STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT
Out of this world
2012-02-27, 21:53:10

Amusement Park
2012-02-26, 21:11:02

No Lies, Just Love
2012-02-26, 21:06:41


Fin helg över. Haft Oskar här sedan i torsdags. Denna gången hade vi inga direkta planer, ändå gick tiden alldeles för fort och man hann inte med allt man ville göra.

I fredags hyrde vi en film, Attenberg, som verkade extremt dåligt (såg bara början). Kollade i stället på ett par avsnitt av Gynekologen i Askim.

I går var vi ute på fotorunda, en kall sådan! Efter det värmde vi oss inne på Tea Pot med lite kaffe/varm choklad och ingefärsäppelkaka. På kvällen var det Musik Special med Anna Järvinen, en hel timme med intervju och från hennes konsert på Inkonst förra året. (Oskar och jag stod ju längst fram där, så vi syntes lite i programmet.) Mycket trevligt! Sedan slötittade vi på Melodifestivalen medan vi spelade Wordfeud och QuizMe på telefonerna.

I dag var vi ute på fotorunda nummer två, inte mycket varmare, men solen sken i alla fall. Efter det hann vi bara med middag, sen skulle Oskar åka hem. Och nu är det snart en ny vecka att ta tag i.

Som en saga
2012-02-21, 22:55:04


som en saga som berättas alldeles för fort
och alla ord som upprepas i mina öron
alla bilder som fastnar under ögonlock
fastnar på mina läppar och fingertoppar

och du är små snöflingor som virvlar
fastnar på huden, fastnar under huden
medan hon går och sparkar löv 25 mil bort
och gör egna spår i dina spår

hennes tankar sover i ditt huvud
och vaknar till liv när hon sitter mittemot
hon formar sina ord som förut
berättar allt i tystnad, och du förstår

allt blir till en saga som berättas fel
som lyssnas på med alla fraser ihop och isär
och alla ord som du rättar till och säger om
försvinner lika fort som de nyss fick ton

med tron att jag kan läsa hennes tankar
blundar jag och ser henne klart
tills andedräkten blir till imma på fönstret
och du står och väntar utanförÅryd
2012-02-19, 17:37:46


Hemma efter en helg hos familjen. Fint som vanligt. Gick en stund på Nova Lund i går (utan att köpa något!) och efter det blev det ett besök hos min morfar. Annars har det mest varit lugnt med goda middagar och fika.

Har inte haft någon inspiration till bloggen på sistone. Två veckor sedan förra inlägget, så jag kände att jag fick göra en liten uppdatering i alla fall. Förhoppningsvis kommer blogginspirationen tillbaka snart.

Och nu sitter jag är i soffan och skriver medan andra inte fick överleva veckan. Tänker speciellt på kvinnan i Malmö som blev knivhuggen till döds av sin före detta man medan barnen såg på. Hon fick bara leva tills i fredags, 39 år och två små barn. Såg en bild där hon ligger i en blodpöl, stackars barn att behöva uppleva detta och att förlora båda sina föräldrar. Så tragiskt, nästan ofattbart.

Om man ska avsluta med något roligare så var jag hos Oskar förra helgen. Vi var på IKEA och jag köpte några smågrejer till att inreda med i lägenheten, en nattduksbordslampa och vita ljusstakar. Har letat efter det ett tag utan att hitta något passande, så nu fick det duga med detta! Tyckte det blev helt okej i alla fall.

Nu kommer snart Emilia hit. Tänkte fixa lite smoothie och fika, annars blir det nog massa prat som vanligt.

Ha en skön söndagskväll alla!
Looking for a place to hide away
2012-02-05, 20:04:00

Where the yellow grass grows knee-high
2012-02-05, 20:03:00

Du följer med mig
2012-02-05, 19:06:30


I heard of a girl
2012-02-04, 20:51:07


Vilken underbar vinterdag det har varit i dag! Jag började dagen med att klä på mig bra, eftersom det var ungefär 13 minusgrader, och ta med mig kameran ut på en promenad. Det blev en ganska lång runda och över 200 bilder. (Har dock rensat bort många av dem.)

