STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT
Nyckelring
2012-08-30, 22:02:00


Förutom mina fina burkar har jag även skaffat mig en ny nyckelring! Hittade den på CDON. Den ser ut som en handkontroll till Nintendo 8-bit, vilket jag tyckte var lite coolt. ;)
 Blommigt
2012-08-28, 22:47:00


Skulle leta födelsedagspresent i helgen och var inne på Papeterie i Nordstan. Sprang över dessa fina burkar och kunde inte låta bli att köpa ett par med mig hem! Bra till kakor och kex (jag har redan provat) och gör det lite extra hemtrevligt i köket. :)
 Hålkaka
2012-08-19, 15:21:00


50 g smör
5 dl mjölk
13-14 dl rågsikt
1 påse torrjäst
2 tsk salt
2-3 msk ljus sirap
 
 
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm det till 45°C.
 
Blanda övriga ingredienser. Häll smöret och mjölken i bunken tillsamman med de torra ingredienserna och arbeta samman till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt i 30 minuter.
 
Knåda degen, så att luftblåsorna pressas ur, på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Forma dem till runda bollar. Kavla ut dem till platta, runda kakor som är ca 1,5 cm tjocka.
 
Ta ut ett hål i mitten av kakorna. Nagga med en gaffel. Låt dem jäsa övertäckta på en bakpappersklädd plåt i 30 minuter.
 
Grädda kakorna i 225°C, 13-15 minuter.
 
 
 
Jag skippade hålet i mitten på de som jag bakade i dag. Väldigt gott med aprikosmarmelad på!Slipping away
2012-08-12, 22:05:22


Jag tog upp fiolen en liten stund i kväll. Det är så mycket jag vill göra, så mycket jag vill lära mig och bli bra på. Men det känns inte som att jag gör någonting. Jag vill spela fiol, gitarr och sjunga, fotografera och redigera, lära mig teckenspråk och japanska. Varför gör jag inget?! Kanske vill jag för mycket. Och jag hade behövt en lärare, lektioner, motivation och inspiration. Jag saknar alla musiklektioner på gymnasiet. Jag borde ha fortsatt öva hårt, då hade jag kanske kunnat vara bra i dag. Det känns tråkigt att så mycket tid har runnit iväg, och fortsätter att göra det. Jag vill göra något med mitt liv, jag vet inte riktigt hur bara...
 Kanelbullar
2012-08-12, 21:55:10


Jag har varit så dålig på att blogga på sistone, men jag tänkte kanske försöka bättra mig nu. Har inte känt mig så inspirerad bara, men bloggen finns alltid i tankarna i alla fall.
 
Jag har nu jobbat i tre veckor efter semestern, det känns rätt skönt. Har jobbat med Emilia (sommarvikarie) dessa veckorna och det har varit kul. Jag har även börjat träna igen!
 
I helgen har Oskar varit här. Vi har mest spelat Soul Calibur och tagit det lugnt. I dag bakade jag kanelbullar och Oskar chokladbollar - så det blev lite fika innan han åkte hem! Sen var jag ute och gick nästan 8 km i kväll, skönt!
 Emil Jensen på Folkets Park
2012-08-11, 22:00:37


I går spelade Emil Jensen med band på Folkets Park i Malmö.
 
Det var en del folk där men jag och Oskar kom dit ungefär en timme innan han skulle börja och ställde oss längst fram vid räcket. Klockan 19.00 kom Emil ut på scen och inledde med några fina och tänkvärda ord som vanligt. Trots att alla bär på olika världar inom sig delar vi ändå alla samma värld, menade han.
 
Under kvällen spelade han en del gamla låtar men också ett par nya, en cover på Bananaramas Cruel Summer, som gjorts om till den skånska Stygg Sommar, och en egen som hette Radioaktivitet.
 
Närmare slutet av konserten bjöd Emil in Klubbkören, som skulle gästa i Agnostisk Gospel. Han sa att de skulle få det att sluta regna med den låten, och det gjorde det faktiskt! (Dock började det sen igen.)
 
Han har ju ett fantastiskt band med sig också. Jag gillar speciellt Tomas Ebrelius som spelar fiol, keyboard, elgitarr och såg. Han hade spelat fiol sedan han var 9 år, berättade han efter konserten, och det märks! Så skickligt "sågspel" också! Han är grym! Annars var det Lars Ljungberg på trummor, Emeli Jeremias på cello och Clas Lassbo på el- och kontrabas.
 
Bästa låtarna var Växlande Molnighet, det är ju min absoluta favorit, och Maj Förra Året.
 
 
Låtlista
Tror du det?
Bedrägeri
Inte vackrast i världen
Radioaktivitet
Växlande molnighet
Jag tror att jag är nått
Stygg sommar
Agnostisk gospel
Så får du mig ändå
Maj förra året
Igen
 
 
 
 Maj förra året
   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:RSS 2.0