STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT
Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM
2012-12-26, 22:22:00


I dag har min lilla objektivsamling fått en ny medlem: en Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM. Jag hoppas att det var ett bra köp, men jag tror det! Så nu är de fyra stycken (om man räknar kitobjektivet som jag tog dessa bilderna med).
 
Jag fick även med mig en blixt hem, en Canon Speedlite 270EX II. Det är ingen dyr eller avancerad blixt, men jag tror att den är tillräckligt bra för mig som helst tar utomhusbilder utan blixt. Detta är kärlek!
 Juletider
2012-12-25, 23:45:00


Nu är det jul, och lillejulafton, julafton och juldagen är till och med förbi. Det känns som att den kom ungefär lika plötsligt som vanligt, men snön har väl hjälpt till lite med julstämningen i alla fall.
 
I lördags mötte jag upp mina föräldrar i Malmö. Vi kollade någon affär, hälsade på morfar och sedan följde jag med dem hem. I söndags var det mys med familjen. Pappa bakade mjuk pepparkaka, mamma fixade ett fint julbord och Leia myste under granen.
 
I går efter Kalle Anka åkte vi till Hörby där julafton firades med mina fastrar med familjer. Vi var totalt 14 stycken. Det bjöds på glögg, julmat, gröt och fika. Sofia, mitt kusinbarn som är 3 år, väntade och väntade på att tomten skulle komma. Och till slut kom han och delade ut massa julklappar och Sofia var så uppe i varv hela kvällen.
 
Och till julklapparna då: Av jobbet fick jag ett fint socker- och mjölkset från Eva Solo. Det är tredje året nu med samma tema (Eva Solo), och jag gillar det! Av mina föräldrar fick jag en TV-bänk, parfym och foundation. Av min syster fick jag en mössa och en kokeshidocka med världens finaste kort till! Det var med ett lite längre julklappsrim, tror att det är den finaste text jag läst! Det var nästan så att kortet överträffade själva julklapparna. Min syster är den bästa någonsin, det går inte att beskriva med ord.

Nu har min älskade katt lagt sig till ro på filten bredvid mig, så det är väl dags att sova. God natt och hoppas att ni också har haft en superfin lillejulafton, julafton och juldag!
 Gaëlle Boissonnard
2012-12-20, 23:29:00


I kväll har jag haft Emilia på besök och vi har gottat oss med Burger King, fika och Dr Phil. Och innan hon skulle gå fick jag denna fina lilla julpresent - världens sötaste kort (Gaëlle Boissonnard) och en lite annorlunda ljuslykta. Så gulligt!
 
Tack söta fina underbara du!
 Miss Li - Tangerine dream
2012-12-09, 22:56:00


Miss Li - Tangerine dream
Releasedatum: 2012-10-10

Jag tror att det var i våras jag började lyssna på Miss Li, eller Linda Carlsson som hennes riktiga namn är. Det var en vän som introducerade mig genom att spela upp en låt för mig som han gillade, I heard of a girl. Då visste jag knappt vem hon var, men jag höll med honom om att det var en bra låt. Jag bestämde mig för att kolla upp henne mer och började lyssna på albumet Dancing the whole way home som I heard of a girl är med på. Sedan var jag fast!

Dancing the whole way home, som är hennes fjärde album, har jag behållit som favorit, även om jag har lyssnat på och gillar hennes andra album med. Jag tycker att den skivan har ett lite annorlunda sound, och det tycker jag att Tangerine dream som släpptes i oktober i år också har. Kanske är det därför den har gått rakt in i mitt hjärta och är ganska välspelad vid detta laget.

Tangerine dream är en riktigt bra skiva, och singlarna My heart goes boom, Plastic faces och It ain't over tycker jag är några av de bästa låtar Miss Li gjort. Alla låtar på skivan har Linda Carlsson skrivit tillsammans med Sonny Gustafsson, som också är med som (bland annat) gitarrist i hennes liveband och på skivan.

Texterna är inte så svåra att förstå, men det är väl lite Miss Lis grej att vara rak på sak. Åter igen sjunger hon om olycklig kärlek och om "alla dessa män" som sviker och bedrar. I texterna pendlar hon mellan att vara den där starka kvinnan som klarar sig själv (Golden retriever och Clever words) och att vara en skör tjej som är rädd för att bli lämnad (A darker side of me). Hon sjunger också om vår västerländska livsstil, om hur styrda och beroende vi är av internet, mode och utseende medan människor i andra delar av världen har det svårt (Plastic faces). I texterna känner man att Miss Li är en jordnära och genuin tjej som inte är mycket för pengar och prestige.

