STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT
Augusti
2011-08-31, 22:02:26

Bättre en fågel i handen
2011-08-31, 21:26:10

Hipnos
2011-08-28, 22:32:01


För övrigt har det varit en fin helg med älsklingen. Konsert med Anna Järvinen, film, rakia, middagar, shopping i Lund och mys. Fick denna film av Oskar när han kom hit, sweet!
Anna Järvinen på Malmöfestivalen
2011-08-28, 20:52:14


I torsdags den 25 augusti spelade Anna Järvinen på Malmöfestivalen! Var där med Oskar och det var tredje gången vi såg henne tillsammans.

Klockan 21.00 började hon spela. Vi kom dit en stund innan och ställde hos längst fram. Hon började med låten Vals för Anna och fortsatte med några till från senaste skivan. Bästa under kvällen var nästan Götgatan, man blir så glad av den. Efter den fina Ångrar inget gick hon av scenen, blev inklappad igen och spelade favoriten Äppelöga.

Efter konserten hoppades vi på att Anna skulle komma ut så att man kunde prata med henne. Vi gick runt bakom scenen men där var bara stängsel och en vakt. Men efter en stund kom hon fram till stängslet eftersom det var en annan kille som skulle in. Då sa hon till vakten att hon kände oss och att vi också skulle få komma in. (Hon kom ihåg oss från när hon spelade på Liseberg.)

Stod och pratade med henne i kanske 20 minuter och hon berättade bland annat lite om hennes låtar. Tror att hon valde Götgatan som sin favoritlåt bland hennes egna, det var låten som blev startskottet för hennes solokarriär. Hon gillade även Vårmelodi väldigt mycket, en av mina absoluta favoriter. Vi blev även presenterade för några av de andra musikerna som var där, bland annat sångaren från Granada, Magnus Vikström. Hon sa att hon kände sig trygg med oss i publiken och hoppades att vi skulle ses igen på hennes kommande konserter. Hon verkar vara en jättefin människa och mötet avslutades med att hon signerade alla mina tre skivor som jag hade med mig. Såå fint!


Låtlista
Vals för Anna
Titta vi flyger
Lilla Anna
Mer än väl
P.S. Tjörn
Här är du ett hån
Regna bort
Götgatan
Hur man lättar helt enkelt
Ångrar inget
Äppelöga

Vals för Anna


Titta vi flyger


Regna bort


Götgatan


Ångrar inget


ÄppelögaCrystalised
2011-08-23, 18:43:13


Jag har det så himla bra (tänkte jag i dag när fyra ambulanser körde förbi mig). Jag tänker så ganska ofta.
Bara inuti jag känner mig mer eller mindre messed up. Men kunde ju varit värre.


Kom hit nu, jag saknar dig!Tjejkväll
2011-08-22, 22:58:29


I kväll blev det tjejkväll hos mig med fika, prat och Svenska Hollywoodfruar. Love you!
Emil Jensen på Malmöfestivalen
2011-08-21, 21:34:44


I dag åkte jag in till Malmö för att se Emil Jensen, hans avslutningskonsert på Malmöfestivalen! Han började spela vid 16.00. Jag stod längst fram med kameran i högsta hugg. ;) Tyckte det var kul att han spelade Maj förra året och lyckades filma hela också. :) Och sen hade han en gästartist också - Edda Magnason. De spelade Hur lyckliga kan vi bli tillsammans. Konserten varade i ungefär en timme och efter det blev det skivköp och signering.


Låtlista
Lite väl John & Yoko
Bedrägeri
Mörkertal
Inte vackrast i världen
Maj förra året
Hur lyckliga kan vi bli
Gospelsång för agnostiker
Blod
Växlande molnighet
Så får du mig ändå

Mörkertal


Maj Förra Året


Hur Lyckliga Kan Vi Bli


Snacka om: Borde jämna ut sig


Om: Medmänsklighet och engagemang


Snacka om: Närvaro


Om: Fantasi


Snacka om: Skaffa vuxenOväntat besök
2011-08-21, 11:58:20


Denna söndag morgon började jag med att städa. Och plötsligt när jag håller på att dammsuga ser jag denna sötnos i lägenheten! Såg nästan ut som att den hade skadat det ena benet först, men kanske den var mest rädd och golvet halt. Den fick återhämta sig en stund, sedan började den flyga runt i lägenheten. Fick i alla fall tag på den, släppte ut den och sen flög den iväg igen. :)

Har i alla fall fått gjort mer i dag än på hela dagen i går då jag gick upp vid halv tolv, somnade i soffan och vaknade igen vid halv fyra. :P Men när jag väl kommit upp i går blev det middag med Pernilla och sen film, En blomma i Afrikas öken. Trevligt!

Snart blir det en sväng in till Malmö; Emil Jensen har sin avslutningskonsert på Malmöfestivalen! Nice! :D
A Creed to Live By
2011-08-15, 22:57:26


The quickest way to receive love is to give love,
the fastest way to lose love is to hold it too tightly,
and the best way to keep love is to give it wings.


