STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT
Juni
2011-06-30, 23:59:00

Resa!
2011-06-30, 19:31:09


Resan är bokad!
Oskar, jag och Bulgarien!


Poppy
2011-06-26, 20:41:31


Nu får det bli en liten sammanfattning av veckan! :)

I måndags var Caroline här, spelade kort och snackade en massa, mys! Sen kom Oskar hit i tisdags och stannade till i fredags. Så vi har träffats på kvällarna efter jobbet och då har det blivit mest middagar och mys i soffan framför Tre Kronor. ;)

Nu i helgen hade jag inga planer, så jag bestämde mig för att överraska familjen med att komma hem en sväng igen. Tog bussen till Ystad och sen till Sjöbo. Spelade lite piano där och sen satt vi och spelade Tolva tills klockan var natt. :D

I dag åkte vi in till Malmö. (På vägen dit var där så himla vackra fält med massa vallmo och blåklinkt.) Tog en snabb sväng på Mobilia och sen gick vi en stund på IKEA, åt middag och jordgubbscheesecake där. Efter det blev jag avlämnad på stationen där jag mötte Mattias. Gick runt lite i det fina vädret, sen köpte vi glass på Dolce Sicilia som låg vid Drottningtorget. Trevligt! :)
Liveklipp från våren
2011-06-22, 19:15:03


Två av mina filmklipp av Anna Järvinen har kommit upp på hennes hemsida. Skoj! :D--> Liveklipp från våren12, 22
2011-06-19, 22:20:00


Sitter på tåget på väg hem nu. Varit och hälsat på familjen igen. I fredags hade mamma och jag lite ensammys med god middag och Betapet. Annars har det blivit mycket pyssel med bloggen, gos med Leia och en del pianospel. Fick även föräldrarna till att spela massa Tolva med mig, såå kul! I dag firades Elin (som fyllt 22 år) med god mat och daimtårta!

110619
2011-06-19, 22:14:28


Ny design igen! Vad tycker ni? :)


FöreEfterDina Händer Är Fulla Av Blommor
2011-06-18, 20:05:35

Ryan Adams på Konserthuset, Malmö
2011-06-18, 17:06:14


I måndags, den 13 juni, spelade Ryan Adams på Konserthuset i Malmö. Jag och Oskar var där vid 19.30. Förartist var Jesse Malin, en kille med gitarr som inte var särskilt intressant.

Strax efter 21.00 kom Ryan Adams in på scen. Sen var det bara han och gitarren (förutom i New York New York där han spelade piano) två timmar framåt. Man måste ju säga att han är duktig! Gitarrspelet och pianospelet var helt underbart, och hans sång och röst var ännu finare live än på skiva! Han spelade 14 låtar innan han gick av scenen. (Vet inte säkert om Roll away-låten hette så, men annars är jag rätt säker på låtlistan fram tills dess.)

Han blev sedan inklappad igen och spelade ytterligare några låtar. Dessa vet jag dock inte alls titlar på, tror att det var mest nya låtar. Tyckte nästan att det blev lite segt efter att han kommit in igen, det var ju mycket samma hela tiden, men så blir det väl när det bara är gitarr och sång och inget band bakom.

Det var i alla fall kul att se honom! Han spelade två av mina favoritlåtar, I taught myself how to grow old och If I am a stranger. Annars var det många okända låtar för mig, mer än hälften. Gillade inte hans mellansnack så mycket, och när han inte pratade var det mest suckningar och omstämning av gitarren. Stämmandet hade jag i och för sig inget emot. Annars var det sämsta att man inte fick fotografera alls. Det tycker ju jag är något av det roligaste med konserter, att ta bilder och filma. Men men.


Låtlista
Oh my sweet Carolina
Don't fail me now
Firecracker
Damn, Sam (I love a woman that rains)
I taught myself how to grow old
New York New York
Roll away
English girls approximately
Dirty rain
My winding wheel
If I am a stranger
Let it ride
Desire
Cannonball days
Grillkväll på Lillö
2011-06-16, 23:07:13


Grillning på Lillö med arbetskamraterna i kväll. Cyklade dit direkt efter jobbet, så vi var där halv sex ungefär och kom hem vid nio. Festade till det med snacks, hamburgare, godis och vin, gott! Klarade oss från regnet också så det var en fin kväll.

Annars var det finaste i dag att en liten tjej (en syster till en nyfödd, runt 8 år gammal) kom in till mig på jobbet och gav mig ett pappersflygplan som hon hade pysslat ihop. Pratade lite med henne och hennes bror i går när de satt i väntrummet. Så söt!

Nu sängen och sömn med regnet som smattrar på rutorna, mys! :)
Lilla Anna
2011-06-14, 22:32:53


Fick dessa fina vinylskivor med posten i dag!

