STARTSIDAN       ALLMÄNT       FOTO       KONSERTER       RECENSIONER       POESI       RESOR       RECEPT




April
2010-04-30, 22:47:22





Valborgsmässoafton
2010-04-30, 14:04:04


Jaha, då var det fredag och Valborgsmässoafton. Insåg det typ i förrgår att det inte var en vanlig fredag. :P Men jag ska ändå bara ta det lugnt, slappa framför TV:n och så. Känner mig i alla fall bättre nu, nästan inget halsont kvar! Fick provtagningsremissen i går med så jag var på vårdcentralen och tog nya leverprover. (Har haft lite ångest för det här blodprovet hela veckan, men det var faktiskt inte så farligt. :P)

I morgon ska jag träffa Sara! ♥ Det var två veckor sedan sist så det är verkligen på tiden! ;) Blir nog lite filmkväll och mys! Ska bli kul! :D




Improvement
2010-04-28, 23:13:52


Just nu är jag faktiskt bättre än vad jag varit på över en vecka. Har i och för sig sovit halva dagen i dag men halsen är bättre. Det gör lite mindre ont och jag har kunnat äta lite mer. Har känt mig rätt off på sistone. För två veckor sedan hade jag ju bara lite feber och var trött, sen bara detta...

Har blivit en del Top Model nu när jag varit hemma. Reprisen av säsong 11 går ju på eftermiddagarna. Jag skulle också vilja bli fotograferad på såna roliga platser och med såna fräcka bakgrunder! Hade velat lära mig sånt som de får lära sig, mest för skojs skull. Gillar att vara både bakom och framför kameran, även om jag inte har så mycket kunskap och är dålig på att posa! ;) I'd like to improve!

För övrigt vill jag träffa mina fina vänner nu, ha filmkvällar, fest, dress up, gå på shoppingrunda, promenera i Malmö, fotografera, träffa människor och vara ute i vårvädret! :)





Haze
2010-04-26, 23:38:54


Den senaste tiden har det känts lite som att man har gått i en dimma. Mycket halsont och trötthet. Kanske har varit lite nerdrogad av Tramadolen med. ;) Men i dag har det faktiskt känts lite bättre. Lyckats hålla mig vaken i stort sett hela dagen och halsen är lite mindre svullen, så det börjar väl gå åt rätt håll! :)

Lydia hade fyllt i några listor och lagt upp på sin blogg så jag blev sugen på att göra det jag med. ;) Det är så kul med listor och sånt, gillar att fylla i. ;)


10 FAVORITER

Färg: Lila
Mat: Fiskgratäng
Band: Nine Inch Nails
Film: Closer
Bok: Ondskans Tid (Chanrithy Him)
Sport: Dans eller basket
Årstid: Sommar
Veckodag: Fredag
Dialekt: Göteborgska
Tid på dygnet: Kväll

9 ÄR DU
Singel: Ja
Lycklig: Delvis
Kär: Nej
Trött: Oftast
Intressant: Hoppas det
Smart: Någorlunda
Pratglad: Ibland
Lätt uttråkad: Ja
Pålitlig: Ja

8 VAL
Kaffe eller te: Kaffe
Vår eller höst: Vår
Katt eller hund: Katt
TV eller internet: Internet
Coca Cola eller Pepsi: Coca Cola
Pengar eller lycka: Lycka
Förrätt eller efterrätt: Efterrätt
Utekväll eller romantisk hemmakväll: Romantisk hemmakväll

7 FÖR TILLFÄLLET
Humör: Mest bara trött
Kläder: Lila mysbyxor och svart linne
Nagellack: Genomskinligt
Omgivning: Föräldrar, syster och katt
Skrivbordsbild på datorn: Tokyo
Bästa sak: Min MacBook
Irritationsobjekt: Min svullna och onda hals

6 SENASTE
Telefonsamtal: Vårdcentralen
SMS: Emilia
Mat: Mjuk pepparkaka
Dryck: Vatten
TV-program: Svenska Hollywoodfruar
Spelade låt: The Water Is Wide (Eva Cassidy)

5 HAR DU NÅGONSIN

Dejtat någon av dina bästa vänner: Nej
Varit med på TV: Nej
Ätit sushi: Ja
Stått på scen: Ja
Blivit dumpad: Ja

4 FÖRSTA

Bästa vän: Annika
Kyss: Jim  
CD-skiva: Dangerous (Michael Jackson)
DVD-film: Big Fish

3 PERSONER
Du kan berätta allt för: Sara och Emilia
Du tycker om: Många! ♥
Du inte gillar: Några



iPhone
2010-04-24, 00:08:37




Ge mig! ;)



Medication
2010-04-22, 22:59:41


Sedan sist har det inte varit så mycket annat än sjukdom. Läkaren ringde i går om leverproverna och hon sa att värderna var rejält förhöjda. Så jag blir sjukskriven åtminstone denna och nästa vecka. I början av nästa vecka ska jag gå och ta nya leverprover för att se att det går åt rätt håll och sedan ska de kontrolleras en gång till lite senare.

