde inte ens att hon skulle kunna få bort den, men det gick. Så nu är jag opiercad igen och ska snart till vårdcentralen för att få lite antibiotika.

Det känns tråkigt, jag ville ju ha den kvar. Tyckte om den, innan det blev såhär.
Laleh på Scandinavium
2012-04-21, 15:49:57


I går var jag på Scandinavium i Göteborg och såg Laleh.

Hade ringt till Luger, som arrangerade konserten, dagen innan för att fråga om man fick ha med sig kamera, och då fick jag till svar att man fick ha kamera men inte några större objektiv. Så jag tog med mig systemkameran med mitt minsta objektiv. Vi var på plats tjugo minuter innan insläpp och då var det inte så jättemycket folk där. Klockan 18.30 öppnades dörrarna, där jag blev stoppad för att jag hade en kamera med löst objektiv. Fick gå och prata med en föreståndare som var väldigt sjysst, så jag fick hänga in kameran i garderoben i alla fall! Hade med mig en extra kamera också, så det blev lite bilder ändå. Och trots strul med kameran hamnade vi längst fram vid stängslet.

Ungefär vid 19.45 kom alla musiker utom Laleh ut på scenen. De började spela Sjung och man hörde bara Lalehs röst från bakom scenen. Efter det stillsamma introt kom hon in på scenen med massa energi och sjöng Vårens första dag. Hon fortsatte med några fler låtar från den senaste skivan innan hon blandade in lite äldre låtar.

In the comet var väldigt magisk, med en stor rund lampa som skulle föreställa en komet och en del rök. Och den fortsatte i Snö, magin. Så vacker och mäktig låt. Mot slutet av den kom fyra barn in på scenen som dansade balett och kastade upp glitter i luften.

Han tuggar kex spelades i en väldigt annorlunda version, en rockig version med elgitarr. Det var inget fel på den, men den akustiska versionen går inte att slå. Under Invisible (my song) gick hon runt och improviserade med bandet samtidigt som hon presenterade alla. Väldigt duktiga musiker allihop! 

Laleh sjunger ju som en gudinna live också! Hennes klara, vackra röst är minst lika bra live som på skiva. Det var en väldigt fin konsert, dock tyckte jag att en del av låtarna saknade den tyngden som känns på skivan. Som att musiken kändes lite mer ytlig och inte lika djup som på skiva. Men jag är så glad att jag var där och man smittas ju av Lalehs enorma glädje och energi när hon står på scen! Vackert!


Låtlista
Sjung
Vårens första dag
Elephant
Here I go again
Samuel
Live tomorrow
In the comet
Snö
Du följer med mig
Big city love/Frada
Han tuggar kex
Invisible (my song)
Some die young
Ängeln i rummet

Extranummer
Hide away
Who started it
Bjurö klubb
Some die young

Live tomorrow


In the comet


Snö


Hide awayLonged-for
2012-04-18, 18:12:42


Snart är den efterlängtade helgen här med efterlängtade saker inplanerade! Jag har nämligen semester på fredag, så i morgon kväll efter jobbet blir det att ta tåget mot Göteborg!

På fredag blir det konsert med finaste Laleh. Hoppas man får lov att ha kameran med sig. Vill ha min fina kamera med så att jag kan ta lite fina bilder, det är ju liksom halva nöjet med konserter tycker jag. På lördag blir det ett besök på Tribe. Resten av tiden blir det kanske lite mys på stan och slappande, vi får väl se!

Sexy Graffiti
2012-04-09, 20:59:17


Jag köpte en ny parfym i helgen - Escadas Sexy Graffiti. Kunde inte låta bli, den doftar ju så gott!

(Det börjar nog märkas vilket märke som är favorit bland parfymer.)
Easter weekend
2012-04-09, 20:51:03


Denna påskhelg har spenderats i Mölndal och Göteborg. Jag kom dit på torsdagskvällen och på fredagen kom Oskars föräldrar också på besök från Kalmar. Gått lite på stan, ätit på restaurang, spelat kort, gått genom skogen till Botaniska trädgården och fikat där.

I dag skulle Oskar upp och jobba så jag gick upp med honom vid klockan 06.00 och tog det tidiga tåget hem. Rätt skönt att ha resan avklarad, men sen var jag så trött att jag sov bort hela eftermiddagen.

I morgon ska jag äntligen träffa finaste Emilia igen! Och sen har jag två fina helger till att se fram emot!
Med kameran i min hand
2012-04-04, 20:47:16


Titta gärna in på min nya/andra blogg!

http://medkameraniminhand.blogspot.se/

♥-helg
2012-04-01, 21:28:19


Denna helgen spenderades i Sjöbo hos min fina familj. Det har ju inte varit så roligt väder så det har mest blivit mys inomhus.

Har pysslat lite vid datorn. Jag tänkte skapa en blogg till, fast i Blogspot. Där tänkte jag samla alla mina foton och på samma gång lära mig hur Blogspot fungerar, för skojs skull. Ni får se så småningom!

Det har dessutom blivit en hel del kortspel, mestadels Hjärter. Älskar kortspel. Och i natt såg vi en film som gick på TV:n, En kvinnas hämnd. Den slutade klockan 03.00, men jag tyckte att den var sevärd!

Nu har jag återförenats med min telefon också. Fick inte med mig den i fredags när jag skulle åka, så jag har faktiskt saknat den lite. Vad man är beroende av alla tekniska prylar. Men jag älskar dem - min MacBook, min iPhone, min iPod, min kamera och mitt fina objektiv. Även om det finns viktigare saker än materiella saker. De betyder mycket i alla fall.

Snart sovdags, sen väntar en lite kortare arbetsvecka än vanligt. Skönt!


   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:RSS 2.0