På något sätt gillar jag att tro på ödet. Det tar faktiskt bort en del oro och grubblande. Att bara känna att saker som ska hända händer, och saker som inte ska hända händer inte. Vad är det för lönt att lägga massa energi på något som man inte själv kan påverka?

Om du bestämmer dig för att gå tror jag inte att jag hade kunnat göra något åt det, om det inte är på grund av mitt beteende förstås. Du hade nog gått förr eller senare ändå. Vad är det då för lönt att sätta upp hinder och förbud? Vad är det för lönt att känna ständig oro? Om du går var antagligen relationen inte stark nog.

Såklart tycker jag inte att man kan tänka såhär om allting. Det finns ju faktiskt många saker som man kan påverka. Men när det inte går att påverka något som känns jobbigt, då gör denna tanke mig lugnare.

Confessions
2011-08-14, 22:27:21


Hemma igen efter ett veckoslut i Kalmar. I torsdagskväll hoppade jag på samma tåg i Alvesta som Oskar åkte med. Så sen åkte vi tillsammans resten av vägen till Kalmar och Oskars familj.

Det var stadsfest i Kalmar, vilket innebar bland annat att det kom dit en del artister, så stan var full av människor. Vi var inte där så mycket dock.

I fredags hälsade vi på Oskars syster Jessica med familj. Där blev det grillat och sen fika efter det, väldigt trevligt! Träffade även hans andra syskon Jenny och Johan med familjer samt Gustav. Annars har vi nog mest tagit det lugnt, spelat en del Slam Dunk Basketball på telefonerna, beroendeframkallande! ;)

I fredags kväll kollade Oskar och jag på den japanska hämndfilmen Confessions, måste säga att den var mycket bra! Helt klart sevärd! :)

Men nu är semestern slut, fyra veckor som flugit iväg. Tycker i alla fall att det har varit en underbar tid! Var rädd att det skulle bli en misslyckad och deppig semester precis som förra året och förra året igen, men det blev det inte. Det var fint med resan till Bulgarien. Älskade tiden i Göteborg, önskar att man kunde få lite längre tid där fler gånger. Sen blev det ju besök hos familjen i några dagar och nu Kalmar. Jag har bara varit hemma i lägenheten EN hel dag på hela semestern!

Nu vill jag försöka börja ett bättre liv, vilket innebär mer sömn och bättre mat. I alla fall tänkte jag försöka hålla mig från sockret lite mer än vad jag gjort innan och inte slarva med att äta. Ska börja min måndagsmorgon med smoothie tänkte jag, sen blir det riktig middag och det ska köpas hem lite frukt! God natt på er! :)
Kärlek - en betraktelse
2011-08-11, 14:39:14


Håller på att läsa Kärlek - en betraktelse av Alain de Botton just nu, har bara några få kapitel kvar. Det är en blandning av en kärleksroman och en studie om kärleken. Ganska intressant! Känner igen mycket av det som står.
Utdrag:

Illusioner är inte skadliga i sig; de gör bara ont när man är ensam om att tro på dem, när man inte längre förmår skapa en miljö där de kan fortleva.


Det är inte det att jag inte vill ha dig, det är snarare det att jag är rädd att jag bara ska vilja ha dig, för att jag ska upptäcka att det inte finns något kvar av mig.

Vi började till och med få en historia. Kärleken tycks av nödvändighet vara kopplad till berättelser.

Dessa anekdoter ägde i sig inget intresse. I de allra flesta fall var det bara Chloe och jag som uppskattade dem, på grund av de biassociationer de gav oss. Men dessa ledmotiv var viktiga därför att de gav oss en känsla av att vi inte på långa vägar var främlingar för varandra, att vi hade genomlevt saker tillsammans och kom ihåg den innebörd de hade för oss. Hur obetydliga dessa ledmotiv än var, så fungerade de som ett kitt, det förtrolighetens språk som de hjälpte till att skapa var en påminnelse om att Chloe och jag hade byggt en slags värld tillsammans.

Kanske är det sant att vi inte existerar förrän en annan människa dyker upp och ser att vi finns, kanske kan vi inte prata ordentligt förrän det dyker upp en annan människa som förstår vad vi säger; vi är med andra ord inte helt levande förrän vi är älskade.

Denna oförmåga att att leva i nuet kan förklaras med att vi är rädda för att behöva lämna det relativa skydd som förväntan och minne erbjuder och därmed tvingas erkänna att detta med största säkerhet är det enda liv vi kommer att leva.

Att acceptera att jag var lycklig med Chloe vore detsamma som att acceptera att alla mina ägg, riskerna till trots, nu befann sig i hennes korg.

Det är lättast att acceptera lyckan när den är ett resultat av det man själv kan kontrollera, det man har uppnått efter stora ansträngningar och tankemöda. Men den lycka jag uppnått tillsammans med Chloe hade inte uppstått som ett resultat av någon individuell prestation. Den var helt enkelt följden av att jag, med hjälp av ett mirakulöst gudomligt ingripande, hade funnit en person vars sällskap var värdefullare för mig än nästan alla andra människors i hela världen. Denna typ av lycka var farlig just av den anledningen att den led sådan brist på självständig varaktighet. Den oro som låg i min kärlek till Chloe var delvis en oro över att befinna sig i ett läge där grunden för lyckan så lätt kunde försvinna, där Chloe plötsligt kunde få för sig att tappa intresset, dö eller gifta sig med någon annan.