I går kväll kom Emilia till mig en liten stund. Vi såg på Top Model och Svenska Hollywoodfruar från i måndags. Maria drejade en godisskål och hon och Kamran förnyade sina äktenskapslöften. Lika bra som vanligt. ^^

I natt sov jag knappt någonting. Halsen var helt uppsvullen och det gjorde jätteont. Tittade på klockan flera gånger och det kändes som att tiden stod stilla och jag bara vände och vred mig. Ringde mina föräldrar strax innan 06.00 då jag visste att de skulle gå upp. Det var inte riktigt meningen men de kom och hämtade mig vid 08.00.

Fick tid på Novakliniken i Sjöbo eftersom jag hade så ont, knappt kunde svälja vatten ens och det var svårt att prata. Sköterskan där blev nog lite chockad när hon såg min hals. I alla fall fick jag utskrivet Betapred för att minska på svullnaden, Kåvepenin om det skulle dyka upp bakterier och Tramadol som smärtstillande. Köpte även Ipren och Mucoangin att komplettera med.

Några timmar senare kändes det faktiskt ganska mycket bättre. Det gör ju ont än men inte alls så som i natt och i morse. Jag är glad! Men nu är jag extremt trött så jag tänkte försöka sova lite. Skönt att vara hemma hos världens bästa familj! ♥




Monospot
2010-04-20, 22:58:27


I dag gick jag upp vid 06.00. Kände mig väldigt trött. Hade sovit jättedåligt med, känns som att jag bara slumrade, vände och vred mig hela natten. Bestämde mig för att stanna hemma från jobbet ännu en dag. Ringde till vårdcentralen igen och efter 40 minuter i kö fick jag en tid hos samma läkare som jag var hos i fredags. Så jag begav mig bort till vårdcentralen vid 13.00.

De började med att ta strep-A på mig igen, fortfarande negativt. Fick träffa läkaren och sedan blev det labbet igen för bland annat monospot, CRP och leverprover. Detta var ju ett riktigt blodprov i armen och jag var jätterädd. :P Men det gick faktiskt bra och det svartnade inte ens för ögonen efteråt! Fick vänta lite på att proverna skulle bli klara, sen fick jag träffa läkaren igen som berättade att monospot var positiv.

Nu efteråt känns det ju som att det var ganska självklart att det var körtelfeber, men tänkte inte på det innan. Så det blir att vila resten av veckan i alla fall. Leverproverna får jag antagligen reda på i morgon. Känns skönt att ha fått en diagnos i alla fall. Har haft rätt ont i halsen i dag, det ser väldigt svullet ut. Och huvudvärken sitter i och likaså tröttheten. Har inte ens orkat blogga förrän nu. Men det är väl så det är att ha körtelfeber.

Här kommer bilderna som jag lovade från The Studio. Som sagt är jag inte så jättenöjd med mina, men Saras är bra tycker jag! Speciellt den högra på Sara blev ju så cool! :)





New Model No. 15
2010-04-19, 18:27:47


Ett inlägg om helgen som har spenderats i Malmö! :)

I lördags tog Sara och jag tåget till Malmö. Åkte bort till Turning Torso och The Studio. Fick inbjudan dit av Tims syster som varit där, så tänkte att man kunde testa det. Det kostar ju inget att bli sminkad och fotograferad, men om man vill köpa bilderna sen så är de ganska dyra. Känns som att alla åker dit, överallt på Facebook ser man bilderna med guldig tapet i bakgrunden och bilderna med spegeln. Så jag tänkte att jag i så fall skulle ha någon bild där man inte ser direkt att den kommer därifrån, fast det blev ändå en med den guldiga tapeten. :P

Vi blev sminkade först, sedan fotograferades vi med tre olika outfits och till sist fick vi då se bilderna och välja ut vilka vi ville ha. Saras bilder blev jättefina så hon köpte elva stycken. Jag blev inte särskilt nöjd med mina bilder men köpte ändå två. Det hela tog väl ungefär 3 timmar. Ni får se bilderna i morgon! ;)



Efter besöket där tog Sara tåget hem och jag tog en stadsbuss bort till Per. Vi gick ut och åt pizza och sedan var jag helt slut och somnade på hans soffa. :P Strax efter 20.00 gick vi bort till Pers kompis Lydia. Hennes pojkvän Mathias och hans kompis Andy var också där. Lite senare kom även en annan kille som hette Simon och en kompis till Lydia som också hette Lydia. :P Det var väldigt trevligt! Lydia verkade jättego och det var kul att vara där. :)



I går gick vi genom några gränder i Kirseberg, riktigt fina och mysiga. Var inne på ett väldigt stort ställe med massor av växter från olika delar av världen, Oasen. Därefter blev det stadsbussen bort till IKEA. Var där ett par timmar och sedan åkte vi tillbaka igen. Jag packade ihop mina grejer och tog sedan bussen hem vid 18.10.

