STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT
With my shiny new star spangled tennis shoes on
2013-11-28, 19:24:21

Hold on to your gold
2013-11-24, 23:09:43


 

it's such a lonely world
but I found someone who made it all seem right again
 
 
 And I don't want anybody else
2013-11-20, 22:38:58

Emil Jensen på Konserthuset i Kristianstad
2013-11-17, 21:11:08


I tisdags den 12 november var Frida och jag på Konserthuset här i Kristianstad för att se Emil Jensen på hans turné I det nya landet. Det var fjärde gången jag såg honom så man visste ju ungefär hur det skulle vara, men han är alltid bra. 
 
Föreställningen var indelad i två akter och en akt varade i ungefär en timme. Totalt blev det 14 låtar och mycket mellansnack. Det är när han pratar som man gång på gång inser hur galet skicklig denna kille är! 
 
Bästa låt för kvällen var Växlande molnighet, men den är alltid min absoluta favorit. Synd var att det inte var det "vanliga" bandet bara, saknade fiolen och cellon speciellt. Stråk ligger mig ju varmt om hjärtat. 
 
Efteråt blev det lite snack, signering och kram, trevligt! Tyvärr blev det inga jättebra bilder då vi satt rätt långt ifrån, men dock! 
 
 
Låtlista
Akt 1:
Dig vill jag ha
Radioaktivitet
Hur lyckliga kan vi bli
Lite väl John & Yoko
Till och med dom
Inte vackrast i världen
Akt 2:
Gå i fängelse
Fått nåt i ögat
Växlande molnighet
Växten
Hör dåligt fattar trögt
Vi
 
Extranummer
Stressa inte, oroa dig inte
Så får du mig ändå 
 
 


Emil Jensen - Radioaktivitet


Emil Jensen - Hur lyckliga kan vi bli


Emil Jensen - Jag har en dröm


Emil Jensen - Växlande molnighet


Emil Jensen - Samma världChelsea Wolfe på KB18 i Köpenhamn
2013-11-15, 23:31:00


I lördags den 9 november var jag, Sofia, Christoffer och Hans och såg Chelsea Wolfe på KB18 Kødboderne i Köpenhamn. I höst turnerar hon tillsammans med bandet Russian Circles.
 
Det var ett väldigt litet ställe och Sofia och jag ställde oss längst fram vid scenen, så vid stod ungefär en meter från bandet. Chelsea Wolfe började spela vid 20.30. Tyckte att det var en stark början med Feral love och We hit a wall samt några av mina absoluta favoriter Mer och Tracks (tall bodies)
 
Min favorit från senaste skivan, House of metal, spelades också. Dock var det ingen favorit live, mest på grund av att fiolen saknades! Melodin spelades på elgitarr i stället, men det blev inte alls samma känsla - jag älskar ju fiol! När jag såg Chelsea på Mejeriet i Lund i våras var den första delen av konserten mer akustisk med fiol och låtar från Unknown rooms-skivan. Violinisten Andrea Calderón är så grym och det märktes verkligen att hon inte var där! Tyvärr spelades inte någon av låtarna från den skivan heller. 
 
Pale on pale blev ett bra och tungt avslut innan bandet lämnade scenen. Den kändes bättre än någonsin. Hon blev inklappad igen och körde Lone ensam på scen. Sedan kom resten av bandet in igen och de spelade Echo, en låt som jag inte hört innan. Det är tydligen en cover av bandet Rudimentary Peni. 
 
Synd att inte Destruction makes the world burn brighter spelades, det är också en favorit från senaste skivan. Men det var en fin konsert i alla fall. Gillar hennes band, speciellt trummisen. 
 
 
Låtlista
Feral love
We hit a wall
Mer
Tracks (tall bodies)
Reins
House of metal
Sick
Kings
Moses
Pale on pale
 
Extralåtar
Lone
Echo
 
 Pale on pale
2013-11-10, 23:43:00


Ännu en fin helg! I går var jag i Köpenhamn igen för konsert med Sofia, Christoffer och Hans. Gick först en liten sväng på stan, sedan blev det italiensk pizza på Mother. Det var så blåsigt och kallt (tycker alltid att det är kallt i Köpenhamn) så det var riktigt skönt att komma in i värmen och pizzan var så god!
 