Man kan skapa problem bara genom att tänka på dem. Att vara fri att tänka är detsamma som att våga ta risken att snubbla över sina demoner.For Those in Love
2011-08-09, 20:37:04


Har varit så trött de senaste dagarna, mest psykiskt tror jag. Inte orkat tänka på så mycket. Var ute och gick en timme med finaste Elin i går. Annars har jag mest kollat datorn, läst Alain de Bottons Kärlek - En betraktelse och sovit.

När jag kom till Oskar förra gången hade han köpt choklad till mig! Det var en kaka med mörk choklad och en med hallonchoklad. Sött! :)

Två dygn kvar tills vi ses igen, jag längtar så!
Emil Jensen i Genarp
2011-08-07, 20:22:39


I går blev jag välsignad av Emil Jensen när det var Musik vid vattenmöllan i Genarp! :D

Jag fick hela familjen med mig dit. Packade picknick-korg, körde dit och slog oss ner på några filtar i gräset. Lite otur att det började regna precis när vi hade satt oss, sen regnade det lite till och från.

Emil Jensen började spela klockan 20.00 och jag satte mig längst fram i mitten. Han inledde med prat, bland annat om att han varit sjuk i borrelia. Sedan fick bandet komma in på scen och de började med Bedrägeri. Under gospelsången för agnostiker fick publiken sjunga med, och mot slutet av den lämnade han scenen och gick fram till mig och tog mig på pannan, som en välsignelse. Kul! :)

Blev gladast när Växlande molnighet kom, den låten är ju bara såå vacker! Lyckades få hela på film också. Filmade även nästa låt som var Så får du mig ändå + inledningen till den som handlade om skillnaden mellan barn och vuxna!

Efter den låten gick hela bandet av scenen, blev inklappade igen, och körde sista låten som var Igen. Han tyckte att den passade bra i denna tid och för de som behövde lite hoppfullhet. Och det är sant, den ger en faktiskt lite hopp!

Efteråt sålde och signerade han sin senaste skiva, Rykten. Jag hade ju redan den och signerad dessutom, men jag bestämde mig ändå för att köpa en till. ;) Han sa att jag fick ge bort den ena i present. Pratade med honom en liten stund, verkligen trevlig! :)


Låtlista
Bedrägeri
Nyår
Inte vackrast i världen
Gospelsång för agnostiker
Blod
Växlande molnighet
Så får du mig ändå
Igen

Växlande molnighet


Om: Skillnaden mellan barn och vuxna + Så får du mig ändåCouple
2011-08-05, 01:08:29

Avstånd
2011-08-03, 22:38:29


hemma i min tysta varma lägenhet igen
från storstad till litenstad
från tvåsamhet till ensamhet
kändes nästan som att åka bort när jag åkte hem
det har varit så fina veckor
nu kändes det lite som att vakna upp
jag vill tillbaka igen
saknar staden och närvaron av någon annan
att alltid ha någon att prata med
att ta spårvagnen in till stan
att fika, se på film och promenera runt
det är klart skillnad mellan vardag och helg
och där finns det inga grå vardagar
men skulle det ändå kännas annorlunda? 

det tråkigaste är alla avstånd
mindre på ett håll blir större på ett annat
jag vill ju vara nära alla jag tycker om
tänk om man bara kunde trycka på en knapp
och så var man på en annan plats
tänk om jag kunde somnat i mölndal i kväll
här kommer min säng vara alldeles för stor
nu gör avståndet oftast det svårt att ses
och det går åt både tid och pengar
staden och kärleken mot familjen
mot vännerna och arbetet
vart ska jag lägga avståndet?
det är i och för sig inga extrema avstånd
men ändå mycket att tänka påSommar i Göteborg
2011-08-02, 12:14:49


Hade väntat mig regn och rusk när jag kom tillbaka till Sverige, men i Göteborg var det lika varmt och soligt som i Bulgarien.

Oskar och jag hade en ensamdag i torsdags då vi gick på bio och såg Melancholia, mysigt! Sen i fredags kom hans föräldrar, systerdotter Hannah, systerson Karl samt hans bror med familj hit. Så vi har umgåtts med dem i tre dagar, varit ute och ätit, gått i affärer, besökt Botaniska trädgården, åkt till Saltholmen och Brännö, spelat kort och varit vid Masthuggskyrkan och sett ut över stan.

I går hade jag en ensamdag. Oskar jobbade hela dagen och sen var han jour på natten, så han kom hem i morse. Jag åkte in till stan lite och gick runt. Sen gjorde jag fruktsallad som jag åt till (500) Days of Summer.

I dag blir det bara mysdag. Kanske fika på stan sen och i kväll bio igen! :)

   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:RSS 2.0