Medan jag la in bilderna på datorn somnade jag i soffan. Hade tänkt pyssla ihop några till bloggen men nu är jag bara trött och orkar inte göra någonting. Trött, och less på att vara trött alltid. (Fick konstaterat D-vitaminbrist och fick D-vitamindroppar som jag tagit i snart en månad, men än känner jag ingen skillnad. Hur lång tid ska det ta?)

I torsdags fick jag träffa finaste Emilia igen. Hon kom hem från Chile i tisdags, efter att ha varit där i sex långa veckor. Saknat henne, men det var så fint att ses igen och prata och fika som vanligt!

Ska försöka piggna till lite nu, kanske ta lite fika och se på film sen.
SJ 502036
2012-02-04, 20:51:00

Laleh - Sjung
2012-02-01, 21:05:00


Laleh - Sjung
Releasedatum: 2012-01-25

För ett tag sedan visste jag inte mycket om Laleh Pourkarim, 29 år. Jag hade hört hennes låt Live Tomorrow, som finns med på det första självbetitlade albumet, och tyckte att den var helt okej. I övrigt hade jag fått en lite negativ uppfattning om henne, och den enda egentliga orsaken till detta var att jag hade hört en konsert med henne på radion för ganska länge sedan som jag av någon anledning inte gillade.

En höstdag när jag satt på spårvagnen i Göteborg blev jag (nästintill) påtvingad att lyssna på hennes låt Bjurö Klubb, som är med på hennes tredje album Me and Simon. Efter ett par lyssningar kunde jag inte låta bli att dra på smilbanden. Jag var tvungen att erkänna att jag hade haft fel, och strax därefter var jag totalt fast i hennes musik.

Sjung är Lalehs fjärde album och det innehåller elva nya låtar, de första åtta på engelska och resterande tre på svenska. Jag hade väldigt höga förväntningar på detta album eftersom hennes tre tidigare har varit fantastiskt bra. Dock måste jag tyvärr säga att Sjung inte riktigt nådde upp till dessa förväntningar. Det är egentligen bara ett par låtar som jag tycker är riktigt bra, Who Started It och In the Comet. Dessa är dock verkligen höjdare! Jag gillar även det första spåret Elephant och hennes singel Some Die Young.

Jag tycker att detta album har tappat mycket av det som känns speciellt för Laleh. Hennes personlighet i låtarna har tonats ner och det verkar som att hon håller sig mycket inom ramen för vad som passar i radio. Det känns som att skivan är lite för välproducerad, vilket gör att Lalehs unika egenskaper i sången och musiken försvinner lite. Det är en mer popig skiva som innehåller mer effekter och mindre spontanitet, vilket jag tycker är synd då det är den naturliga Laleh som jag tycker är mest charmig och intressant.

Med Sjung får man även en bonusskiva som innehåller tolkningarna från TV-programmet Så Mycket Bättre. Tomas Ledins låt Just Nu blir riktigt intressant i hennes lite mer allvarsamma version. Jag tycker även att hennes versioner av Fred (Mikael Wiehe) och Alla Vill Till Himmelen Men Ingen Vill Dö (Timbuktu) är väl värda att lyssna på.

Jag är imponerad över Lalehs musikalitet och hennes skicklighet, allt hennes arbete från att komponera till att producera. Dock kan jag inte ge detta album ett lika högt betyg som de föregående tre. Jag saknar den lite utflippade Laleh som inte är så begränsad, men skivan har verkligen sina höjdpunkter och man kan finna små ljusglimtar lite här och där.

Everyone Wants To
2012-02-01, 18:41:00


Dagens post! Nu är min Granada-samling komplett!

   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:RSS 2.0