Musiken är bra, de flesta av låtarna är riktigt svängiga. Blåsinstrument som trumpet och saxofon har funnits med på tidigare skivor, och så även på denna. Det som är lite mer nytt är stråkarrangemangen, som man hör mycket i Clever words. Sången är fantastiskt, och om man har sett henne live vet man att den är minst lika bra och intensiv då.

Det enda som hindrar Tangerine dream från toppbetyg är ett par låtar. All those men känns textmässigt som en upprepning av tidigare låtar och melodin är inte så spännande, och Golden retriever tycker jag är lite väl banal. För övrigt känns det som att Miss Li är på topp, och Tangerine dream är en skiva som är väl värd att lyssnas på!
 
 Syster ♥
2012-12-06, 23:07:00


Jag vill bara göra ett inlägg tillägnat min underbara syster. Hon är så duktig på mycket och det känns som att allt hon gör blir så bra. Jag hade inte kunnat önska mig en finare syster, älskar dig!
 
Bild av Elin. Titta gärna in på hennes blogg: http://distinguish.blogg.se/Miss Li på KB
2012-12-02, 16:10:00


I fredags var jag på KB i Malmö och såg Miss Li. 
 
Det var insläpp klockan 20.00. Vi kom lite senare (på grund av tågstrul som vanligt), men fick ändå plats längst fram vid scenen. Vid 21.25 började Teenager for life spelas från skivan medan Miss Li och bandet gick på scenen. Från versen fortsatte de sedan att spela live.
 
Miss Li skiftade mellan att sitta vid pianot och att stå vid mikrofonen i mitten av scenen. Hon hade en sådan energi från början till slut och kändes så närvarande varje sekund. Hennes sång var fantastisk, minst lika bra som på skiva! Det blev inte så mycket mellansnack, men hon förklarade det med att hon hade blivit så blyg. Jag tyckte dock inte att det gjorde så mycket, man fick ändå en vi-känsla. Och bandet kan man ju inte klaga på, väldigt duktiga musiker!
 
Efter ungefär en timme gick hon av scenen efter att ha sjungit It ain't over, som hon sa var den nya singeln. Därefter blev hon inklappad igen och sjöng My heart goes boom, riktigt ösig live! Avslutande låt blev Bourgeois Shangri-La. Hon sa att det var en låt som blivit stor i Tyskland, men inte här. Det är dock en av mina absoluta favoriter, så jag blev glad! Jag blev också glad över att hon sjöng You could have it (so much better without me). Och hennes tolkning av Pugh Rogerfeldts låt Här kommer natten är ju helt fantastisk!
 
Det var en helt underbar kväll och konsert! Jag trodde att hon skulle vara kanon, men det var ännu bättre än så! Om ni får chansen att se henne - gör det!
 
 
Låtlista
Teenager for life
Plastic faces
Golden retriever
Stupid girl
Dancing the whole way home
Forever drunk
Här kommer natten
Throw it in the trash can
Backstabberlady
All those men
I heard of a girl
My man
I can't get you off my mind
You could have it (so much better without me)
Oh boy
It ain't over
 
Extranummer
My heart goes boom
Bourgeois Shangri-La
 
 Dancing the whole way home


Här kommer natten

It ain't over
 
 
 Black to brown
2012-12-02, 14:13:00


Fick ju fodrade Dr Martens när jag fyllde år. Men sen när jag har provat dem har de inte alls känts bra, tunga och skav på hälarna. Gick tillbaka till Scorett i går för att fråga om man kunde få byta, dock var det nästan två månader sedan de köptes nu så jag trodde ju aldrig att det skulle gå. Hon i affären sa också nej först, men gick och frågade en kollega som efter en liten stunds funderande sa att jag kunde få byta om jag hittade några andra skor där direkt. Så jag bytte till dessa fina bruna skor, ett par converse (699 kr) och ett par clarks (999 kr)! Vad lättad och glad jag blev! Riktigt sjysst av Scorett får man ju säga!
 
 
   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:RSS 2.0