Det var en rolig helg men hade egentligen behövt lite mer vila. Febern har försvunnit men har lite ont i halsen nu i stället och ont i huvudet i stort sett hela tiden. Gick hem två timmar tidigare från jobbet i dag och somnade på soffan i en och en halv timme. Nu blir det fiskgratäng och snart film, Paranormal Activity.





Anniversary Song
2010-04-16, 18:18:08


Femte dagen med feber. Kände mig rätt bra i går kväll så jag var inställd på att jobba i dag, men i morse när jag vaknade hade jag nästan 39 graders feber och dunkande huvudvärk. Så i dag har jag i stället varit på vårdcentralen. De tog Strep-A och CRP men det var negativt. Så jag skulle avvakta över helgen. Känner mig lite bättre just nu.

Sara var på stan när jag kom från vårdcentralen så jag träffade henne en liten stund. Vilket härligt väder! Fikade med bulle och färskpressad apelsinjuice! :)

Lyssnar på Eva Cassidy, vilken röst! Hon var en fantastisk sångerska!!!

Nu får det bli middag, sen duschen! (Håller på att stekas i min lägenhet, extremt varmt! Ändå är det bara april än!) Om en stund kommer Sara hit. Vi ska gå bort till Marie lite senare, hon har tjejfest i kväll. För mig får det bli mest att sitta och slappa känner jag, men det kan ju vara trevligt i alla fall! :)


Jag till vänster och sötaste systern till höger
(skannade in lite gamla bilder i går)




Fever
2010-04-14, 14:14:12


I dag är jag faktiskt hemma. Tredje dagen jag känner mig febrig. Känner mig inte förkyld annars, bara febrig och lite trött. Så jag tar det lugnt i dag. Verkar vara härligt väder ute! Tror jag ska öppna dörrarna lite nu, fika och försöka plugga på japanskan! :)




Dark Water
2010-04-13, 21:19:25


Har inte så mycket nytt att berätta egentligen. I går hade jag och Emilia TV-kväll med Top Model och Svenska Hollywoodfruar. Maria Montazami var lika härlig som vanligt! :D Dock tyckte jag att det var helt fel som åkte ut från Top Model. Courtney var ju typ den sötaste och hade mest utstrålning av alla! Dåligt.

I dag har jag känt mig febrig och konstig i kroppen. Det började lite redan i går. Skumt. Gick hem en liten stund tidigare från jobbet i dag så jag hann sova i soffan några minuter innan jag skulle iväg på japanskakursen.

Känns som att det går ganska snabbt framåt med japanskan på lektionerna. Mycket nytt hela tiden. Får väl försöka hinna öva lite mer hemma. Man blir rätt trött i huvudet. Hon skriver nästan bara på hiragana nu med, och jag är inte såå snabb på att läsa det så det krävs en del koncentration! ;)

För övrigt fick jag hem ett paket med filmer i dag! Det var egentligen mest Dark Water som jag tänkte köpa men hittade några till som jag ville ha. ;) Två koreanska, en japansk, en amerikansk och en svensk. :)

Nu ska jag sova!! God natt på er! :)




Beautiful Day
2010-04-11, 21:05:59


I dag när jag vaknade var jag inte så pigg direkt. Det kändes ganska deppigt att vakna upp ensam till en tråkig söndag efter gårdagens festligheter. Den vanliga söndagsångesten och inte ens några roliga planer för dagen. Dock blev det ändring på detta när Emilia kom hit vid 15-tiden! Vi tänkte börja med en promenad och när vi kom ut möttes vi av solsken och värme! Riktigt underbart var det och emellanåt var det nästan så varmt att man kunde gå bara i linne! Vi gick bort mot Långebro och där satte vi oss utanför McDonalds med Coca Cola och vars en glass. :)



Sedan begav vi oss hemåt igen. Kollade igenom alla crazy bilder och videoinspelningar från i går (blev några hundra stycken!) och hade rätt kul åt det! :P Efter det öppnade vi upp dörrarna till min franska balkong och satte oss där med saft, godis och musik och spelade 10 000. Riktigt underbart! Detta har lugnt varit en av de bästa dagarna i år so far! :)


