click tracking
     STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT



Göteborg
2013-07-14, 01:45:00


Söndagen den 7 juli
 
Klockan 09.00 på söndagsmorgonen mötte jag upp Christoffer i Lund. Med packade väskor och glatt humör lämnade vi sedan Skåne för att spendera några dagar på västkusten. 
 
Efter en tre timmar lång tågresa var vi framme på Göteborgs central. Vi hoppade på en spårvagn som tog oss till Korsvägen och vårt hotell Gothia Towers. Där kunde vi checka in meddetsamma och fick ett fint rum på våning 19. Det var fint att få bo så högt upp och att ha utsikt över staden. Fint och fräscht rum och mycket trevlig personal. 
 
Efter att ha lämnat väskorna gick vi bort till ett ställe som hette Frank's corner där jag åt någon slags toast. Och efter det var det dags för höjdpunkten (åtminstone för mig) - Liseberg! Det var ungefär 15-30 minuters kötid per attraktion, men hann med en del. Vi åkte KålleradoLisebergshjulet, Pariserhjulet, RadiobilarnaLisebergbanan och Balder tillsammans. Sedan åkte jag UppskjutetHöjdskräckenUppswingetAtmosFear och Kanonen själv.
 
Vid 20.00 kände vi att det fick vara dags för middag/kvällsmat. Jag tog någon pastarätt med kyckling, svamp och parmesanost. Gott! Sedan avslutade vi Lisebergsbesöket med att jag åkte Kanonen två gånger till. 
 
Det kändes som att det hade varit en lång dag och vi båda var väldigt trötta, men vi bestämde oss ändå för att ta hissen upp till Heaven23 och lyxa till det med varsin öl/drink innan sängdags.
 
 
Måndagen den 8 juli
 
På måndagen blev det hotellfrukost - alltid lika trevligt, även om jag inte är en frukostmänniska. Det fanns diverse bröd och bullar, ostar och andra pålägg, äggröra, korv, köttbullar, bacon, pannkakor, sill, fil, yoghurt, olika sorters flingor, fruktsoppor, juice, kaffe och frukt. 
 
Efter frukosten tog vi spårvagnen till Botaniska trädgården. Gick runt där ett tag, det var ju underbart väder med strålande sol. Sedan gick vi bort till Slottsskogen och hälsade på sälarna och pingvinerna. Sälarna var så söta! 
 
Att komma överens om vart vi skulle äta var det klurigaste, men vi hittade en asiatisk restaurang där Christoffer åt någon kyckling som var inlindad i blad och jag åt vitlöksmarinerad oxfilé med ris. 
 
På kvällen blev det en sväng genom mysiga Haga och upp till Skansen Kronan. Efter det var vi trötta igen och hamnade på ett fik där Christoffer drack te och jag kaffe med en chokladkaka till. 
 
 
Tisdagen den 9 juli
 
Tisdagen ägnade vi oss åt lite sevärdheter. Vi gick bort till Götaplatsen och besökte där Hasselblad Center, Göteborgs konsthall och konstmuseum. Konsthallens konst var väldigt skum, det andra var lite bättre. Jag är ju mest intresserad av foto. Men jag fick se Richard Berghs Nordisk sommarkväll på konstmuseét, vilket var trevligt eftersom jag målade av den bilden när jag gick på högstadiet.
 
Det blev även ett besök på Universeum. Jag hade för mig att det var stort och trevligt, men vi blev nog lite besvikna båda två.
 
Eftersom affärerna hann stänga i Haga innan vi kom dit på måndagen tog vi en liten sväng dit igen innan vi skulle på musikfestivalen WWDIS på Pustervik. Jag var mest med som sällskap och tyckte att musiken var rätt skum. Vi såg HologramsMoon DuoM. LamarDead Skeletons och Aluk TodoloM. Lamar var något av det skummaste jag varit med om. 
 
 
Onsdagen den 10 juli
 
På onsdagen hade vi tänkt åka ut till skärgården, men det var väldigt blåsigt och ingen sol. Vi bestämde oss i stället för att gå på shoppingrunda i stan. Åkte till Brunnsparken där vi var inne om Nordstan och vi besökte Movieline där jag hittade några filmer. Gick sedan runt på stan ett tag.
 
Gick bort till Trädgårdsföreningen där vi la oss i gräset för att vila en stund. Vi råkade dock somna båda två, och vaknade igen av att någon satte igång musik nära oss. Vi undrade vart det kom ifrån och när vi reste oss upp och vände oss om var där en stor grupp människor som hade världens träningspass precis bredvid oss.
 
Vi lämnade Trädgårdsföreningen för att leta efter någonstans att äta igen. Vi hamnade på Restaurang Picasso som låg in på en sidogata vid Avenyn. Där beställde vi varsin pizza, min var med seranoskinka och mozzarella. Mycket gott och vi hade en väldigt glad servitris. 
 
Efter det ville vi bara slappa, så vi återvände till hotellrummet för att se på film och äta choklad.
 
 
Torsdagen den 11 juli
 
På torsdagen var det dags att åka hem igen, men vi hade lite äventyr kvar ändå! Vi åt frukost och checkade ut från hotellet, men lämnade kvar våra väskor. Det blåste inte så mycket längre och solen var tillbaka, så vi begav oss mot Saltholmen.
 
Christoffer tyckte att Vargö verkade trevligt, så vi hoppade på en båt som tog oss dit. Det var dock inte så jättetrevligt där, det var till största del ett naturreservat och det fanns inte så mycket mer där. Vi hoppade runt bland klipporna och försökte ta oss till andra sidan ön, vilket inte var det lättaste. Gick genom skogen där jag blev biten av massa djur. Vet inte vad det var för djur, men mina ben blev fulla av stora, röda, svullna, ömmande och kliande märken. Hittade i alla fall tillbaka till bryggan där vi la oss och väntade på båten som skulle komma om en timme. Jag tror inte att vi valde den bästa ön, men annars är det väldigt fint i skärgården. 
 
Åkte tillbaka till hotellet och hämtade våra väskor. Sedan tog vi spårvagnen till centralen och tåget hem vid 17.40. Tre timmar senare var vi framme i Lund och strax efter 22.00 var jag hemma i Kristianstad. 
 
 
Tyckte att det var en fin liten resa med underbart väder och trevligt sällskap. Skönt att komma iväg lite och jag älskar Göteborg minst lika mycket nu som förut. 




Anonym

Ojojojoj... Det var inte lite ni hann med. :)
Verkar varit mycket trevligt!
Men det där med karuseller och höga höjder, det hade jag aldrig vågat.
Jättefina bilder Emma!
Kram

Svar: Tack! Jag vill tillbaka till Liseberg!! Kram kram! :)
Emma

2013-07-16, 23:25:55
URL: http://marieclair.blogg.se




Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Bloggadress:


Kommentar:

Trackback


   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:



RSS 2.0