Vid 20.00 kom vi till KB18 där det blev spelning med Chelsea Wolfe och Russian Circles. (Mer om konserten kommer i ett eget inlägg sen.)
 
När vi sedan skulle ta tåget hem sa de att Skånetrafiken hade haft fel info på deras sida, vilket innebar att tåget endast gick till Kastrup. Därifrån gick det bussar över bron, men det var ju helt uteslutet att vi skulle hinna med något tåg till Kristianstad. Det fick bli buss från Malmö vid 02.00 och vi var hemma vid 04.00. 
 
I dag har man varit lite seg, men det har varit en mysig dag i alla fall med finbesök och allt. Hög tid att sova nu, god natt mina kära läsare! :) 
 
 
 The National på Forum i Köpenhamn
2013-11-05, 23:10:00


I lördags, den 2 november, såg Emilia och jag The National på Forum i Köpenhamn. 
 
Vi kom dit ungefär en halvtimme efter att dörrarna hade öppnats. Förra gången när vi såg dem på KB-hallen var där inte så mycket folk och vi kunde ta plats längst fram vid scenen, men här var det hur mycket folk som helst - närmare 10 000 människor! Vi fick nöja oss med att stå i mitten fast lite längre bak.
 
Klockan 20.00 började förbandet, This is the kit, som var ett engelskt folkrockband. Det måste ha varit det tråkigaste och mest sövande förband jag varit med om. Verkligen antipepp! 
 
Efter en lång väntan (kändes det som i alla fall), klockan 21.10, började det bli intressant! Under ett par låtar (vet inte vad det var för några) fick man se bandet backstage på en stor skärm. Och sedan när de försvann från skärmen kom de ut på scenen och öppnade upp med första låten från senaste skivan, I should live in salt.
 
Det kändes som en ganska lugn början på konserten med låtar från de två senaste albumen. Sorrow är ju alltid fantastiskt vacker, men jag kände att lyftet kom med Afraid of everyone. Några andra favoriter var Squalor VictoriaBrainyGraceless och About today
 
Efter tjugo låtar gick bandet av scenen men blev inklappade igen och körde Humiliation från senaste skivan - en av låtarna jag hade hoppats mest på, och den var grym! Under nästa låt, Mr. November, började sångaren promenera runt ute bland publiken. Emilia och jag ångrade att vi hade ställt oss i mitten och inte lite åt sidan där han gick ut, men helt plötsligt kom han bara gående rakt mot oss och vi var som småtjejer som fick röra vid vår idol. ;) 
 
Avslutet var likadant som när vi såg dem för tre år sedan med allsång till Vanderlyle crybaby geeks. Det kändes som att de hade kunnat förnya det lite, men allt som allt var det en fin konsert på två timmar och tjugofyra låtar. Jag fick höra de två låtar som jag hade önskat mest - Pink rabbits och Humiliation. En fullträff hade ju varit om de spelade Ada och Available också, men det hade jag inte riktigt förväntat mig. 
 
Underbart! Och vi har redan bestämt att vi ska gå på nästa konsert med The National som hålls här i närheten! 
 
 
Låtlista
I should live in salt
Don't swallow the cap
Sorrow
Bloodbuzz Ohio
Demons
Sea of love
Afraid of everyone
Conversation 16
Squalor Victoria
I need my girl
This is the last time
Brainy
Abel
Apartment story
Slow show
Pink rabbits
Graceless
England
About today
Fake empire
 
Extranummer
Humiliation
Mr. November
Terrible love
Vanderlyle crybaby geeks
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The National - Afraid of everyone


The National - Squalor Victoria


The National - Brainy


The National - HumiliationHeavenfaced
2013-11-02, 12:40:50


För ganska exakt tre år sedan var Emilia och jag i Köpenhamn och såg The National. I kväll gör vi om det!  
 
   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:RSS 2.0