Emilia ville tvunget att jag skulle lägga upp bilden på flugan som försökte bosätta sig i mitt hår :P



One Way or Another
2010-04-11, 19:59:29


Nu får det bli ett litet inlägg om gårdagen! :)

Började dagen med en liten shoppingtur på H&M. Skulle lämna tillbaka en kjol så jag passade på att titta runt lite när jag ändå var där. Så jag lämnade kjolen och fick med mig en ny liten påse hem med bland annat en annan kjol. ;)

På kvällen kom mina underbara vänner Sara, Emilia och Marie hit! Så vi hade en minifest här med dryck, spel, dans, fotograferande och massa fjant (som ni kanske ser på bilderna)! :P Vid halv ett ungefär gick Marie hem efter tequila och en flaska vin och Sara, Emilia och jag gick bort till Class. Efter några timmars dansande kände vi oss rätt nöjda så Emilia och jag började på efterfesten här med chicken nuggets från Burger King. ;)

Tack för en rolig kväll tjejer! :)




Chocolate brown
2010-04-09, 22:51:07


Fredag kväll! :)

Slutade jobba vid fyra i dag. Sen begav jag mig bort till Maxi för att köpa hårfärg. Emilia skulle färga sitt hår och då blev jag så sugen på att färga mitt med. :P Egentligen hade jag ju tänkte att jag skulle skaffa ljusare hår, men nu blev det chokladbrunt. (Tog nivå 2 så då kanske det inte sitter i fullt så hårt som om man tagit nivå 3 i alla fall.) Vet inte om det blev så stor skillnad jämfört med innan, men det brukar ju bli lite glansigare och finare när det är nyfärgat i alla fall. :)

Annars har jag inte hunnit med så mycket än så länge. Börjar bli trött. :/ Men tänkte nog kolla Lost eller någon japansk serie nu!




Breña
2010-04-09, 07:16:30


I dag (i alla fall just nu) känner jag mig lite piggare! Har varit så trött och haft huvudvärk innan i veckan, det är ju så svårt att komma i säng om kvällarna! Men i går somnade jag strax innan 21.00. Det är ju faktiskt bättre med kvalitet än kvantitet när det gäller tiden man är vaken. Men nu är det snart helg i alla fall! :)

I natt drömde jag att jag var på konsert med A Perfect Circle. Det var utomhus och jag stod längst fram. Kommer ihåg att de spelade låten Breña. ^^

Nej, dags att bege sig. 8 timmars arbete, sen ska jag njuta av fredagskvällen! :)




Those were the days
2010-04-05, 00:50:50


I dag blev det en sväng in till stan, det vill säga Malmö. Gick först runt lite på Jägersro Center och efter det blev det IKEA. Köpte nya grytor, ljus och några småsaker till. Sedan blev det ett besök hos morfar med fika.

Såå skönt att det inte är en vanlig söndag i dag. En sovmorgon till! :)



Spring is in the air
2010-04-03, 22:25:38


Nu är jag i Sjöbo och hälsar på familjen. Tog tåget till Lund i går och blev upphämtad på centralen av Elin och hennes kompis Johanna. Sen gick vi på Nova några timmar, gjorde väl av med lite mer än tusen spänn. (I'm hopeless! :P) Hittade en fin vårjacka, en randig tröja, en japanskabok och lite annat. Blev även ett besök på McDonalds. :)



I dag var det härligt väder, förutom att det var rätt kallt och lite blåsigt. Men det känns i alla fall som att våren är på väg! Var ute med Elin och fotograferade lite. Kul nu när det börjar dyka upp lite blommor! :)

Har pysslat en del med mina foton i dag också. Tänkte framkalla några till mitt "riktiga" album så jag har valt ut och redigerat lite. Sen blev det middag med grillade kotletter, bakad potatis och bearnaisesås, gott! Efter det satte Elin och jag igång med att baka chokladkaka, så den har vi nyss fikat med. Nu blir det att slappa i soffan resten av kvällen, härligt! ^^

Glad påsk förresten! ;)




Juturna
2010-04-02, 21:48:33


Det finns en konstnär som jag gillar, Esao Andrews. Han har väldigt snygga målningar, min favorit är Juturna. Eftersom jag älskar det motivet önskade jag mig den avmålad av Tim för ungefär två år sedan.

Så i går fick jag världens finaste tavla!!! (Jag har inte fått se den förrän nu.) Den är helt underbar, helt perfekt! Den hade inte kunnat vara mer välgjord. Tim har verkligen talang! Jag älskar den!

Tusen tusen tack! :D




Mars
2010-04-02, 20:50:20






   Totalt:
   Denna månad:
   Denna vecka:
   I dag:



RSS 2.0