Anna Järvinens album Man Var Bland Molnen och Anna Själv Tredje. Det står att båda är limited edition. Förstnämnda finns bara i 500 exemplar, den andra vet jag inte. Men jag är glad. :)
Sommarnytt
2011-06-12, 00:20:45


Eftermiddagens och kvällens bloggpyssel. Hade egentligen tänkt mig en annan header, men efter att ha provat med olika bilder i några timmar gav jag upp. Jag får helt enkelt ut och fotografera vidare och nöja mig med denna blomma så länge. Blev ju lite somrigare i alla fall. :)

Blonde & colourful
2011-06-11, 22:00:00Dagens fynd från ICAHarmonica
2011-06-10, 21:04:34
Dagens infall.Anna Järvinen på Liseberg
2011-06-07, 20:37:20


I fredags, den 3 juni, var det konsert med Anna Järvinen. Hon spelade på Taubescenen inne på Liseberg och Oskar och jag satt bänkade längst fram. :)

Hon sjöng ungefär samma låtar som på Inkonst, men inte riktigt. Hon öppnade med Vals för Anna, vackert! Gillar de lite jazzigare låtarna. Fick också höra Sosial kompetens igen, en av mina favoriter. Nytt för denna gången var P.S. Tjörn, trevligt med lite låtar från första skivan tycker jag. Som sist gick hon av scenen efter Hur man lättar helt enkelt, eller rättare sagt medan resten av bandet rockade loss i ett långt outro.

Därefter blev hon inklappad igen och publiken fick välja mellan Äppelöga och Ångrar inget som sista låt. Det blev flest röster på den förstnämnda och Anna tog fram sitt munspel och började spela på introt. Dock fick bandet för sig att hon spelade på Kom hem och började köra den i stället, och Anna hängde på. Detta till min lycka, älskar den låten! Pirrade i hela kroppen.

Efter min favorit blev det då Äppelöga som alltid är lika bra och svängig, fint med munspelet i den. Avslutningsvis fick vi höra Ångrar inget.

Efter konserten kom hon ut framför scenen och man kunde prata med henne. Verkligen typiskt att jag glömde ta med hennes skiva, hade ju varit så kul att få den signerad. Men hon skrev en lapp till mig i alla fall och Oskar tog ett foto på oss när vi satt på scenkanten. Oskar fick hennes låtlista som hon hade på golvet på scenen. Och så fick vi veta lite mer om vad Nattmusik handlar om. Hon är verkligen fin, Anna.


Låtlista
Vals för Anna
Lilla Anna
Titta vi flyger
Här är du ett hån
Sosial kompetens
Boulevarden
Mer än väl
P.S. Tjörn
Hur man lättar helt enkelt

Extranummer

Kom hem
Äppelöga
Ångrar inget

Lilla Anna


P.S. Tjörn


Hur man lättar helt enkeltDu är så fin
2011-06-06, 22:15:58


Minisemestern har nått sitt slut, men vilka underbara dagar det har varit! Åkte upp till Göteborg i onsdags efter jobbet. Sen har det varit fullt upp varje dag! Åkte hem i morse och efter en lite dryg tågresa på fyra timmar kom jag hem till min olidligt varma lägenhet. Men här är om helgen:

I torsdags åkte vi in till stan en sväng. Gick på Nordstan en stund och sedan fikade vi på Café Garbo i Vasastaden. På kvällen köpte vi pizza från Jungfruplatsens pizzeria - godast! :)
I fredags tog vi buss och spårvagn bort till Botaniska trädgården, fint! Köpte glass och tog massa bilder. Hann dock inte vara där så länge för sedan var det dags att fixa mat och bege sig till Liseberg. Tog plats på första bänkraden vid Taubescenen där Anna Järvinen skulle spela klockan 19.00! Såg ju henne bara en vecka tidigare, men man kan inte få för mycket av Anna! Underbart var det! (Kommer ett eget inlägg om konserten!)
Efter konserten med Anna begav vi oss till Slottsskogen där Oskars arbetskamrater väntade. Satt i parken ett tag innan vi begav oss till Rio Rio, ett uteställe som låg på en båt. Där blev det lite dans och så! Kul att träffa hans trevliga kollegor!
I lördags var det Andra Långdagen. Det innebar massa folk och musik på Andra Långgatan. Det lät roligare än vad det var. Blev en sväng inom skivaffären där, sen begav vi oss vidare till Avenyn där jag blev bjuden på restaurang.
Efter restaurangbesöket tog vi spårvagnen ut til Saltholmen. Där klättrade vi högt upp bland klipporna. Hittade en trevlig liten plats med gräs där vi stannade en stund. Vacker utsikt. Lyckades ta oss ner också, köpte varsin glass innan spårvagnen tog oss tillbaka in till stan igen.
I går blev det en seg morgon. På eftermiddagen tog vi bussen till Gunnebo och Stensjön. Det var väldigt varmt, nästan jobbigt att gå. Men tog oss bort till Gunnebo slott där vi hamnade mitt i ett bröllop. Där fanns en stor trädgård runtom slottet så vi hittade en plats där vi låg och vilade ett tag. Hade med oss cupcakes, ballerinakex och persikor med som vi picknickade med. :)

   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:RSS 2.0