STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT
Dancing the whole way home
2012-03-30, 20:29:24


Fått hem lite nya skivor på sistone:

Amanda Mair. Hennes debutalbum, signerat dessutom. Synd att hon inte har skrivit något själv, men gillar hennes sång och låtarna är bra, speciellt Doubt och Sense.

Miss Li. Denna skivan, Dancing the whole way home, är fantastisk. Jag tycker att hennes andra skivor är lite ojämna, men denna är bra rakt igenom. Låtarna här känns mycket mer seriösa och djupa. De bästa spåren tycker jag är True love stalker, Is this the end och Bourgeois shangri-la. Men det är svårt att välja ut!

First Aid Kit. Kände att jag var tvungen att ha The big black & the blue, tycker att denna skivan är väldig olik deras senaste (som jag redan hade), men båda är väldigt bra. Min absoluta favorit på denna skiva är Heavy storm, men Hard believer och A window opens kommer inte så mycket längre ner på listan.
Väska!
2012-03-28, 21:42:34


I dag tycker jag att jag har varit ganska duktig! Jag har till och med tränat! Marie och jag försöker ju komma igång igen efter sommaren - så i dag blev det löpband, bänkpress och lite annat på jobb-gymmet! Woho!

Efter jobbet gjorde jag några nödvändiga ärenden på stan. Då råkade jag även gå förbi väskaffären som hade rea på allt i butiken på grund av ombyggnad. Var ju tvungen att ta mig en titt och då hittade jag denna fina väska som jag fastnade för! Egentligen behöver jag nog inte fler väskor, men 79 kronor, kände mig tvungen att köpa!

Sedan tvätta och städa och greja, så jag har inte ens hunnit med någon sömn i soffan i kväll. Snart sovdags i alla fall!
Vår
2012-03-26, 22:03:00


Jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera bloggen på sistone. Det krävs en förbättring på den punkten känner jag! Så nu blir det ett litet vårinlägg i alla fall.

Tror dock inte att det har hänt något väldigt spännande sedan sist. Hade en praktikant på jobbet hela förra veckan, väldigt trevlig och duktig tjej. I torsdags kom Oskar hit. I fredags kom Emilia och Max hit och då blev fika, snacks, godis, vin, rakia och diverse spel. Mycket trevligt måste jag säga!

I lördags gick Oskar och jag ut med våra kameror i det fina vädret. Stannade och picknickade på ett ställe. Åh, vad jag har längtat efter detta! Sol, värme och picknick. Och i går var det ju helt underbart med, öppnande dörrarna till min franska balkong och solen sken in i hela lägenheten! Hoppas att det håller i sig! Längtar efter fler fina lediga dagar.
Tram waiting
2012-03-15, 17:26:46

Asien-Europa
2012-03-14, 21:31:57

Tulips
2012-03-13, 19:05:56


Fick denna fina bukett med tulpaner av Mona-Lisa på jobbet i dag, bara sådär. Så den ska få pryda mitt hem nu ett litet tag framöver! Fint!

Tack så mycket söta du!

Cirkus Miramar på Studenternas Hus
2012-03-12, 21:29:58


I fredags, den 9 mars, såg Oskar och jag Cirkus Miramar på Studenternas Hus i Göteborg.

Matilda Magnusson, Isabel Evers och Cirkus Miramar var förband till Emanuel Blume. Vi åkte dit endast för Cirkus Miramar och såg bara dem.

De började spela strax efter 21.00 och höll på i närmare en timme tror jag. Jag har i stort sett bara hört låtarna från albumet 14 cc Kemiskt och de spelade inget därifrån. Men det var kul i alla fall och ganska ösigt. Violinisten är grym, jag ryser!

(Låtlistan är inte i kronologisk ordning.)


Låtlista
Min gotiska prinsessa
Flickan, flaskan och stenen
Image guerillaz
Fattiga barn med hjärna
Vår och sommar sen
Fröken Malaria
Metropoler
Hur smakar din kyss?
Det förlorade landet
Simply not a love song
Eklanda/Göteborg
2012-03-12, 20:58:47


I fredags åkte jag till västkusten igen! Marie var så gullig och passade till mig på jobbet så att jag kunde smita därifrån redan vid klockan 14.00. Och resan gick som på räls för en gångs skull. Fick dock stå upp i en timme på grund av ett fullproppat tåg. Men när jag väl fick sittplats hamnade jag bredvid en norrman som var rätt trevlig. Kom fram strax efter klockan 18.00 och min älskling mötte mig på stationen.

Lämnade mina grejer, sedan begav vi oss in till Göteborg. Letade upp Studenternas Hus som låg i närheten av Valand. Strax efter 21.00 spelade Cirkus Miramar där. (De och två tjejer var förband till Emanuel Blume. Vi ville bara se Cirkus Miramar och gjorde det också.) De spelade inte direkt några låtar som jag kände till, men det var kul i alla fall och jag hade kameran i högsta hugg!

I lördags bestämde vi oss för att gå från Eklanda in till Göteborg. Gick genom en skog och kom sedan ut till Botaniska trädgården. Vi hade förstås kamerorna med oss. Mysigt fast väldigt blåsigt och kallt. Tog spårvagnen bort till Nordstan och var inne om där en sväng innan vi åkte hem igen. Väl hemma blev det middag och sedan var det dags för Melodifestivalen. Jag hejade ju på Lisa Miskovsky, hon förtjänade verkligen inte att komma nästsist. Loreen var väl okej, glad att inte Danny vann i alla fall.

I går tog vi det mest lugnt. Var ute med kamerorna en sväng i Eklanda. (Älskar att fotografera, även om jag bara är amatör.) Lyxade till det med entrecôte, pommes frites, rödvinssås och aromsmör på Eklanda krog innan jag skulle hem. Sedan tog jag tåget 18.50 och var hemma vid 23.00. Som vanligt gick helgen alldeles för snabbt. Men det var en underbar helg i alla fall.


LördagenSöndagenAre you happy now?
2012-03-05, 20:53:17

The sun also sets
2012-03-04, 22:01:38

Fly
2012-03-04, 15:23:15


Gårdagens modell
2012-03-04, 15:04:08


Segsöndag, men skönt att få vara hemma och mysa i soffan i alla fall. Lyssnar på Laleh, Miss Li och Anna Järvinen och pysslar med lite bilder. Har även lagt in länkar här på bloggen till mitt Youtube, Last.fm och Filmtipset. Titta gärna in där också!

Min fredagskväll bestod av sömn. Kom hem från jobbet, la mig på soffan direkt och sov i fyra timmar. Gjorde en underbart god smoothie med vaniljyoghurt, honungsmelon, mango och jordgubbar. Hade kvällssamtalet med Oskar och sen somnade jag igen.

I går var jag lite mer aktiv i alla fall. Det var ju så vårlikt och soligt ute, så jag tog med mig kameran och gick på fotorunda i nästan tre timmar (lite mer än 8 km). När jag var nästan hemma stannade en bil till och frågade om jag fotograferade för tidningen. Efter att jag svarat nej ville han att jag skulle ta en bild av honom. Rolig typ!

Dock var det inte så varmt och skönt som det såg ut att vara. Var helt genomfrusen när jag kom hem och somnade under filten. Redigerade i alla fall en del av bilderna sen på kvällen. Coming up!

   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:RSS 2.0