STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT
Opalin ljusblå skuggvinge
2015-09-29, 20:40:00


Nu har jag bestämt mig. På fredag ska denna skönhet få flytta hem till mig! Hon är strax över sex veckor gammal nu (född den 16 augusti) och bor i Skurup. 
 
Jag har en bra känsla denna gång. Hon har haft en väldigt bra uppväxt och är van vid människor. Enligt uppfödare Charlotte är hon social och nyfiken, en bra flygare och hjälper till att hålla koll på flocken. :)
 
Jag är kär (och jag hoppas att Timo också kommer bli det)! 
 
Foto: Charlotte ÅgrenМосква - Владивосток
2015-09-28, 00:21:00


Nu blir det en liten söndagsuppdatering igen!

Jag började dagen med att försöka läsa lite om intersektionalitet och social mobilisering men somnade i soffan. Därefter blev det lite av en repris från förra söndagen med promenad i fina vädret med Karl. Hemma igen så fixade jag lite middag och Karl fixade efterrätt - blåbärspaj! 
 
Jag har följt en undulatuppfödares sida på Facebook ett tag nu. Jag funderar hela tiden på om jag skulle skaffa en till, men är rädd att det inte ska bli bra. (Det blev ju inte det sist men den fågeln kändes väldigt speciell.) Jag fastnade för en av dem, men eventuellt skulle de behålla den själv, annars var där en i kö. Fick dock veta i dag att den blir min om jag vill ha den. Antagligen är det en tjej som nu är exakt sex veckor gammal. Det kanske är meningen att jag ska ha henne då? Hon ser så himla söt och klok ut! 
 
Annars känner jag mig fortfarande så tacksam över att jag kom in i Lund! Det känns så bra att vara där! Tittade dock igenom en gammal tenta i dag (inför vår tenta den 16 oktober) och fick lite smått panik. Det här känns svårt och inte riktigt som min grej, samtidigt är det kul att få lära sig nya saker och sådant som jag har lite svårt för.
 
Dags att sova, även om jag har sovmorgon i morgon. Börjar inte förrän 13.00, lyx!
 Ett antal år sedan
2015-09-20, 22:59:24

Я так тебя жду
2015-09-20, 20:16:00


I dag har jag varit på höstpromenad med Karl. Det var underbart väder och jag hade kameran med och tog lite bilder. Saknar mina fotopromenader.
 
Jag har gått i skolan i Lund nu lite mer än en vecka och det känns riktigt bra! Vilken lyx att få hoppa av tåget i Lund istället för att åka vidare mot Helsingborg! Känner mig mycket mer motiverad och engagerad i detta nu. Har till och med gått med i nation och var med på utgång i onsdags, det hör väl till studentlivet. :)
 
Annars har det varit en ganska ledsam vecka, men känns lite bättre efter att ha träffat Åsa, Karl och Inga. Och på tisdag ska Emilia och jag ha mys! Jag har världens finaste vänner! 
 Socionomprogrammet Lund
2015-09-10, 22:04:00


I tisdags förmiddag fick jag veta att jag kom in på min reservplats på socionomprogrammet i Lund! Fick sudda och skriva om hela terminens schema i min kalender, men det var det värt! Jag slipper åka så långt och jag får en bra känsla av Lund, det känns mer som "hemma". 
 
Nu till höstterminen var det 3 224 sökande till socionomprogrammet i Lund. Tänk att jag var en av dem som fick en plats! Jag är glad! ♥
 
 Virrvarr
2015-09-06, 22:16:00


En vecka i skolan avklarad, en introduktionsvecka till socionomprogrammet. Det har känts spännande men också konstigt och väldigt jobbigt. Runt åttio nya ansikten, ny stad, nya lokaler, pendling och böcker. Det värsta har nog nästan varit pendlingen. Tre av fem dagar slapp jag i alla fall tågstrul, men inte stress och trängsel.
 
Jag har också funderat över vad jag egentligen gör där, men nu efter helgen känns det lite klarare. Jag har köpt en ny kalender som jag har skrivit ner schemat och en planering i. Denna första kursen känns inte riktigt som min grej, men kanske "mina grejer" kommer sen? I dag har jag läst om socialpolitik i tre timmar! 
 
Jag har också spelat tennis måndag, onsdag och torsdag. I måndags gick det så dåligt att jag nästan övervägde att sluta spela, men det blev bättre senare i veckan. Det är ju US open nu också. Hann se lite på det i helgen, Cibulkova åkte ut men Halep är fortfarande kvar. 
 
Mina tre största frågeställningar denna veckan har varit: 
1. Är denna utbildning rätt för mig?
2. Ska jag skaffa en undulat till? 
3. Ska jag klippa av håret? 
 
Det sämsta är att jag inte har tagit några beslut alls, det bästa är att jag inte behöver göra det just nu. Tror jag ska gå och lägga mig istället så att jag kan hålla mig vaken på föreläsningen i morgon. God natt! 
 
 
   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:RSS 2.0