STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT
En dag till flytt
2008-04-30, 07:05:26


I kväll lämnar vi modemet = inget internet!

Så det dröjer väl i alla fall några dagar innan man kan surfa igen. Ska försöka fixa det så snabbt som möjligt. ;) Men de kommande 4 dagarna kommer vi nog ha fullt upp med flytten i alla fall.

Hörs sen! :)Packa, packa och åter packa
2008-04-27, 22:38:27


I dag vaknade jag 09:29, ungefär 10 sekunder innan alarmet skulle gå igång. Åt frukost och sen blev det att packa, packa och åter packa. Har även hunnit med 3 maskiner tvätt och nu är torktumlaren i full igång. Det känns inte som att det är så lång tid kvar nu! Tog en promenad nu i kväll. Gick till naturreservatet och en tunnel och tog lite foton. Har varit en mysig dag! :) 

Ett plus med flytten är att vi kommer slippa vår granne! Det är en tant som är ungefär 80 år gammal. Jag har aldrig träffat någon som pratar lika mycket som hon gör! Man försöker gå ut när hon inte sitter ute och röker, men ibland är det svårt att undvika. I dag fick vi stå och lyssna på henne i minst 20 minuter. Det enda man behöver säga är "ja", "okej", eller "mm". Spelar inte så stor roll vilket, hon pratar på ändå och berättar om hela släkten och ja, jag vet faktiskt inte riktigt vad hon pratar om! :P

I morgon ska vi vara med på lägenhetsbesiktning i Kristianstad klockan 09:00.

God natt på er! :)
Hover
2008-04-21, 21:05:50


I söndags åkte vi till Nova på jakt efter en ny dammsugare. Vår gamla gick i sönder, och som tur var hade inte garantin gått ut så vi fick pengarna tillbaka! Sjysst! Så vi hittade en liten fin Nilfisk! ;) Den verkar bra! Blev ju även ett besök på H&M (där jag råkade göra av med 800 kr). Köpte en jacka och ett par jeans.Studiebesök i Lund
2008-04-17, 22:18:40


I dag har jag varit på studiebesök i Lund med klassen! :)

På förmiddagen var vi på Ronald McDonald-huset som ligger intill sjukhuset. Innan vi gick in sa Annci, vår lärare, att hon tyckte att någon skulle skriva om dagen och sedan skicka in det till tidningen "Läkarsekreteraren". (Gissa vem som fick uppgiften!) I alla fall, Ronald McDonald-huset i Lund byggdes 2003. Det är öppet för barn med alla diagnoser och det finns plats för 20 familjer. När barnen är där kommer de ifrån sjukhusmiljön, de kan leka och vara med sin familj. Det var ett stort jättefint hus! Bra att det finns! :)

På eftermiddagen lyssnade vi på Magnus Lord som är strategichef på Universitetssjukhuset i Lund. Han berättade om Lean Health Care, vilket är ett nytt arbetssätt som kommer från Toyotas sätt att tillverka bilar. Man vill ta bort allt arbete som inte har något värde för patienten. I dag kan det ta 30 dagar från att patienten har fått en diagnos tills behand­lingen påbörjas. Av de 30 dagarna är det bara 5-6 timmar som det egent­ligen händer något med patienten. I stället för att ha det som det är i dag vill man samordna alla undersökningar och möten med sjukvårds­personalen. På så sätt blir arbetet mycket mer effektivt och det blir bättre både för patienter och personal. Denna föreläsningen var över mina förväntningar! Det var mycket bättre än vad jag trodde det skulle vara. Det var intressant och Magnus Lord var jätteduktig!

Klockan 15:00 var det slut och jag åkte hem. Det känns faktiskt som att jag har hunnit med en hel del i kväll! Jag har fixat med brev, plockat undan lite i lägenheten, klippt Leias klor och gjort Anncis uppgift. Jag har ju till och med haft tid över till bloggen! ;)

Jag är sugen på att köpa en Macbook! Men får väl vänta åtminstone till hösten. Hade varit nice med en bärbar, och jag har bestämt mig för att jag vill ha en Mac. Men jag får väl drömma lite till! ;)Dreamcast
2008-04-16, 20:59:19


I dag fick vi vår åttonde TV-spelskonsoll, ett Sega Dreamcast! Köpte det på Tradera för 250 kr. Anledningen till att den var så billig var att den hade ett kontaktfel. Den stängde av sig själv lite då och då. Men det var bara en enkel sak som Tim visste hur man skulle fixa, så nu ska den fungera bra! Kul! :) Nu har vi Nintendo, Super Nintendo, Gamecube, Master System, Mega Drive, Dreamcast, Playstation 2 och Playstation 3. Hade varit coolt om man kunde ha alla framme och inkopplade! Det har vi inte nu, men får försöka fixa det sen! :)The Blower's Daughter
2008-04-13, 22:19:09


Ännu en helg har passerat. Känns inte som att man har gjort så mycket, men ändå har tiden gått snabbt. Det har blivit en del packande inför flytten och så har vi varit ute och gått, städat, spelat tv-spel, sett på film och suttit uppe till halv två, två om kvällarna.

I torsdags såg vi på Terminator 2, okej film för att vara en sci-fi. Jobbade hemma med projektarbetet på fredagen och hade kontakt med Linda och Pia-Maria via MSN och mail, så vi fick väl lite gjort! På kvällen gick Sin City på TV, började se den men den kändes riktigt tråkig! Tim såg klart den i alla fall medan jag läste.

Har en litteraturstudie på Omvärldskunskapen, ska läsa en bok och sedan skriva en liten recension på den. Jag läser Såld av Zana Muhsen. Den är riktigt bra, men väldigt hemsk! Har läst den för några år sedan med. Den handlar om två tjejer som är ca 15 och 16 år och bor i England. Deras pappa är från Jemen och en sommar säger han att tjejerna ska få åka dit på semester. När de väl är där får de reda på att deras pappa har sålt dem. Plötsligt har de vars en man och de tvingas leva som människorna i Jemen.

I går fick äntligen jag välja film = ingen sci-fi! :) Så det blev Closer. Har sett den ett par gånger innan men den är bra. En sak som är både bra och dålig - jag har svårt att komma ihåg filmer efter jag har sett dem. På ett sätt är det tråkigt för det blir svårt att snacka med andra om film, men samtidigt är det väldigt bra eftersom filmen nästan blir som ny fastän man sett den innan! ;) I alla fall, Closer känns som en sådan film man alltid kan se. Har haft låten som är med i den i huvudet hela dagen i dag, The Blower's Daughter.

Har börjat spela Super Mario Bros. 3 igen med. Tänkte spela från början till slut. Kör Allstars till SNES så att man kan spara. Det är rätt kul faktiskt! Har spelat vanligt Nintendo sedan jag var 6-7 år gammal, och då blev det mycket Super Mario.

Dags att sova! God natt! :)Wish
2008-04-09, 22:00:25


Finns det någon bättre skiva än Wish med The Cure?! Den är verkligen ett mästerverk! Det finns ingen dålig låt på den skivan, den är bara helt underbar rakt igenom - från Open till End!

Det var i början av 2002 jag hörde skivan första gången, och nu efter sex år är den fortfarande lika bra. Bara texterna får mig att rysa. Några underbara låtar är Apart, From the Edge of the Deep Green Sea, Doing the Unstuck, Friday I'm In Love, Trust och A Letter To Elise.


It's a perfect day for doing the unstuck,
for dancing like you can't hear the beat
and you don't give a further thought
to things like feet - let's get happy!Kändistest
2008-04-08, 08:36:21


Gjorde ett test där man kunde se vilka kändisar man var lik! Tyckte det var riktigt coolt när jag fick fram att jag var 76% lik Trent Reznor, alltså sångaren i Nine Inch Nails! Hur kunde det bli just honom av alla?! :D
Apart
2008-04-06, 16:52:42


He waits for her to understand
but she won't understand at all.
She waits all night for him to call
but he won't call anymore.
He waits to hear her say "forgive"
but she just drops her pearl-black eyes
and prays to hear him say "I love you"
but he tells no more lies.

He waits for her to sympathize
but she won't sympathize at all.
She waits all night to feel his kiss
but always wakes alone.
He waits to hear her say "forget"
but she just hangs her head in pain
and prays to hear him say "no more,
I'll never leave again".

How did we get this far apart?
We used to be so close together.
How did we get this far apart?
I thought this love would last forever.


/The Cure
   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:RSS 2.0